DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Amplificator pe TDA7496SA
Pe Internet existau doar circuite pe aceste microcircuite, dar amplificatorul asamblat nu a fost niciodată găsit. Mod de operare AB, Tensiune de alimentare 10 ... 32 Volți, Configurare stereo, Temperatură de operare 0 ... 70 grade. Astfel de microcircuite pot fi găsite în televizoarele moderne și, probabil, cel puțin cineva a reușit să scoată așa ceva. Ieșirea este de 5 + 5 wați, sarcina este de 8 ohmi.

circuit amplificator

locația pinilor pentru microcircuite


Nu exista o placă de circuit tipărit pentru aceasta și a decis să o asambleze pe o altă placă de circuit de la radio, unde exista un microcircuit care are 16 picioare. Și astfel, mai întâi scoatem toate detaliile de pe placă, apoi îndepărtăm cu grijă microcircuitul pentru ca piesele să rămână intacte. Instalați TDA7496SA (are 15 picioare) în locul în care micro-ul era de la receptor. Va trebui să ne zgâlțâim un pic, deoarece piesele merg în direcții diferite. Cazul microcircuitului trebuie conectat la minus.

circuit asamblat


Și, desigur, nu puteți pleca fără un calorifer, altfel se încălzește foarte repede și s-ar putea să eșueze. În ceea ce privește transformatorul, l-am luat de la vechea sursă de alimentare, iar puterea este de 21,22 volți și nu mai puțin de 0,6 amperi. Dacă tensiunea este, cumva sub 16 volți, va trebui să puneți 220 condensatoare microfarad la ieșire, altfel calitatea sunetului va fi mai proastă decât ne-am gândit. Urmați amperiul, același lucru este foarte important. Dacă mai mult de 22 de volți, atunci îl puteți înlocui cu 470 de microfaraduri și 1000 de microfaraduri, și nu mai are sens.
Aici am pus deja tabla în carcasă din vechea sonerie. Transformatorul nu s-a potrivit și a decis să asambleze separat cu o punte de diodă. Pentru intrarea audio, am pus un jack pentru căști și cred că nu poate fi înlocuit cu nimic și în alte dispozitive la fel. Ea are trei concluzii în interior, una este un minus comun, iar celelalte două pot fi spuse ca și cum ar fi plusuri (este vorba despre un sistem stereo).

indicatori de locație


Și pentru ieșirea audio am decis să folosesc un jack DVD și pot folosi și un televizor. Pentru putere, am pus o priză și o priză dintr-un microfon electronic din anii 70. Astfel de lucruri pot fi găsite la televizoarele vechi și magnetofoanele.

Amplificator pe TDA7496SA


În ceea ce privește podul cu diode, când m-am asamblat pe KD202 au arătat partea cea mai proastă, sunetul nu era clar, deși aceste diode sunt utilizate în echipamente audio. Pune D226 nu există nicio problemă. Sursa de energie a decis să nu se afișeze, pentru că era de mărimea unui pumn. D226 diode sunt aceleași pentru orice radioamator care se respectă de sine.

Amplificator conectat


Acesta este un amplificator gata pregătit. Condensatoarele trebuie furnizate după puntea diodei de cel puțin 1000 de microfaraduri. Încercați să conectați cel puțin două dintre ele în paralel. Cu cât sunt mai mulți condensatori, cu atât va fi mai puțin zgomot (fundal) de tensiune alternativă și este foarte important să existe un sunet de calitate și clar. Am scris toate acestea pentru începători ...
Comentarii (3)
 1. Peter
  #1 Peter vizitatori 16 ianuarie 2014 08:55
  2
  1. Și limba rusă - trebuie să înveți .....!
  2. Și cine are nevoie de un amplificator 5W?
 2. Max
  #2 Max vizitatori 30 noiembrie 2015 01:28
  2
  ajutați cu drag)
 3. supers trouper
  #3 supers trouper vizitatori 16 iunie 2019 14:29
  0
  Marea este limba rusă puternică! :))
  Pur și simplu nu este clar de ce a fost necesar să alegeți m / circuitul de pe placa TV pentru a le răsuci mai târziu în placa HZ. din ce?
  Aș sparge o bucată din tablă unde stătea, așezat piese non-ULF, aș tăia râșnița în exces - și m-aș bucura de sunet HiFi 2x5 W))
  Și apropo, furnizând tensiune la pinul 3, puteți regla simultan volumul amplificatorului fără zgârieturi sau sunete zgomotoase (consultați fișa tehnică pentru detalii).

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat