DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Calendar de Advent
Ce este asta

Pentru prima dată calendarul de apariție a apărut în țările europene, mai târziu a început să fie folosit în America. În Ucraina, un astfel de calendar abia începe să devină popular. Ideea creării unui calendar special este pentru copii, care arată zilele rămase până la Crăciun. Esența principală a calendarului este că copilul așteaptă Crăciunul, în fiecare zi deschide o nouă fereastră cu ziua care a sosit și primește o mică un cadou fie o surpriză dulce. Inițial, calendarul a fost calculat între 1 și 25 decembrie, deoarece în țările catolice Crăciunul este sărbătorit pe 25 decembrie. Și în țările ortodoxe, Anul Nou este sărbătorit mai întâi, din această cauză numărul de zile în Advent a devenit mai lung. Există diferite calendare proiectate pentru 31 de zile (toate din decembrie), pentru 13 zile (din 19 decembrie până pe 31 decembrie) și chiar pentru 38 de zile (de la 1 decembrie până la 7 ianuarie). Puteți alege orice pentru dvs., principalul lucru este să transformați așteptările sărbătorilor într-un basm neobișnuit.

Din ce sunt făcute?

Astăzi pe internet puteți găsi un număr mare de evenimente realizate dintr-o varietate de materiale. Calendarul poate fi făcut din orice, de exemplu, din pâslă, căni de plastic sau șosete pentru copii, plicuri, carton sau cutii, cutii de chibrituri, hârtie, mănuși pentru copii, chiar cupe, saci cadou și saci mici etc.

Master class!

Sunt încântat să vă ofer o clasă clasă interesantă de clasă Advent, cu fotografii pas cu pas, care va fi valabilă timp de 13 zile, de la ora 19.12 - Ziua Sf. Nicolae până la 31.12 - începutul sărbătorii de Anul Nou.

Calendar de aventuri


Structura principală va fi realizată din carton colorat, fiecare cutie va fi numerotată și decorată cu o temă de Anul Nou. Pentru a face numărătoarea și mai interesantă, anexez la sfârșitul MK o listă de sarcini pentru copil pentru toate cele 13 zile.

Împărțim implementarea Adventului în etapele VI:

I. Material. Pentru a face un calendar cu propriile mâini, va trebui:

- domnitor;
- un creion;
- foarfece;
- carton dens de culoare (A 4);
- lipici, bandă dublă față, perie;
- paiete, tinsel;
- imagini cu temă de Anul Nou;
- bile de Anul Nou (mici);
- banda îngustă;
- alte lucruri mici pentru decorare.

II. Realizarea căsuțelor calendaristice. O cutie finisată este formată din 2 părți - partea superioară și inferioară. Pentru a conecta cele două jumătăți, trebuie să calculați cu exactitate dimensiunile acestora. O cutie care o va închide pe cealaltă ar trebui să fie mai mare, cum să calculeze, să citești mai departe. De exemplu, acum vom face cea mai mică cutie, facem o parte dintr-un pătrat cu laturile de 10 cm, iar cealaltă de 10,4 cm. Fiecare cutie ulterioară va fi cu 1 cm sau 0,5 mm mai mare, și așa mai departe până la 21 cm, t. a. acesta este cel mai mare pătrat care poate fi obținut din fișa A 4. Casetele din acest calendar Advent au dimensiuni diferite, dar le puteți face la fel, orice variații sunt posibile.

Și uite așa, mai întâi desenați un pătrat cu laturi de 10 cm pe carton de culoare și desenați două diagonale.

pătrat


Apoi înfășurăm colțurile pătratului spre centrul acestuia - punctul de intersecție a două diagonale.

înfășurați colțurile pătratului


Obținem designul, așa cum se arată în fotografie.

Obținem designul


În urma fotografiilor - îndoim colțul pătratului până la punctul dorit, o facem cu cele trei unghiuri rămase și obținem designul, ca în fotografie.

îndoiți colțul pătratului

după punct

deținere

apelează la semn


Acum înfășurăm colțurile pătratului până la punctul marcat, îndoim triunghiul rezultat în ambele direcții, așa cum se arată în fotografie.

apelează la semn

apelează la semn

apelează la semn


Desenăm un pătrat, ca în fotografie, tăiem laturile de-a lungul liniilor roșii, tăiem triunghiurile umbrite.

Desenați un pătrat

tăiați triunghiuri umbrite


În cele din urmă, caseta noastră este aproape gata, rămâne doar de pliat, urmați instrucțiunile din fotografie.

rămâne doar de pliat

rămâne doar de pliat

rămâne doar de pliat

rămâne doar de pliat


Dacă totul este făcut corect, atunci veți primi cutii îngrijite. Cea mai mare parte a lucrărilor este în urmă, rămâne doar pentru a decora și numerota toate casetele.

cutii îngrijite


III. Decorați cutii cu imagini tematice de Anul Nou. Tu, ca părinți, ar trebui să știi ce iubește copilul tău, ce personaje de desene animate îi place cel mai bine. Prin urmare, imaginile pot fi oricare. În acest calendar, îmi propun să luăm acele imagini care au legătură cu tema Anului Nou: dulciuri, fulg de zăpadă, asterisc, clopote, cerbi, sanie, copac de iarnă, înger, bradul de Crăciun, om de zăpadă cu un înger, cadouri, Moș Crăciun și zăpadă, coroana de Crăciun cu șosete pe ușa. Pentru a face acest lucru, puteți imprima imagini de pe Internet sau puteți utiliza autocolante gata, după cum doriți. Toate celelalte fotografii arată rezultatul întregului calendar.

IV. Numerotarea calendarului de eveniment. În acest calendar, casetele sunt numerotate de la 1 la 13, puteți face, dimpotrivă, în ordine descrescătoare. De exemplu, înainte de Anul Nou rămân 13 zile, ceea ce înseamnă numerotarea calendarului de la 13 la 1. Periați lipiciul și trageți numărul de pe casetele de lângă imagine, presărați imediat cu paiete (orice culoare, gri din fotografie), așteptați până se usucă complet. Arborele de iarnă este decorat cu margele, bradul de Crăciun este lipit cu mici stele decorative, iar îngerul este decorat cu fructe de pădure.

V. Decorarea, atingerile finale. În funcție de dimensiunea cutiilor rezultate, tăiem forma bradului de Crăciun din carton verde. Folosind banda dublu față, fixăm întreaga structură, așezăm tinsel-ul de-a lungul conturului bradului de Crăciun. De asemenea, atașăm mici bile de Anul Nou la bandă. Agățăm calendarul final pe o panglică filetată în colțul superior al pomului de Crăciun. Calendarul de eveniment este gata!

Calendar de aventuri


VI. Lista sarcinilor timp de 13 zile. Este mai bine pentru părinți să cumpere cadouri dulci în ajunul Adventului, dar este mai bine să pregătești o listă de sarcini cu 13 zile înainte. În fiecare zi, în caseta următoare, copilul va găsi un cadou dulce și o misiune care va trebui să fie completată de el însuși sau de părinții săi. Nu uitați că copilul primește o surpriză în numele lui Moș Crăciun. În funcție de vreme, sarcinile se pot schimba și, având în vedere capacitățile copilului, sarcinile pot fi făcute mai ușor sau mai greu.

1. Faceți cărți familiei dvs. (bunicilor, părinților).
2. Decorați bradul de Crăciun cu jucării.
3. Faceți oameni de zăpadă din șosete, din folie sau din desen.
4. Faceți felicitări prietenilor.
5. Citiți cărți de Anul Nou și Crăciun (dacă un copil învață, de exemplu, engleză, citește cărți într-o limbă străină).
6. Orbiți de un om de zăpadă, călăriți cu sania.
7. Aflați o poezie pentru Moș Crăciun.
8. Coaceți prăjiturele cu părinții sub formă de imagini de Anul Nou.
9. Desenați zăpada cu apă colorată (cu vopsea).
10. Înghețați orice cutii cu apă vopsită și îmbrăcați pomul de Crăciun din curte.
11. Urmăriți desene animate de Anul Nou.
12. Scrie o scrisoare lui Moș Crăciun.
13. Decorați fereastra cu fulgi de zăpadă.

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuri

Calendar de aventuriDupă cum puteți vedea, există o mulțime de cazuri, schimbați, planificați-le după cum doriți. Vei vedea cum copilul tău îți va fi recunoscător primind un astfel de calendar neobișnuit de Advent.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat