DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Șarpele faraonului
Bună ziua tuturor.
În acest scurt articol vă voi spune cum să faceți un efect chimic simplu al „șarpelui faraon”.

șarpe faraon


Pentru a face acest lucru, avem nevoie de următoarele ingrediente:
gluconat de calciu
- combustibil uscat

gluconat de calciu uscat


Nu este nevoie să alergați la depozitul de produse chimice, deoarece totul poate fi obținut în magazinele obișnuite de uz casnic - gluconatul de calciu (la farmacie) și combustibilul uscat (la magazinele turistice sau de pescuit și de vânătoare).
În primul rând, pe suprafața pregătită (care poate fi o cutie de conserve normală) am pus o tabletă de combustibil uscat, iar deasupra am pus câteva tablete de gluconat de calciu, acum am dat foc focului uscat, observăm un efect interesant.

cicatrizant


În timpul reacției, nu se emite aproape niciun fum sau miros străin, dar este totuși mai bine să efectuați experimentul într-o cameră ventilată. Reacția durează destul de mult, în funcție de numărul de tablete de gluconat de calciu.

șarpe faraon

șarpe faraon


Video despre procesul de producție și reacție:

Comentarii (2)
 1. Dmitry
  #1 Dmitry vizitatori 13 martie 2016 19:43
  0
  Cool experimentat cu șarpele faraonului
 2. Valery.
  #2 Valery. vizitatori 19 iunie 2019 09:18
  0
  Și dintr-o fiolă cu clorură de calciu, puteți face un pistol bun. Când este încălzit, explodează și vârful ascuțit al fiolei zboară de-a lungul axei până la 5-7 metri. Am atârnat chiar ținte la o distanță de 3 m de fiolă. ATENȚIE! TREBUIE SĂ UTILIZAȚI STICLALE DE PROTECTIE! Și nu trebuie să vă apropiați mai mult de 2 metri de partea sau spatele fiolei în timpul încălzirii.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat