DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Pentru a înlocui lămpile cu incandescență. . .
Redimensionăm un bec obișnuit într-un LED.
Fotografia prezintă exemple de suporturi fabricate pentru LED-uri. Folosind această tehnologie, puteți face un suport pentru orice formă pentru LED-uri de diferite dimensiuni și cu orice număr dintre acestea.Pentru a lucra, veți avea nevoie de:


1. Reflector;
2. LED-uri;
3. Superglue;
4. Rezistoare;
5. Fier de lipit și de lipit;
6. Placă de aluminiu (pentru fabricarea unei plăci de suport, se poate folosi orice material rezistent).

Comanda:

Mai întâi trebuie să întocmiți o diagramă de conectare a ledurilor și să selectați valorile rezistențelor (rezistențe). Pentru a face acest lucru, este foarte convenabil să utilizați serviciul http://led.linear1.org/led.wiz Este în limba engleză, deci următorul este o traducere a numelor câmpurilor care trebuie completate: Tensiune sursă
Tensiune de alimentare cu LED (tensiune de avans a diodei)
Consumul de curent LED (curentul înainte al diodei (mA))
Numărul de LED-uri care trebuie instalate (numărul de LED-uri din tabloul dvs.).

Bifează caseta (schema de cablare)
Bifează caseta (ajutor cu coduri de culoare rezistor)
Facem clic pe buton și obținem un circuit cu rezistențe gata făcute. Exemplu -


În continuare, scoatem vechea lampă din reflector. Luați o șurubelniță mică și alegeți cu atenție rășina albă care fixează becul.


În continuare, realizăm o placă pentru fixarea LED-urilor. Este convenabil să folosiți o placă de aluminiu, deoarece materialul este moale și ușor de lucrat. Pentru fabricarea plăcilor cu găuri, este convenabil să se pregătească mai întâi un aspect pe hârtie folosind programe grafice pe un computer. Apoi imprimați proiectul pe hârtie și lipiți-l pe placa din care va fi fabricat suportul. Găuri găuri în zonele desemnate.


Instalați placa pe un suport convenabil și începeți să așezați LED-urile în găurile găurite; trebuie să monitorizați amplasarea contactelor LED pentru asamblarea corespunzătoare a circuitului electric.


Este mai bine să rezolvați imediat LED-urile cu super lipici.


După instalarea tuturor LED-urilor, puteți adăuga în continuare lipici pentru a face designul mai fiabil. Procedăm la asamblarea circuitului electric.


Este indicat să nu supraîncălziți LED-urile. Dacă LED-ul nu reușește, va fi dificil să îl înlocuiți, va trebui să-l rupeți de pe clei. Când totul este gata, lipesteți rezistențele.Aveți grijă să nu scurtcircuitați contacte.


Se lipeste cablul. Pentru a nu confunda concluziile (+ și -) în viitor, faceți concluzia „-” mai scurtă. Conectăm puterea pentru a testa performanța designului nostru. Umpleți toate contactele cu plastic topit pentru a nu le atinge. Puteți umple cu parafină obișnuită: topiți o lumânare obișnuită, trageți parafină topită cu o seringă de unică folosință și completați contactele.


Începem să asamblăm lampa LED.Fixăm contactele în reflector. Umpleți contactele cu plastic topit. Puteți utiliza, de asemenea, multe alte materiale (rășină epoxidică etc.).Ne marchează lampa. Acest lucru trebuie făcut. Nu te baza pe memorie.


Trageți concluziile în exces.


Pornim puterea și ne bucurăm.Lampa poate fi folosită pentru instalare într-o lanternă sau în orice alt iluminator (faruri pentru o mașină, becuri pentru de mobilier etc).Comentarii (1)
  1. jonny241
    #1 jonny241 vizitatori 6 aprilie 2014 09:21
    0
    și nu am încercat să instalez o punte de diodă, astfel încât polaritatea să nu conteze

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat