DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Maica de zăpadă din hârtie colorată
Amuzant și necomplicat în execuție speculă conceput probabil pe baza unui con de hârtie pentru toată lumea. Vă vom spune cum să faceți această meserie mai interesantă folosind cele mai simple elemente ale tehnologiei "Quilling“. Pe măsură ce Anul Nou se apropie, vom face Maica Zăpezii.

Mai întâi se face un con. Am făcut-o suficient de mare pentru a avea suficient spațiu pentru elemente decorative. Baza conului are aproximativ o treime dintr-un cerc cu o rază de 14 cm (se potrivește doar pe o foaie A4). Mâinile sunt tăiate din aceeași hârtie.

Mai întâi se face conul


Hârtia albă este necesară pentru față, așa că facem capul separat. Forma cilindrului este mai potrivită pentru el decât un con și apoi vom închide partea superioară cu un capac. Înălțimea acestui cilindru a fost de aproximativ 3 cm. Ne-am pictat fețele cu pixuri cu pâslă, deoarece desenul creionului lângă culoarea saturată a hârtiei pare prea palid. Pentru a face fața roz, am folosit acuarelă roșie.

Pentru față ai nevoie de hârtie albă


Primul element decorativ este blana, care va împodobi tivul, mânecile și pălăria. Pentru a face acest lucru, trebuie să tăiați o fâșie de hârtie albă de aproximativ 29,5 pe 3,5 cm, să o pliați pe jumătate de-a lungul părții lungi și să faceți tăieturi din partea pliată cu un interval de 0,5 cm, lăsând marginea intactă cu 1 cm. suprapunându-se, se dovedește un tub.

va împodobi tivul


Tivul este decorat cu fulgi de zăpadă făcuți folosind cele mai simple elemente ale tehnicii de quilling. În primul rând, o spirală strânsă este făcută dintr-o fâșie îngustă de hârtie (o puteți cumpăra sau tăia singur). Hârtia poate fi înfășurată, de exemplu, pe un ac de tricotat și apoi îndepărtată cu atenție din ea. Atunci trebuie să slăbești presiunea pe margini, spirală se desface puțin, transformându-se într-o spirală liberă. Marginea este fixată cu lipici. Când lipiciul se usucă, va trebui să dați forma de romb cu degetele. În cele din urmă, rombele se lipesc, se dovedește un fulg de zăpadă. Toate elementele descrise sunt prezentate în figură în ordine de la stânga la dreapta.

Tivul este decorat cu fulgi de zăpadă.


Marginea mânecii este decorată cu blană pe ambele părți pentru a face ca mâneca să pară mai voluminoasă. Și o altă decorare se bazează pe tehnica quilling. O fâșie de hârtie este răsucită din două părți în spirale libere identice, care sunt fixate cu lipici, iar hârtia rămasă neutilizată este pliată la o distanță egală de ele. La punctul de contact, spiralele sunt fixate și cu clei. Designul finit este lipit de mânecă.

decorat cu blană


Baza capacului este o spirală strânsă. Pentru a economisi timp și hârtie, l-am înfășurat pe un stilou cu pâslă, apoi am decorat gaura rămasă cu un pompon făcut la fel ca blană. Pentru a oferi spiralului forma capacului, trebuie să schimbați ușor straturile. După ce am obținut rezultatul dorit, am asigurat poziția rotirilor prin lipirea unei benzi de hârtie din interior. Partea inferioară a capacului este mărginită de blană.

spirală strânsă


Acum că aproape totul este gata, puteți lipi capul, mâinile și bijuteriile pentru tiv. Partea de jos a tivului este decorată cu blană, un guler și o margine verticală sunt, de asemenea, din blană. Folosind acesta din urmă, puteți ascunde locul de legătură al conului. Fulgi de zăpadă sunt localizați simetric în partea inferioară a tivului. Ultimul detaliu este părul. Șuvițele sunt spirale pentru 1-2 rotații cu capete lungi.Aceste capete libere se lipesc de partea superioară a capului. Pentru a face coafura fetei de zăpadă să arate frumos, este mai bine dacă lungimea șuvițelor va crește treptat de la tâmple până în spatele capului. Rămâne să lipiți o pălărie, iar Snow Maiden este gata.

poți să-ți lipi capul

fată de zăpadă de hârtie
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat