DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
arunca perna


Pernele vă permit să experimentați cu țesături în diverse stiluri, tipuri și modele diferite. Pentru fabricarea de perne, puteți aplica clapele rămase care nu au găsit aplicare. Astfel de perne vor completa interiorul, vor servi ca decor, vor crea facilități.
Pentru a face o pernă aveți nevoie:
- tesatura, doua nuante. Nu este necesar să folosiți țesături din aceeași compoziție. Puteți utiliza, de exemplu, o țesătură cu 1 catifea (grosime medie) și țesătură cu 2 satin, culoare contrastantă sau țesătură cu aceeași compoziție, dar culori diferite.
- ață ață, pentru broderie.

Pregătirea pieselor.
Înainte de a începe să tai perne, merită să vezi ce pernă este mai potrivită pentru interior.
Decât este bine să coaseți o pernă cu propriile mâini, pentru a putea fi cusută pentru fiecare gust și culoare.
Următorul exemplu descrie cusutul pernelor, în formă de pătrat. Dimensiunea pernelor poate fi absolut orice, dar nu le face foarte mari, acestea vor arăta ridicol.

Tăiați detaliile.
În primul rând, părțile din față și din spate ale pernei sunt tăiate. Pentru o astfel de pernă, un pătrat este tăiat din țesătura selectată de dimensiunea dorită (în exemplu, este un pătrat cu laturile de 40 cm), dar nu uitați de furnizarea de țesături pentru a prelucra marginile. Dacă marginile vor fi prelucrate prea mult, atunci puteți lăsa un spațiu minim de țesătură (0,5 cm).

tăiați pătratul


Apoi, un al doilea pătrat este decupat dintr-o țesătură de culoare contrastantă, dar cu o dimensiune mai mică. Mărimea pătratului depinde de dimensiunea aplicației selectate. În exemplul dat: un pătrat de 25-25 cm.

tăiați pătratul al doilea


În continuare, trebuie să decupați un astfel de detaliu din țesătură, culoarea principală, dimensiunea 15x15 cm.

detaliul

hai să le coase


După pregătirea pieselor, puteți începe să le coase. Trebuie să luați un pătrat mai mic și să-l coaseți în partea A. Ar trebui să obțineți un pătrat complet, precum cel care este decupat în ansamblu. Nu merită să coase două pătrate, mai întâi trebuie să decorați partea rezultată.

coase două pătrate


Detalii despre decor.
Pentru a decora, puteți utiliza o bibelină sau puteți face o franjură din țesătură contrastantă, aplicați finisaje de fagot, decorați cu un role de bord. Tunsul din dantelă în jurul marginilor va face perna mai feminină, mai ales dacă țesătura cu flori este folosită pentru cusut-o. Această pernă este perfectă pentru dormitor.
Janta poate fi făcută îngustă sau lată și liberă. O astfel de pernă este potrivită pentru fotolii.
Orice farduri arată foarte bine pe orice țesătură.

arata foarte bine


- O fâșie de țesătură este decupată, pliată în jumătate, partea din față în interior și cusută de-a lungul marginii. Apoi banda se întoarce pe partea din față.
-După ce banda este atașată și cusută de-a lungul marginii unui pătrat mic. Se dovedește marginea.

perna este potrivită pentru scaune


-După ce bordura este gata, merită să începeți broderia. Modelul poate fi oricare dintre ele. Modelul este aplicat pe țesătură și brodat cu fir de ață.
Dacă nu doriți să pierdeți timp, atunci puteți achiziționa aplicații gata făcute și doar coaseți-le.

de-a lungul marginilor unui pătrat mic


Asamblare piese.
Când decorarea este gata, puteți să coase detaliile. Îndoiți părțile din spate și din față, orientate una spre cealaltă și cusute-le pe trei părți. Nu spălați complet ultima parte, astfel încât să puteți introduce umplutura. După ce umplutura este gata, ascundeți marginile în interior și clipiți.

Ambalare.
Pentru umplutura moale, folosiți un amestec de pene și puf. Puteți utiliza, de asemenea, un iernator sintetic. Perna trebuie umplută strâns.
Pentru cei care preferă pernele dure, un plastic de spumă învelit într-un iernar sintetic dens este foarte potrivit.
De asemenea, ambalajul poate fi amestecat: din fibre și pene. Acest tip de ambalaj este ieftin și mai accesibil.

asamblare piese


Notă:
- Dacă folosiți puf și pene, este mai bine să coaseți un alt pătrat de țesătură densă în interior, atunci în viitor, puful și penele nu vor pătrunde în țesătură.
-Puteți coase și cu fermoar, pentru comoditate.

arunca perna
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat