DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Decorarea unei lanterne
Sfeșnic lanternă


Lumânarea sub formă de lanternă este o decorare originală a interiorului. În întunericul camerei, lanterna lasă umbre bizare pe pereți și tavan - sub formă de stele, precum și sub formă de fluturi pictați pe sticlă. Decorarea acesteia este foarte interesantă și nu este dificilă.

Deci, ce materiale avem nevoie pentru a ne pregăti pentru muncă?

1. Sfeșnică goală sub formă de lanternă în alb, gri sau orice altă culoare.
2. Sol, cel mai bine transparent.
3. Vopsele acrilice și un contur argintiu pe sticlă.
4. Cleste pentru îndepărtarea sticlei.
5. O perie sintetică plată de dimensiuni medii și o perie mare grosieră.
6. Lacuri acrilice sau lac lucios.

Prima etapă. Pentru a lucra la lanterna a fost convenabil, trebuie mai întâi să îndepărtați toată sticla din ea. Pentru a face acest lucru, folosiți clesti, îndoiți suporturile metalice și trageți ușor paharul. După aceasta, este recomandat să ștergeți paharul, astfel încât să nu existe pete și amprente.

scoate tot paharul din ea


Acum, sfeșnicul nostru poate fi amorsat, fără teamă că solul va păta sticla. Luăm o perie sintetică plată și acoperim întreaga lanternă cu sol, atât în ​​exterior cât și în interior. Se lasă să se usuce.

amorsate


A doua etapă. În timp ce solul se usucă, puteți face sticlă. În acest atelier, fluturii s-au desenat pe sticlă cu un contur argintiu. Dar puteți alege absolut orice tipar. Selectăm un model adecvat de pe Internet, reducem imaginea la dimensiunea geamului și o imprimăm. Dacă acasă nu există o imprimantă, puteți traduce imaginea cu un creion din ecranul monitorului sau chiar puteți să o desenați singur.

fluturii erau pictați


Există șase pahare în total, pe fiecare dintre ele trebuie să desenați o jumătate de fluture, care apoi va forma trei fluturi întregi. Facem poza, o punem sub sticlă, iar pe partea exterioară a sticlei schițăm imaginea translucidă.

contur paharul


Deci, desenăm un contur de fluturi pe toate cele șase pahare și le lăsăm să se usuce aproximativ 12 ore. Dacă doriți, procesul de uscare poate fi accelerat cu un uscător de păr.

pe toate cele șase pahare


A treia etapă. Ne întoarcem la lampa noastră. Acum că solul s-a uscat, sfeșnicul poate fi vopsit cu vopsea acrilică maro închis. Amestecăm umbra necesară pe spatele plăcii și pictăm întreaga lanternă în exterior și în interior cu o perie sintetică plată.

vopsea cu vopsea acrilică


Când vopseaua se usucă, stoarceți puțin contur de argint pe placa curată cu care am pictat fluturi. Luați o perie mare grosieră, scufundați în vopsea de argint și mutați peria peste paletă pentru a scăpa de excesul de vopsea. Vă rugăm să rețineți că peria trebuie să fie absolut uscată - acesta este singurul mod de a obține efectul de care avem nevoie.

Mergem cu o perie în jurul lumânării, evidențiind locurile proeminente și lăsând fâșii subțiri de argint. Acest lucru va oferi golului nostru un aspect îmbătrânit nobil. Stelele pot fi evidențiate mai ales plimbându-se în jurul lor cu vopsea argintie.

benzi de argint

aspect nobil în vârstă

Tipul de antichitate


A patra etapă. După ce vopseaua se usucă, acoperim sfeșnicul cu lac acrilic și așteptăm până se usucă. Lacul se usucă complet în 24 de ore, dar încetează să mai fie lipicios după câteva ore.

acoperiți sfeșnicul cu lac acrilic


Când lacul se usucă și fluturii se usucă, paharul poate fi introdus din nou. Clestele sau orice alt instrument de metal improvizat care vi se pare convenabil, ne vor ajuta și noi în acest sens.

Asta-i tot, sticla este pe loc, lanterna este gata. Acum puteți instala o lumânare în interior și vă puteți bucura de frumusețea ei.

sticlă în loc, lanterna gata

decorarea felinarului
Comentarii (1)
  1. Yuggi
    #1 Yuggi vizitatori 1 decembrie 2013 14:50
    0
    Puteți utiliza o lanternă ca adaos la o noapte fabuloasă de Anul Nou)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat