DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Cristale de sulfat de cupru
Sulfatul de cupru cu o frumoasă culoare albastră strălucitoare caracteristică este cel mai potrivit pentru cultivarea unui cristal acasă. Spre deosebire de un cristal cultivat pe sare, un cristal de sulfat de cupru va fi strălucitor, transparent și luminos. Acest lucru va necesita:
-Sulfat de copertă
-Armă de lână
-Sârmă metalică
-Apa (apă clocotită)

Fir de apă cu sulfat de cupru


Pentru o sticlă fațetată cu o capacitate de 250 ml. va fi necesar să se ia aproximativ 300 g de sulfat de cupru. Se toarnă sulfat de cupru într-un pahar cu apă fiartă fierbinte, amestecând cu o lingură. Cu cât este mai caldă apa, cu atât se va dizolva mai repede. Adăugați vitriol până când soluția devine saturată, adică până când vitriolul încetează să se dizolve. Sedimentul din partea inferioară ar trebui să aibă o înălțime de 3-5 cm.
Puteți crește un cristal solid obișnuit, dar pentru a-l face mai frumos, îi vom da o formă. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați un fir metalic de până la 10 cm lungime și să-l înfășurați cu fir de lână. Amintiți-vă că cristalele vor fi pe jumătate transparente, așa că este mai bine să luați firul mai fin, astfel încât să nu fie vizibil. Dați firului forma dorită a cristalului: cerc, pătrat, stea sau inimă. Plasați sârma într-un pahar cu o soluție saturată de sulfat de cupru într-un loc întunecat timp de câteva zile, în funcție de dimensiunea cristalului pe care îl veți crește. O săptămână va fi suficientă pentru micile cristale.

înmuiat într-un pahar cu vitriol


Creșteri mici de cristale vor începe să apară în a doua zi. Este mai bine să nu agitați din nou paharul. Imediat ce începeți să observați că lichidul începe să se evapore treptat, adăugați puțină apă caldă la pahar. Cristalul ilustrat în fotografie a fost crescut timp de o săptămână. Trebuie să recunoașteți că o astfel de idee de creștere a cristalelor acasă este cea mai originală și unică!

cristal de sulfat de cupru
Comentarii (1)
  1. OlgaZakhar
    #1 OlgaZakhar vizitatori 6 august 2017 09:29
    0
    Fetele mele și cu mine am încercat să creștem zahăr, nu am așteptat, dar ați primit și albastru! Mulțumesc pentru idee)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat