DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Plăci de decupaj cu Paris
Această scândură, decorată în tehnică decupaj, poate fi un decor minunat al interiorului bucătăriei și poate servi, de asemenea, scopului propus - pentru tăierea produselor. Pe de o parte, placa este decorată cu un șervețel decoupage și lăcuită, iar pe de altă parte, rămâne curată și utilizabilă.

Deci, ce materiale vor fi necesare pentru a realiza o astfel de placă?

1. Gol din lemn.
2. Șervețel de decoupage (sau card de decoupage).
3. Pământul.
4. Vopsele acrilice.
5. Perii, foarfece, burete (burete), farfurie ceramică sau paletă pentru a amesteca vopselele.
6. Adeziv PVA (sau adeziv special decoupage).
7. 3D Potch (sau contur cu volum volumic transparent).
8. Lacul acrilic (sau stratul superior pentru decoupage).

Prima etapă. În primul rând, este necesar să ne amorsăm piesa de prelucrat, astfel încât vopseaua și șervețelul să stea mai bine la suprafață, iar produsul finit să dureze mai mult. Folosiți sol alb pentru lemn și carton. Dacă nu aveți sol, piesa poate fi vopsită cu vopsea acrilică albă, astfel încât copacul să nu strălucească prin șervețel. Acoperirea piesei de lucru cu sol sau vopsea se poate realiza cu orice perie sintetică. Când întreaga parte frontală a piesei este acoperită cu sol, lăsați-o până se usucă complet.

amorsează piesa de prelucrat

grund de lemn alb


A doua etapă. Acum puteți începe să aplicați șervețelul decoupage. Pentru a face acest lucru, decupați un motiv de mărime adecvată și separați de acesta cele 2 straturi inferioare, lăsând doar imaginea stratul subțire superior.

aplicând șervețele decoupage


Pentru ca șervețelul să rămână plat, fără bule de aer și riduri, acesta poate fi aplicat pe piesa de lucru cu apă obișnuită. Scurgem puțină apă în centrul șervețelului și începem să ne mișcăm cu o perie umedă de la centru la margini, asigurându-ne că șervețelul este întins pe tablă.

folosind apă

perie umedă din centru


Dacă se formează încă riduri sau bule de aer, șervețelul poate fi ridicat cu atenție trăgând marginea uscată și netezit din nou cu o perie. Apropiați-vă de marginile șervețelului, la fel de atent „lipiți-le” cu apă una după alta.

neted cu o perie


După aceasta, puteți continua la lipirea reală a șervețelului. Luăm adeziv decoupage sau lipici PVA (poate fi ușor diluat cu apă) și aplicăm ușor peste un prosop umed. Asteptam uscarea.

A treia etapă. Deoarece șervețelul nu ocupă întreaga suprafață a piesei, trebuie de asemenea decorate zonele libere. Pentru a face acest lucru, agitați pe spatele unei plăci ceramice sau pe o paletă de vopsea acrilică de culoarea dorită. În acest caz, a fost utilizată o culoare gri deschisă, obținută prin amestecarea vopselelor albe și negre. Vopsim peste partea superioară a plăcii și, de asemenea, pictăm cu atenție pereții laterali.

Pentru a crea efectul unei tranziții netede a vopselei într-un șervețel și a-și ascunde marginile, folosim un burete obișnuit de spumă. Înmuiați buretele în vopsea gri și plimbați-l de-a lungul marginii șervețelului cu mișcări „înmuiate”. De asemenea, pentru a decora în continuare piesa de prelucrat, puteți din nou, cu ajutorul unui burete și vopsea acrilică argintie, să mergeți în jurul întregii margini a plăcii. Cele mai mici paiete de argint vor oferi produsului un aspect mai „elegant”.

nevoie de a decora

plimbare vopsea acrilică


A patra etapă. Când piesa este complet uscată, luați un plasture 3D sau un contur de volum transparent și încercați obiecte în imaginea pe care doriți să o evidențiați vizual.În acest caz, a fost evidențiat Turnul Eiffel și inscripția „Paris”.

piesa este complet uscată

3Dpatch sau contur volumetric transparent


După uscare, 3D-tatch devine transparent și creează un efect volumetric. Se usucă destul de mult, deoarece se aplică într-un strat gros. Prin urmare, piesa de prelucrat poate fi lăsată în siguranță peste noapte, iar a doua zi acoperită în 2-4 straturi cu acrilic sau strat superior pentru decupaj. Nu economisiți lacul dacă intenționați să utilizați placa pentru tăierea produselor în viitor, deoarece acestea vor trebui spălate. Este mai bine să protejați lucrarea cu patru straturi de lac. Dacă intenționați să folosiți placa doar pentru a decora bucătăria, vă puteți limita la două straturi. Fiecare strat se usucă timp de 20-30 de minute, în final lacul se usucă într-o zi.

Ei bine, asta este, consiliul cu Paris este gata! Acum îți poate decora bucătăria și încântă ochiul.

bord cu Paris


tablouri decoupage cu Paris
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat