DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Imitație de zidărie din granit
Pereți de culoare solidă - asta, vedeți, este plictisitor. Mult mai interesant este tabloul în mai multe culori. Vă aducem la cunoștință o clasă de master cu privire la pictura de suprafață cu imitația de zidărie din granit vrac. Și nu trebuie să fiți un artist sau un decorator de excepție pentru a realiza un tablou atât de simplu cu propriile mâini - veți avea nevoie de un minim de materiale și de dorința de a „crea”.

imitație de granit


Instrumente și coloranți:
• Vopsea pe bază de apă albă
• 3 tipuri de culori: bej, măslin și negru
• Mascarea benzii de hârtie
• role de spumă
• Perie subțire
• Tava pentru vopsea
Pe peretele pregătit anterior (chit și grund) trebuie să aplicați un strat de vopsea de bază. Amestecați o culoare bej și o emulsie albă de apă. Turnați colorantul rezultat în baie și rulați-l pe suprafață cu ajutorul unui role de spumă. Cel mai bine și mai corect este să aplicați baza în 2 straturi.

Scule și vopsele


Lăsați vopseaua să se usuce complet. Apoi lipiți banda de mascare astfel încât să obțineți benzi de diferite dimensiuni și grosimi.

bandă de mascare cu stick


Lipiți banda de hârtie la nivel sau marcați liniile punctate cu un creion, de-a lungul căruia puteți menține orizontul și dungi verticale.

marcați cu un creion


Realizați o nouă porțiune de vopsea: adăugați culoare de măsline în vopseaua bej rămasă și amestecați bine până la neted. Introduceți rola în vopsea și rotiți benzile marcate între bandă. Vopseaua excesivă va rămâne pe hârtie, iar benzile vor fi uniforme.

Faceți un lot nou de vopsea


Lasă tonul de măslin să se usuce și îndepărtează banda. Apoi, cu culoarea, extindeți fâșiile pe care vopseaua nu le-a lovit în același mod (bandă adezivă + role).

scoateți banda


După ce benzile de măsline s-au uscat, faceți a treia porțiune a colorantului: adăugați o nuanță neagră restului de măslin-bej. Ar trebui să se dovedească a fi o nuanță de gri frumos (după cum puteți vedea, colorantul anterior este obișnuit la maxim, așa că încercați să calculați corect cantitatea de vopsea). Înmuiați ușor o perie subțire în vopsea și aplicați culoarea prin „față”.

aplicați culoarea


Pentru a completa „imaginea”, trebuie să adăugăm volum „zidăriei” noastre: desenăm dungi gri cu aceeași perie subțire, imitând umbra din „granit”. Toată pictura este gata!

imitație de granit


Trebuie să recunoașteți că această opțiune de finisare a suprafeței arată foarte originală și cu adevărat exclusivă, deoarece pictura autorului este „realizată de dvs.”! Cum nu se poate lăuda cu un decor interesant în fața oaspeților locuinței tale confortabile?
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat