DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Să curățăm răcitorul laptopului de praf
Cel mai adesea, după ce ați cumpărat un laptop, nici măcar nu ne gândim la starea lui - tocmai l-am cumpărat, așa că îl puteți folosi atât cât doriți! Puneți-vă în genunchi, covor, carouri, stați lângă o pisică și o ceașcă de cafea / ceai pentru a vă bucura să vizionați filmul.
Dar nu atât de simplu. Literal după șase luni de la o astfel de utilizare, laptopul începe să scoată zgomot, să populeze, să bâlbâie, să bată și să facă alte zgomote deranjante. Și nu numai pentru a publica, ci pentru a supraîncălzi sau chiar a opri. Ce s-a întâmplat cu computerul?
Cert este că în interiorul laptopului există un cooler, datorită căruia întregul sistem intern este răcit. Iar când computerul este obligat să stea pe o suprafață moale, ventilația lui este pur și simplu acoperită de o pătură, o pătură etc. Praful este atras, după care culoarea este înfundată. Să aruncăm o privire la punctele despre cum să curățați independent un laptop de praf.

Primul pas
Luați în considerare cititorul de pe un laptop Lenovo. De fapt, nu există nicio diferență fundamentală, cu excepția faptului că capacul poate fi schimbat sau amplasat în mijlocul laptopului. În cazul meu, calculatorul ridicat arată astfel:

Luați în considerare citirea pe un laptop


Și iată capacul în sine cu 6 șuruburi mici pe care trebuie să le deșurubăm. Așa arată un laptop cu capac acoperit.

laptop fără capac


Pasul doi
Așa că am ajuns la cooler în sine. După cum puteți vedea în figură, răcitorul este protejat de o placă mică, care este susținută de 4 șuruburi, pe care trebuie să le deșurubăm cu atenție. Atenție! Nu pierde șuruburile, sunt foarte mici, dar după pierderea lor nu vom putea lucra cu laptopuri.
Pentru:

cooler pentru laptop


după:

deșurubați cu atenție


Acum că răcitorul este deschis, putem începe imediat curățarea.

Pasul trei
Scoatem cu atenție ventilatorul și, folosind cea mai obișnuită perie, începem să curățăm fiecare lamă de praf:

curățăm lamele


După curățare, acordați atenție locului în care a fost amplasat ventilatorul:

era un fan


Și iată grilul în sine, prin care laptopul este răcit.
Înainte de curățare:

înainte de curățare


după:

după curățare


Curățăm grătarul cu aceeași perie.
Pasul patru
Și în final, ultimul pas înainte de asamblarea laptopului este ungerea axului ventilatorului:

unge axa ventilatorului


Pentru aceasta, este potrivit uleiul de mașină obișnuit, de exemplu, de la mașinile de cusut. Am avut un ulei special rafinat, achiziționat special pentru curățarea răcitorului, care, aproape că nu mai există. Dar câteva picături ne sunt suficiente.

Pasul cinci, final.
Acum rămâne doar să returnați totul la locul său - introduceți ventilatorul, strângeți placa și acoperiți. Acum laptopul vă va mulțumi cu munca sa liniștită timp de cel puțin o lună. Chiar dacă nu există zgomot după această perioadă, vă recomandăm curățarea la fiecare două luni. Mult noroc!
Comentarii (6)
 1. ALPom
  #1 ALPom vizitatori 18 noiembrie 2013 15:41
  3
  Nu totul este atât de roz în această lume. O serie de laptopuri sunt mult mai dificil de curățat. De exemplu, Dell Vostro A160.Pentru a ajunge la radiator și la răcire, trebuie să scoateți tastatura, ansamblul afișajului, modulul wi-fi, deconectați cablurile și conectorii foarte fragili, deconectați carcasa la jumătate. Apoi va fi posibil să deșurubați răcitorul. Iar în laptopul HP g62 plus trebuie să eliminați placa de bază. Prima dată când mi-am curățat Dell-ul când l-am colectat, mi-a fost teamă că nu voi mai activa. Dar nu s-a întâmplat nimic.
  Prin urmare, înainte de curățare, căutați instrucțiuni despre dezasamblarea modelului.
 2. Veent
  #2 Veent vizitatori 30 noiembrie 2013 16:58
  0
  Și cine va schimba pasta termică?
 3. Graw
  #3 Graw vizitatori 2 ianuarie 2014 03:38
  1
  Curățez fagul o dată la 3-4 luni, pentru că este hemoragic să se demonteze ... prin urmare, există o opțiune mai ușoară, folosind un aspirator pentru a acoperi podeaua țevii cu un deget, „trage” tot praful și „mușchiul” prin grătarul radiatorului, nu 100% curat, ci prin sunet și temperatură vizibil mai bine.

  și este imposibil să înlocuim grăsimea termică mai mult de o dată pe an, deoarece Perioada de garanție este de 2-5 ani. dar pe cont propriu, voi spune că timp de 4 ani m-am schimbat o dată și apoi fără niciun scop, bătrânul ar putea fi destul de satisfăcut.
 4. Ketat
  #4 Ketat vizitatori 10 august 2014 14:17
  1
  Și după o astfel de curățare, nu ezitați să aduceți laptopul la service pentru a înlocui răcitorul
 5. Constantin
  #5 Constantin vizitatori 5 martie 2015 22:04
  0
  Și curăț cu aer comprimat! Am încercat să demontez, dar trebuie să-l demontez complet pentru a ajunge la răcor, așa că în 2 pași a fost nevoie pentru a elimina claudia și puteți începe curățarea, așa că acolo aceste fire scurte au făcut ca mâna să nu rămână până la obturator și este și micro, așa că s-a rupt 1, dar ochiul de fixare cu buclă de pe touchpad, a răsucit rapid totul înapoi și a luat pentru totdeauna despre Demontare și curățare completă .... Dar am pus în funcțiune toadul pentru 3.000 p, îl presez cu aer comprimat din spate, până când zborul este normal!
 6. sej
  #6 sej vizitatori 25 mai 2018 11:20
  0
  fotografiat pe un fier dintr-un articol vecin? clipit

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat