DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Flanelegraf - un ajutor vizual pentru copiii preșcolari
Odată făcut, un flanelograf îți va servi copilul până la școală. Acest ajutor vizual merită o atenție specială din partea părinților ai căror copii nu participă la grădiniță. Popularitatea unui grafic de flanelă se explică nu numai prin simplitatea și ieftinitatea sa.

Cu ajutorul imaginilor cu diferite subiecte, este posibil să se organizeze cursuri de dezvoltare cu copii de la șase luni la aproximativ șase ani. Deci, primele jocuri au ca scop distincția culorii și formei. Puțin mai târziu, se dă o idee despre mărimea și raportul obiectelor unele față de altele. Este convenabil să grupezi imagini după un criteriu comun (toate mari, rotunde, toate cu roți), să cauți superflu la rând - de exemplu, rechizite de birou între produsele alimentare sau un animal de companie într-o serie de animale sălbatice.

Este convenabil să reproducem o secvență de evenimente din basmele copiilor de pe un flannelgraf, pentru a crea diverse peisaje: pădure, deșert, urban. Imaginile nu alunecă de pe placă din cauza suprafeței dure a flanelelor, deoarece acest material este lipit și pe partea din spate. Nu sunt necesare elemente de fixare suplimentare (Velcro, ace). Practic și sigur!

1. Pentru auto-producție, aveți nevoie de cuișoare mici cu pălării, o secțiune dintr-o flanelă simplă de culoare deschisă, PAL de orice dimensiune convenabilă de 1,5 - 2 cm grosime, un ciocan, un clește.

garoafe cu pălării


2. Dacă unghiurile viitorului flanelograf sunt clare, este recomandabil să le macinați. Dacă există o placă cu colțuri și coaste prelucrate, procedăm imediat la fixarea țesăturii (pre-călcat).

procedați la fixarea țesăturii


3. Este mai bine să trageți materialul cu marginea spre interior: arată mai plăcut din punct de vedere estetic și eliminând vărsarea firului.

margine în


4. Manualul final este așezat pe perete sau de mobilier la un unghi minim. Chiar și de pe o suprafață aproape pură, imaginile nu vor cădea.

atașat de perete


5. Ilustrațiile realizate pe hârtie subțire sunt lipite mai întâi pe carton, apoi pe flanelă. Imaginile complexe de complot pot fi tratate cu lipici PVA, apoi presate pe o țesătură, uscate sub presă, apoi decupate.

ilustrații


6. Imaginile mari și vii, cu un contur desenat, se regăsesc în cărțile destinate copiilor cu vârste până la doi sau trei ani. Dorim familiei tale jocuri interesante! Și aveți grijă de flanelograful de la pizdele de acasă care își ascuțesc ghearele oriunde.
Imagini mari și vii


Ajutor vizual Flanelegraph
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat