DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Stele de mare din conuri de pin
stele de mare cone


Toamna este perioada în care copiii sunt fericiți să strângă frunze colorate, crenguțe fanteziste și conuri parfumate. Cum să aplici acest material natural în beneficiul dezvoltării copilului? Una dintre cele mai frecvente opțiuni este o meșteșugă simplă și spectaculoasă realizată din conuri. Găsiți o jumătate de oră de timp liber și dedicați-le lucrului comun cu copilul dvs. - pentru a crea o stea de mare lux din conuri de pin.

pentru speculă vom avea nevoie de:

lovituri de lipici fierbinte


• 6 conuri de pin nedeschise cu nasul ascuțit. 5 dintre ele trebuie să aibă aproximativ aceeași dimensiune, 1 ușor mai mici;
• pistol de lipici și lipici de lipici;
• un cuțit mare ascuțit;
• vopsea acrilică stacojie (cinabrul este potrivit) și o perie dură (puteți lua o perie pentru lipici);
• o foaie de hârtie sau ziar pentru a proteja masa de lipici și vopsea.

Pasul 1 Colectăm „razele” stelei. Curățați conurile de praf și ace, tăiați-le cozile. Pune micutul deoparte. Îndoiți o stea cu cinci vârfuri din material natural gătit. Aplicați ușor lipici fierbinte pe punctele de contact ale butoaielor conurilor. Așteptați să se răcească lipiciul.

aplicați lipici


Pasul 2 Umpleți mijlocul ambarcațiunii. Cu un cuțit, tăiați un con mic în jumătate.

taie o bucată


Nasul nu ne este util și așezați partea extinsă în centrul stelei, închizând astfel gaura din mijloc. Aplicați din nou lipici fierbinte pe stea, fixând mijlocul. Când lipiciul s-a răcit, steaua este pregătită pentru vopsire!

se lasă să se usuce


Dacă hârtia sau ziarul pe care s-a lipit lipirea de conurile de pe spate, nu contează. Scoateți-l cu grijă și urmele ziarului vor fi apoi ascunse în siguranță de un strat de vopsea.

sigur


Pasul 3 Vopsim o stea de mare. Această etapă de lucru este de departe cea mai plăcută. Poate fi încredințat în siguranță unui copil peste 4 ani. Vopsiți ambarcațiunile împreună cu cele mai mici: vopseaua acrilică se distribuie cu ușurință pe suprafața conurilor și poate fi spălată fără probleme dacă firimiturile se murdăresc. Este mai bine să luați o perie dură: este mai bine să pictați pe suprafața aspră a conurilor. După acoperirea unei părți a stelei de stele cu vopsea, lăsați-o să se usuce complet (de la o jumătate de oră sau mai mult, în funcție de grosimea stratului acrilic aplicat). Apoi întoarceți lucrarea și pictați a doua parte.

aplicați vopsea

stele de mare gata


Meșteșugul luminos este gata! Datorită lipiciului fierbinte și vopselei acrilice, vedeta s-a dovedit a fi foarte rezistentă, astfel încât poate fi folosită în siguranță în jocurile copiilor și în decorarea interiorului.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat