DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Minipolishing sau cum să scapi de zgârieturi
În diverse electronice de consum, sticla de protecție este adesea fabricată din plexiglas. Acesta este un material bun, dacă nu pentru un singur dezavantaj - zgârieturile pot apărea cu ușurință pe el. Am încercat să descriem cea mai accesibilă tehnologie pentru lustruirea plexiglassului, care vă va permite să scăpați de zgârieturile de pe ecranele telefoanelor mobile, jucătorilor și altor electronice. În plus, este posibil să lustruiești chiar și produse metalice mici (de exemplu, lustruiește o monedă până la strălucire). Pentru a crea dispozitivul, avem nevoie de:


1) Motor electric mic
2) Pasta GOI - pastă de lustruit pe bază de oxid de crom. Puteți cumpăra cu ușurință în magazinele de scule și în majoritatea magazinelor hardware.
3) muguri de bumbac
4) baterie de 9 volți (sau altă tensiune, în funcție de motor)?
Taiem un tampon de bumbac si il punem pe axul motorului. Trebuie să porniți motorul astfel încât vata de bumbac, atunci când vă atinge degetele, să se rotească și să nu pufnească.


Puneți o mică pastă GOI pe un stick rotativ.


Eșantionul nostru de testare este o bucată de plexiglas pe care s-a zgâriat cuvântul Licrym cu un awl. Procedăm la lustruire. Cu mișcări lente, blânde, deplasăm capătul rotativ al bățului peste zgârietură, fără a ne opri într-un singur loc (dacă rămânem, pasta se va strecura și vata va freca plexiglasul uscat, în urma căruia se va încălzi și se va topi, va exista o gaură)


Pasta, deși foarte subțire, dar abrazivă. Treptat, materialul de la marginile zgârieturii este măcinat până la nivelul fundului zgârieturii și se formează o astfel de gaură netedă. Drept urmare, obținem o adâncitură lină care repetă forma unei zgârieturi, dar deja fără margini ascuțite, împrăștiate de lumină. Aceasta înseamnă că zgârierea nu este vizibilă.

După 10 minute de lustruire a părții „Lic”, am obținut următorul rezultat:


Dacă priviți, este imposibil să spuneți că au fost scrisori la locul de lustruire. Silueta lor încețoșată poate fi văzută doar într-un unghi în lumina reflectată.

Sursa: licrym.org
Comentarii (2)
 1. Peter
  #1 Peter vizitatori 23 ianuarie 2014 08:40
  1
  pentru ca paharul să se topească din lână, aveți nevoie de o viteză de rotație de 10.000 rpm. și lână de bumbac.
 2. Boris
  #2 Boris vizitatori 15 ianuarie 2019 11:14
  1
  Mă amuză descrierea detaliată care este pasta GOI.
  Știți chiar voi că poate fi de dimensiuni diferite de cereale și că puteți picura puțin ulei pentru lustruire?
  Sau îl poți lustrui doar cu pasta de dinți.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat