DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Stilul vintage câștigă din ce în ce mai multă popularitate în zilele noastre, iar lucrurile vechi cu timbre de timp devin din ce în ce mai mult o decorare interioară. Cu toate acestea, nu toată lumea are posibilitatea de a obține un lucru cu adevărat vintage. O soluție excelentă va fi fabricarea independentă a obiectelor de imitație antică. Este, de asemenea, o modalitate bună de a-ți arăta creativitatea.
Deci, haideți să încercăm să facem o cutie în stil vintage. Un astfel de lucru mic va arăta foarte impresionant pe o masă de damă, în plus, este foarte convenabil pentru depozitarea bijuteriilor.

Pentru muncă, avem nevoie de:
1. Cutie goală din lemn. Este mai bine să alegeți o cutie din lemn întunecat, astfel încât să arate imediat „mai vintage”.
2. Grundul.
3. Adeziv PVA, foarfece, creion, perii, burete.
4. Carte de decoupage cu o imagine potrivită. Pentru această clasă de master a fost aleasă o carte de decoupage cu o carte poștală veche.
5. Dantelă albă.
6. Vopsele acrilice.
7. Potch 3D.
8. Lacul acrilic.

Pentru muncă avem nevoie


Acum că totul este gata, puteți trece la cele mai interesante. Începem să împodobim cutia.

Prima etapă. În primul rând, trebuie să încadrăm cardul decoupage pe capacul cutiei. Pentru a face acest lucru, întoarceți cardul, puneți cutia pe ea cu capacul în jos și trageți un cerc în jurul său. Tăiați și potriviți din nou, dacă este necesar
După ce imaginea pentru copertă este gata, puteți începe să o aplicați. Pentru a face acest lucru, turnați puțin adeziv PVA într-un recipient, luați o perie plană și lipiți capacul cutiei cu lipici. Apoi aplicați ușor cartela decoupage în timp ce o ungeți cu adeziv deasupra. Nu este înfricoșător dacă sunt vizibile dungi albe din adeziv - PVA tinde să devină transparentă atunci când se usucă.

clei decoupage card

lipim secțiunile


Încercăm să lipim cardul cu atenție, astfel încât să nu existe bule de aer și cute. Dacă apar, ridicați cu grijă cardul trăgând de marginea uscată și re-lipesc zonele cu adeziv cu probleme. Lăsați capacul să se usuce și continuați să lucrați pe partea inferioară a sicriei.

A doua etapă. S-a decis să se decoreze fundul cutiei cu dantelă. Măsurăm lungimea necesară și tăiem o fâșie de dantelă.

Măsurăm lungimea necesară


Pentru ca dantela să nu pară atât de nouă și de albă (la urma urmei, avem un sicriu în stil vintage), vom încerca să-l îmbătrânim puțin. Pentru a face acest lucru, luați vopsele acrilice și întindeți pe spatele plăcii ceramice o culoare bej murdară, în ton cu cea mai ușoară culoare de pe capacul cutiei. Punem dantelă pe un ziar sau revistă veche, pentru a nu păta masa. Înmuiați un burete în vopsea rezultată și aplicați-l pe dantelă. Se aplică până când obținem efectul de întunecare dorit din când în când. Acum, șireturile nu mai sunt atât de noi.

incearca sa il imbatranesti putin


Așteptăm până când șireturile s-au uscat, le întoarcem cu partea din spate și ungem cu lipici PVA. Și apoi lipici ușor pe fundul cutiei și lasă să se usuce.

lipici PVA clei

lipici banda


A treia etapă. Acum puteți face interiorul cutiei. În primul rând, completați complet întreaga suprafață, astfel încât vopseaua să fie mai bună și lăsați grundul să se usuce.

lasă grundul să se usuce


Apoi pictăm interiorul într-o culoare contrastantă, astfel încât cutia să nu pară atât de mohorâtă. În această clasă de master, s-a decis să pictezi caseta din interior în roz, care este în armonie cu buchetul de flori din mâinile fetei de pe capac. Din nou, amestecați culoarea corespunzătoare pe spatele plăcii și pictați caseta din interior. Asteptam uscarea.
La partea interioară a cutiei în armonie cu exteriorul, poate fi decorat și cu dantelă. Tăiați o fâșie mai subțire de dantelă și lipiți-l pe capacul caschetei din interior în același mod.

vopseste interiorul


A patra etapă. Înapoi la capac.Pentru ca cardul decoupage să nu fie atât de izbitor, ci să treacă lin la tonul cutiei, întindeți vopseaua maro și aplicați-o cu un burete de-a lungul marginilor capacului.

vopsea cu un burete pe marginile capacului


Și pentru a „reînvii” fata și pentru a oferi volumului imaginii, folosim un 3D-tatch Luăm tubul și rotim ușor imaginea mai întâi de-a lungul căii, apoi lângă cale și continuăm să cercurăm din nou și din nou până când imaginea este complet completă.

da volumului o imagine

cercuri iar și iar


Lăsați vasul să se usuce. Acest lucru necesită destul de mult timp, așa că este mai bine să lăsați cutia toată noaptea. Când șirul se va usca, imaginea va deveni complet transparentă, abia acum voluminoasă.

A cincea etapă. Ultimul lucru pe care trebuie să îl facem este să acoperim cutia finisată cu lac acrilic. Acoperim atât exterior cât și interior, în două straturi, cu un interval de 20-30 minute și așteptăm uscarea completă, care durează aproximativ o zi.
După aceea, cutia poate fi folosită în siguranță pentru a stoca bijuterii de epocă și multe altele.

cutie vintage
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat