DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Vibro-mouse pentru jocuri.
Cum să faceți un mouse să vibreze cu propriile mâini

introducere

Cumva am ajuns să vizitez un prieten cu computerul meu. Am creat o rețea, am jucat și ne-am săturat puțin de calculatoare. Am decis să ne relaxăm și să ne distrăm. Este inginerul meu de electronică radio, telemaster, în general, poate repara orice, un om cu mâinile, dar fără idei. Și dimpotrivă, sunt o persoană cu idei, dar fără creier, dar cu mâini. A început să-și vândă și să își modernizeze sistemele super-sofisticate ca întotdeauna. Și eu, neștiind ce să fac, am urcat în coșul de gunoi și am început să săpat în jur și am găsit acolo un motor chinezesc obișnuit. Și atunci mi-a venit ideea și nu s-o introduc în mouse. Apropo, în loc de un motor, puteți utiliza un vibrator de la un vechi telefon mobil. Chiar înainte de computer, aveam un prefix Sony, iar ea avea joystick-uri cu funcție vibro, era foarte distractiv să se joace. Și atunci am jucat Far Cry. Așa că m-am gândit că nu va fi rău când în timpul fotografierii, în momentul în care este apăsat butonul, mouse-ul se va clătina ca și cum ar fi un recul.
De unde am început

A deschis un mouse Logitech. Acesta este cel mai simplu, cel mai frecvent mouse cu fir optic.
Am privit cu atenție ce este în interior, microcircuite, piese, butoane, unele…. Skukota.
Se sudează două cablaje. Primul este o putere de +5 volți, așa cum s-a dovedit mai târziu. Acesta este firul mijlociu al celor cinci care vin din bloc, este roșu. Al doilea fir a fost lipit pe butonul tastei din stânga. Fotografia arată că acesta este contactul butonului din stânga. Firul roșu, acesta este firul meu care merge la motor. Este indicat printr-o săgeată roșie.
Mai departe ... verific dacă un astfel de circuit funcționează. Am lipit o diodă în loc de un motor ușor și am apăsat un buton. Ura! Dioda se aprinde la apăsarea butonului.


Aceasta înseamnă că motorul va funcționa și el. Pentru succesul preliminar, bem bere și continuăm. Diodă soldată. Și a preluat instalarea motorului în podeaua goală a salonului mouse-ului. Am decis să pun motorul pe un adeziv special. Acest clei se instalează rapid când scade temperatura sa. Adică are nevoie de o armă specială sau un fier de lipit. Încălzesc adezivul și îl pun pe microcircuit, iar în timp ce se răspândește și în timp ce este cald, montez motorul. Adezivul se apucă, după care încep să toarne lipici în toate locurile unde este posibil. Acest lucru se face astfel încât motorul să nu se rupă în timpul funcționării sale. Deci, motorul este pe loc. Încep să fac sarcini care, punând pe axa motorului, în timpul rotirii cu o decalare din axă, vor crea vibrații.
Totul este foarte simplu. Am luat un mic cilindru metalic de la mâner. 7 mm în diametru și 7 mm lungime. Am luat 3 gloanțe de plumb dintr-o armă cu aer. Clestele le-a aplatizat. Și puneți-l în cilindru, turnându-l anterior cu lipici fierbinte. Până când cleiul s-a răcit în cilindru, l-am pus pe axa motorului. Adezivul s-a răcit. Primul test. Mi s-a părut că încărcătura este mică, deoarece vibrațiile erau cu o frecvență destul de mare. Ei bine, acest lucru este de înțeles, pentru o vibrație de frecvență mai mică este necesar fie să mutați încărcarea mai departe de axă, fie să adăugați greutatea sarcinii. Ceea ce am făcut. Am înșurubat un șurub în cilindru. După care vibrația a devenit foarte puternică și puțin zgomotoasă. Iată cum arată.


A închis mouse-ul. Am încercat să apăs pe un buton de câteva ori. Bucuria nu a fost un culoar când a început să vibreze. Deoarece rezultatul a depășit toate așteptările. Vibrația este atât de puternică încât mouse-ul este greu de reținut. Lansat jocul, Far Edge. Am încercat să trag din M-16. În timpul fotografierii, mouse-ul se agită, astfel încât era imposibil să filmezi cu exactitate. Dar era mai realist să joci așa. Cu atât mai mult cu cât am jucat mai bine decât prietenul meu și ne-a lipsit doar puterea egală în joc.După ce am început să trag mai puțin precis, jocul a continuat mult mai interesant.

concluzie

Dintr-un simplu mouse am făcut un mouse vibro, care nu are analogi în lume. El a dovedit unui prieten că nu am ars computerul. A speriat-o pe mama până la moarte. Când s-a așezat la computer fără mine și a făcut primul clic, a avut un șoc sălbatic. Nu mai stă la computer fără mine. A devenit mai interesant să joci Far Krai, deoarece experiența și exactitatea bună sunt deja plictisitoare. El a adus puțină varietate și creativitate în viața sa.

Sursa: media.aplus.by
Comentarii (7)
 1. GRG
  #1 GRG vizitatori 8 decembrie 2010 23:01
  0
  Blochez motorul prin setarea vibratorului vid Noikia 1100))) zâmbet
 2. ucigaș
  #2 ucigaș vizitatori 25 ianuarie 2011 12:41
  0
  da, acolo vibrațiile sunt slabe, deci de dragul sunetului zâmbet
 3. Smoyk_zT
  #3 Smoyk_zT vizitatori 13 octombrie 2011 11:17
  0
  um ... o astfel de întrebare: am făcut totul așa cum a scris autorul, am verificat pe LED totul a fost clar lipit, doar motorul nu se zumzăie, motorul a fost luat de pe telefonul mobil. Cine știe soluția, vă rugăm să vă dezabonați *
 4. Vlad98
  #4 Vlad98 vizitatori 11 noiembrie 2012 23:17
  0
  Am procedat la fel, am luat vibratorul de la telefonul mobil, am apăsat butonul din stânga vibratorul funcționează, dar există o problemă, cursorul mouse-ului eșuează o perioadă, nu funcționează, vă rog să-mi spuneți cum să remediați această problemă, câteva.
  1. Musafir Michael
   #5 Musafir Michael vizitatori 20 februarie 2019 10:16 PM
   0
   Așa va fi, pentru că nu există suficientă putere! Unii meșteri au pus o tabletă mare cu o baterie de 3 volți pentru a alimenta motorul, cum ar fi R22, are suficientă putere de aproape un an!
 5. T_n
  #6 T_n vizitatori 25 aprilie 2013 23:46
  0
  Set de diode
  Pornesc dioda PC-ului este pornită, apăs pe dioda PCM se stinge
  Care este problema?
 6. Vitya
  #7 Vitya vizitatori 29 noiembrie 2013 04:32
  0
  Trebuie să fi pus un motor prea puternic

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat