DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Placă cu imagine tridimensională
Stilizare antică: o placă decorativă cu o imagine tridimensională. Îmi plac foarte mult antichitățile. În ei există un farmec misterios în timp: odată ce au decorat interiorul moșiei, au fost martorii soartei locuitorilor acesteia, iar apoi au ajuns la vremea noastră, ca și cum ar fi conectat trecutul și prezentul cu un fir invizibil. Antichitățile sau moștenirile familiei sunt, fără îndoială, lucruri speciale care transmit cu exactitate starea de spirit a anilor trecuți, dar un produs frumos, în stil antic, va da un efect similar.
Placa decorativă „veche” va deveni nu numai un decor minunat al interiorului, ci și un cadou minunat pentru prieteni și persoane dragi. La urma urmei, valoarea sa constă și în faptul că este făcută manual.
Pentru muncă, vom avea nevoie de vopsele în ulei (inclusiv alb de titan), guașă, o farfurie de unică folosință, plastilină, carton, perii, lipici incolor („Al doilea”, „Moment”), lipici PVA, creion, lac transparent, precum și o imagine (fragment tablouri sau propria idee), care va servi drept model pentru viitoarea complot. Am ales litografia lui Martynov care înfățișa Palatul Tauride.

Pentru muncă, avem nevoie


Imaginea de pe placă va fi tridimensională, deci imaginea originală trebuie împărțită condiționat în mai multe straturi. Tăiați primul strat de carton - totul, cu excepția cerului. Adeziv la partea inferioară a plăcii. Golurile dintre cercul de carton și pereții laterali ai plăcii sunt închise cu grijă cu plastilină (și deci fiecare strat). Pentru comoditatea lucrărilor ulterioare, este mai bine să pictați imediat pe locuri goale cu guașă albă.

Tăiați primul strat din carton


Straturile ulterioare sunt acele elemente ale imaginii originale care sunt amplasate pe primul, al doilea plan etc. În același mod le repetăm ​​pe ambarcațiune. Partea din față a palatului, tufișurile din apropiere, o parte din copaci, precum și tot ce este mai jos, sunt lipite cu un al doilea strat.

Straturile ulterioare


Atașăm elementele rămase cu cel de-al treilea strat și numai figurile oamenilor ies în prim plan (al patrulea strat).

Alte elemente


Formularul este gata, rămâne doar pentru a-i da culoare. Începem să pictăm imaginea din fundal.

Începeți să pictați imaginea


Pentru vopsire, am folosit doar vopsea gouache, deoarece toate elementele sunt foarte mici, este dificil să le pictez cu ulei sau acril. Iar guașa, în primul rând, se usucă rapid, iar în al doilea rând, petele, loviturile inegale sau liniile inexacte sunt ușor eliminate.

Colorați următoarele straturi


Învelișul de lac compensează somnolența vopselei cu guașă, dar pentru o saturație mai mare a culorilor, unele elemente pot fi vopsite cu ulei.
Pereții plăcii sunt vopsite cu un strat subțire de alb de titan - sunt uniforme și opace, ceea ce creează efectul ceramicii. Apoi aplicați podoaba cu vopsea în ulei verde.

Lacul compensează somnolența.


Rămâne să acoperiți placa cu lac, să faceți o buclă în spate și să o agățați de perete.

placă decorativă volumetrică


O placă decorativă nu necesită costuri materiale, deoarece este fabricată din materiale reziduale. Cu toate acestea, meșteșugul arată ca un produs ceramic vechi realizat manual.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat