DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Raft din lemn
Bricolaj făcut mobilierul întotdeauna mulțumiți meșterii de casă, mai ales dacă acest mobilier a fost folosit activ în viața de zi cu zi. Nu orice maestru este capabil să confecționeze mobilier unic, dar aproape toată lumea poate face așa ceva ca un raft de baie.
Deci, pentru început, selectăm o placă din care vom face un raft. Plăcuța trebuie să fie necesară uscat și fără defecte semnificative. Este de dorit ca acesta să fie neted și să nu aibă o deformare transversală, longitudinală sau combinată. Având în vedere dimensiunea relativ mică a raftului, găsirea unei astfel de plăci nu este dificilă.
Apoi, pe o mașină de îngroșat, reglăm grosimea plăcilor la 20 mm, deși, dacă doriți, această dimensiune poate fi crescută sau redusă.

personalizați grosimea plăcilor


În continuare, cu ferăstrăul final, încheiem placa pe golurile de care avem nevoie pentru raftul viitor.

cu un ferăstrău, tăiem o scândură


În final, ar trebui să obținem două semifabricate de 76 cm lungime și patru semifabricate de 46 mm lungime.

Trebuie să facem anumite mărci


Dimensiunile sunt condiționate și pot varia în funcție de locația prevăzută în care va fi amplasat raftul. Lățimea semifabricatelor este aleasă, de asemenea, în mod arbitrar, pe baza nevoilor proprii și a prezenței unei anumite plăci. În acest caz, lățimea este de 10cm.
În continuare, pe două semifabricate de 76 cm lungime, trebuie să faceți anumite semne cu un creion în acele locuri unde intenționați să aranjați rafturile.

trebuie să facă etichete


În acest caz, distanța dintre rafturile superioare și mijlocii este de 21 cm (având în vedere grosimea rafturilor în sine - 2 cm), distanța raftului inferior este de 28 cm.
Acum procedăm la măcinarea cu o mașină specială de măcinat folosind o roată cu o dimensiune de granule de cel mult 150 de unități. Pentru a face acest lucru este necesar chiar dacă aveți cuțite perfect ascuțite pe grositor, iar acestea nu lasă caneluri. În continuare, este necesar să umpleți defectele existente cu chit pe lemn (culoarea chitului trebuie să corespundă cu tipul de lemn), așteptați până se usucă și macinați din nou.
Acum procedăm la asamblare folosind șuruburi de mobilier sau șuruburi din lemn conform mărcilor menționate anterior. Nu trebuie să apară aici dificultăți. Șuruburile pentru mobilă au un aspect mai estetic decât șuruburile din lemn. Deși acestea din urmă pot fi chituite și, prin urmare, ascund prezența lor.
Drept urmare, obținem un raft finisat pentru baie

Raft din lemn


Rămâne doar să fixați elementele de fixare pe spate, deschideți mai întâi acest raft cu o pată și apoi cu lac. Mai mult, lacul trebuie aplicat în trei straturi, iar după fiecare strat este necesar să se macine cu o șmirghel cu granulație fină (este mai bine să faceți acest lucru manual). Totul, raftul este gata!
Comentarii (1)
  1. fericire
    #1 fericire vizitatori 22 august 2017 13:22
    0
    Aș mai adăuga: este mai bine să lăcuiești sau să pictezi înainte de asamblare. Pare mai frumos și mai ușor de manevrat.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat