DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Lumini de uși auto
Adesea, ieșind din mașină, vânând pentru a vedea unde pui piciorul, mai ales pe vreme ploioasă. În plus, după ce a scăpat ceva la ieșire, trebuie să-l căutați în întuneric complet - vorbim despre acele mașini care nu sunt echipate cu iluminare ușă. Și iată cum să remediați acest defect.

Vom avea nevoie de:
• Banda de diodă (impermeabilă) - 2 segmente de 30 cm;
• sârmă - 5 m;
• terminale tată-mamă - 4 perechi;
• fier de lipit;
• bandă electrică;
• sigilant adeziv transparent.

Vom avea nevoie


Mai întâi, trebuie să pregătiți modulele pentru iluminare de fundal. Pentru a face acest lucru, luăm o bandă diodă și de la unul dintre capete am lipit de-a lungul sârmei la fiecare dintre cele două contacte ("+" și "-"). Va fi suficient să facem fiecare fir lung de 15 cm. Procedăm la fel cu al doilea segment al benzii.
După fixarea firelor, umpleți locul de lipit cu etanșant.

se umple cu sigilant


Pentru o ușurință de instalare și demontare, vom face ca modulul să fie demontabil: echipăm capetele firelor de bandă cu bornele „mama”. În consecință, pregătim și 4 fire cu borne masculine.

faceți ca modulul să fie demontabil

terminale


Modulele de iluminare de fundal sunt gata, accesați instalarea. Instalarea este destul de simplă: mai întâi scoatem garnitura ușii, apoi eliminăm 2 fire din fiecare ușă prin balamale (cele care au fost cu terminalele „bărbătești”, bornele ar trebui să rămână blocate în afara ușii). Acestea sunt „+” și „-” pentru lumina noastră de fundal. Extindem ambele plusuri la orice plus permanent din mașină (de exemplu, ne atașăm de cablul plus al brichetei). Fiecare dintre firele minus ale iluminării de fundal le agățăm la întrerupătorul de limită corespunzător din ușă (ușa dreaptă - întrerupătorul limită dreapta, stânga - stânga). Acest lucru este pentru a vă asigura că fiecare ușă este luminată independent de celelalte.
Conectăm casetele diodei cu terminalele „tată” și verificăm operativitatea. Dacă totul strălucește așa cum trebuie, fixăm cu îndrăzneală banda pe piele de jos și fixăm pielea la locul ei.

Module de iluminare de fundal gata

fixați banda pe piele

verificați strălucirea benzii


Acum nu trebuie să ieși la întâmplare din mașină în întuneric, iar încălțămintea ta va rămâne curată. Implementare de succes!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat