DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Batik - frumos și rafinat
Îți place să fii creativ, dar nu ești un artist profesionist?

Apoi, pictura pe țesătură cu vopsele speciale este o ocupație pentru tine. Este simplu, frumos, rafinat. Vă puteți decora casa cu propriile picturi. Poți să dai poze persoanelor iubite. Nu fi timid. Nu este nevoie să se complexeze. Simte-te liber să te apuci de muncă, iar rezultatul nu te va dezamăgi.

Există multe soiuri de batic (rece, fierbinte, nodular etc.). Multe dintre metode consumă foarte mult timp, necesită abilități profesionale.

Astăzi este un atelier foarte simplu și accesibil. Se dovedește un rezultat excelent, fără mult efort și fără manipulări laborioase: fierberea țesăturii, aburirea acesteia peste abur și așa mai departe. Această metodă va fi stăpânită de oricare dintre persoanele grijulii care sunt gata să creeze, pentru a merge la experimente. Batik va deveni hobby-ul tău preferat.

Pentru a face o imagine veți avea nevoie de vopsele speciale, un contur special și un diluant special pentru vopsea. Toate acestea sunt vândute în magazine specializate, iar eticheta indică scopul. Veți avea nevoie, de asemenea, de perii, țesături, targă, nasturi. Pentru a dilua vopseaua, precum și pentru a o colecta cu o perie înainte de aplicarea pe țesătură, este convenabil să utilizați un recipient pentru înghețarea gheții (pentru cocktailuri).

Pentru a face o imagine va trebui

recipient pentru înghețarea gheții


Țesătura pentru batik ar trebui să fie numai naturală. În clasa noastră de master va fi un atlas. Înainte de a începe să pictați o imagine, trebuie să udați țesătura în apă caldă, țineți-o acolo ceva timp. Apoi uscat și fier. Acest lucru se face astfel încât țesătura să poată fi ușor trasă pe o targă. În plus, trebuie avut în vedere faptul că țesăturile naturale se micșorează și imaginea dvs. poate deveni mai mică ca dimensiune după spălarea ulterioară.

umed în apă caldă

fier la fier


Apoi fixăm țesătura cu nasturi pe subframa.

fixăm țesătura cu nasturi


Alege-ți poza preferată. Începătorii ar trebui să înceapă cu flori: arată estetic plăcut și nu este dificil să le desenezi. Puteți lua un desen pe o carte poștală ca o probă sau vă puteți arăta propria imaginație. Puteți desena cu un creion. Dacă ești încrezător în fermitatea mâinii tale, atunci ia imediat conturul, mai îndrăzneț și vei reuși!
După ce conturul s-a uscat bine, luați o perie și vopsiți și aplicați vopsele pe zona desenului, fără a părăsi conturul. În acest fel, vopseaua nu se va răspândi pe țesătură.

aplicați vopsea pe zona de desen

aplicați vopsea cu o perie


După ce vopseaua s-a uscat bine (iar timpul de uscare este indicat pe etichetă), îndepărtați țesătura din sub-cadru și o călcați cu atenție din interior spre exterior.

Asta este totul!

Batik va deveni un hobby preferat


Cu această metodă, nu este necesar să fierbeți țesătura sau aburul peste abur. Dacă este necesar, imaginea poate fi spălată în siguranță în apă caldă cu săpun, uscată și călcată. Acest lucru este deosebit de important dacă pictați perne de canapea care necesită spălare frecventă.

Ai o imagine grozavă!

Noroc, artist novice!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat