DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cărămizi decorative ieftine
Mai devreme sau mai târziu, în orice apartament vine timpul pentru reparații. Pentru deținerea sa, magazinele de construcții oferă o selecție foarte mare de materiale de finisare. Inclusiv la vânzare există cărămizi decorative pentru fiecare gust. Abia acum prețul pentru ei „mușcă”. Pentru reparațiile bugetare, această opțiune nu este potrivită. Ce să faceți dacă doriți să faceți un apartament interesant și elegant, cu bani puțini, este posibil să faceți cărămizi decorative ieftine cu propriile mâini?

Meșterii ruși sunt ficțiune la ficțiune. Există o modalitate de a decora interiorul cu un finisaj „cărămidă” folosind tencuială obișnuită de gips. Se dovedește foarte ieftin și foarte original. Mai mult decât atât, dimensiunea cărămizilor, forma și textura lor pot fi făcute oricare. Folosind această tehnologie simplă, puteți masca perfect grinzile proeminente, puteți proiecta elegant ușile, ascunde denivelările și defectele peretelui.

Pentru muncă, veți avea nevoie de:
- tencuiala de gips;
- apa;
- mistrie;
- spatula;
- bagheta;
- zdrențe.

Mai întâi trebuie să decideți ce secțiune a peretelui va fi decorată și ce formă și dimensiune au nevoie de cărămizi. Prima dată este să încercați pe o suprafață mică.

Pregătirea peretelui pentru aplicarea tencuielii.

Înainte de decorarea peretelui cu cărămizi decorative de casă, se efectuează lucrări standard pentru pregătirea suprafeței pentru aplicarea tencuielii din gips. Peretele este eliberat de finisajul vechi (tapet, vopsea, țiglă etc.), toate fragmentele exfoliante sunt eliminate. Nu este necesar să nivelați suprafața, deoarece cărămizile vor masca bine chiar și o rugozitate semnificativă a pereților. Principalul lucru este că peretele este curat și uscat. După curățare, suprafața este impregnată cu un primer.

Opera principală.

Tencuiala de ipsos se diluează până la consistența unui aluat nu prea abrupt. Lucrarea este realizată în fragmente mici, de aproximativ 0,5 metri pătrați. m. Un strat de ipsos gros de 1 cm este aplicat pe perete cu o mistrie.Suprafața este ușor netezită cu o spatulă (este important să nu exagerați, deoarece textura pietrei ar trebui să fie ușor neuniformă). După aceea, partea creativă a lucrării începe - cu ajutorul unui băț, se aplică un desen „asemănător cărămizii”. Pentru a face acest lucru, sunt desenate primele două linii orizontale, care vor indica o serie de lucrări de cărămidă. Apoi, în linii verticale, acest rând este împărțit în cărămizi individuale.

Grosimea bățului este selectată în funcție de distanța dintre cărămizi planificate. Dacă decalajul este mare, puteți desena cu propriul deget.
După ce am terminat de desenat un fragment, treceți la secțiunea următoare și din nou, se repetă toate etapele descrise mai sus.

Etapa de finisare a cărămizilor.

Când au fost vopsite toate cărămizile necesare, lăsați tencuiala să se usuce. Zonele uscate din „cărămidă” sunt prelucrate mai întâi cu o spatulă. Cu acest instrument, se elimină nereguli mari și se curăță cusăturile. Apoi, întreaga suprafață este curățată intens cu o bucată de zdrențe (sau cu o mănușă obișnuită de bumbac), astfel încât netezimea mică este netezită.
Rămâne doar să acoperiți cărămizile cu un grund conceput pentru tencuială de ipsos și să pictați peretele de cărămidă finisat în culoarea dorită.

Pentru a obține un efect mai natural, trebuie să folosiți vopsea în mai multe nuanțe. Mai întâi, culoarea principală se aplică pe întreaga suprafață, apoi se adaugă lovituri de o nuanță mai închisă sau mai deschisă cu o perie uscată.

Noi facem noi cărămizi decorative

cărămidă decorativă

perete decorativ din cărămidă

cărămidă roșie


Desigur, cărămizile din magazin sunt bune, arată scumpe și elegante. Dar metoda descrisă aici are dreptul deplin de a exista. La urma urmei, permite, folosind materiale foarte ieftine, obținerea unui efect decorativ interesant. Este nevoie doar de puțină practică, iar un zid real de cărămidă îi va încânta pe proprietarii săi chiar și în locuințe din clasa economică.
Comentarii (1)
  1. ygeek
    #1 ygeek vizitatori 28 noiembrie 2013 23:21
    3
    pentru un aspect mai natural, recomand ca înainte de aplicarea chitului să se aplice grilajul „sub cărămidă”, se pune chit și când se usucă puțin, se îndepărtează grătarul, după ce se plimbă prin plasă cu un cuțit .... după uscare și prelucrarea „cărămidă”, se trece prin caneluri cu chit din o seringă, să o punem într-o cofetărie sau pungă, sau chiar mai bine cu un mortar de beton, pentru pufurile naturale.

    PS. oaspeții au fost foarte surprinși când au aflat că zidul meu nu este din cărămidă reală :)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat