DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Peste afumat afumat cu umplutură
Acasă, obținerea de pește afumat fierbinte nu este deloc dificilă, iar avantajele unui produs natural cu gust excelent și un miros original, cu lipsa chimiei populare (fumul lichid) sunt incontestabile.

Pentru a găti pește afumat afumat, veți avea nevoie de următoarele echipamente, ustensile și produse:
- o casă de fum (dreptunghiulară obișnuită, cu două plase, la vânzare de la o medie de 400 de ruble, nu ar trebui să cumpărați altele scumpe, de fapt au același efect de fumat);
- rumeguș sau crenguțe (măr, arin, cireș etc.);
- vase pentru înmuierea rumegușului;
- pește (biban, pikeperch, păstrăv etc.);
- ceapă, usturoi, condimente, lămâie;
- lemne de foc pentru foc, vatră (grătar).
Luați în considerare producția în etape a unui produs.
1. Pentru fumat, pregătiți un copac: arin sau măr. Dacă doriți, adăugați cireș, gutui și ienupăr la rumeguș. Puteți folosi rumeguș calibrat din supermarket. Un pachet de rumeguș este suficient de 2-3 ori și nu ar trebui să le folosiți mult. Se înmoaie rumegușul timp de 20 de minute, apoi se întinde uniform pe fundul casei de fum cu un strat subțire.

rumeguș

rumeguș în partea de jos a casei de fum


2. Peștele poate fi adăugat puțin în avans. L-am scurs și l-am spălat. Facem umplutura dintr-un amestec de ceapă mărunțită fin, usturoi, lămâie fără zar, piper, sare. În burtă se întinde umplutura. Punem peștele într-o farfurie, astfel încât să iasă excesul de umiditate.

umplutură de gătit

umplutură de burtă de pește

pește umplut


3. Stăm produsul pe zăbrele, nu prea strâns și îl coborâm în fumul de fum.

pește stivuit pe grătar

Peste afumat afumat cu umplutură

casa de fum în cuptor


4. Aprindem un foc, lăsăm să ardă puțin înainte de formarea cărbunilor.
5. Închideți casa de fum și puneți focul. Ca pat fierbinte, puteți folosi atât grătarul, cât și un foc obișnuit, asigurând doar o locație uniformă pentru fum și căldură bună. De fapt, peștele trebuie copt și ușor afumat, ceea ce nu este mai puțin important pentru sănătate. (foto 8)
6. În medie, după 25-30 de minute, în funcție de căldura focului și de mărimea peștelui, scoatem fumul și îl așezăm pe o bucată de bord. Lăsați casa de fum să se răcească aproximativ 10 minute. Apoi, cu ajutorul firelor curbate, scoatem plase cu pește. Îl așezăm încă cald pe o farfurie, astfel încât să nu se lipească de grătar.

Peste afumat afumat cu umplutură

pește afumat

modul de servire a peștilor

Peste afumat afumat cu umplutură


Peștele gătit este gustos nu numai călduț, ci primește o rafinament special atunci când se răcește. O puteți mânca dezvăluind ușor burta, în timp ce solzii și oasele sunt ușor separate. Aproape majoritatea tipurilor de pește se pretează la o astfel de gătit: breamă, bibană, crap de argint, păstrăv, somon, trebuie doar tăiate de-a lungul burtei spre spate și apoi pliate astfel încât să fie afumat.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat