DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Cercei din lut polimeric
Îți amintești cum ai învățat să sculptezi din plastilină în copilărie? Atâtea idei interesante, dar toate, de regulă, s-au încheiat cu mâinile murdare și așteptări neîmplinite. Astăzi, există o alternativă excelentă la toate aceste produse de plasticină de scurtă durată - argila polimerică. Datorită acestui material, puteți realiza bijuterii frumoase și originale, care vă vor încânta mai mult de un an.

Și deci, pentru a crea cercei din lut polimeric, avem nevoie de:
1. Argilă polimerică coaptă Cernit (Cernit) - albastru și alb;
2. Scobitori;
3. Un cuțit ascuțit (sau ca lama mea pentru un cuțit de papetărie);
4. Accesorii pentru cercei;
5. Și o foaie albă de hârtie (puteți utiliza, de asemenea, sticlă sau o altă suprafață curată și netedă).
6. Un vârf de sare;
7. Și, desigur, inspirație (pentru că fără ea, nicăieri!).

cercei materiale


Și deci, colectând toate materialele necesare, începem să creăm! În primul rând, trebuie să încălzim lutul, astfel încât să devină mai moale și mai elastic. Pentru a face acest lucru, tăiați o bucată de lut alb și începeți să o frământați cu mâinile. Acest proces este destul de obositor, așa că aveți răbdare (pentru a accelera procesul, puteți utiliza un dedurizant special pentru lut). După încălzirea lutului în mâinile tale, poți în sfârșit să rostogolești două bile mici (puțin mai puțin de un centimetru). Acum aceste bile trebuie să fie rulate în sare grosieră - acest lucru va oferi mărgelelor un efect interesant. Apoi, trebuie să fie străpunși cu scobitori și puse deoparte, în acest stadiu nu mai avem nevoie de ele.

lut polimeric


Acum începem să sculptăm puii. Ca data trecută, înmuiem lutul în mâinile noastre. Mai întâi sculptăm o bilă (1 cm) - acesta este viitorul cap. Luăm o bucată de lut un pic mai mare (1,5 cm) și, de asemenea, rostogolim bila (dacă nu este chiar chiar nu este înfricoșător) - acesta este corpul ursului.

bile de lut polimeric


Conectăm capul cu corpul.

bile de lut polimeric


De acord, deși acesta arată cam ca un urs, prin urmare, atașăm alte patru bile identice (0,5 cm) la tors - de acolo au apărut picioarele ursului de peluche. Dar încă îi lipsește urechile și botul. Prin urmare, luăm o bucată de lut (0,5 cm), rulăm bila și o tăiem în jumătate, în timp ce facem o linie orizontală cu o scobitoare. Atașăm urechile rezultate la cap. Apoi tăiați o altă bucată de lut, frământați și aplatizați între degete. Ar trebui să obținem un mic oval plat, de asemenea, trebuie să tragem o linie verticală la mijloc cu o scobitoare. Atașăm botul rezultat la cap. Ursul este gata!

pui de lut polimeric


Acum remediem accesoriile (cu excepția lui Schwenz) și trimitem produsul nostru pentru a fi coapte la cuptor. Timpul și temperatura necesară pentru coacerea argilei sunt de obicei indicate pe ambalaj. Am copt produsul timp de 30 de minute la o temperatură de 130 de grade. După ce produsul a fost copt, mai trebuie să se răcească ceva timp, deoarece argila fierbinte este foarte fragilă. Nu uitați că mărgelele albe sunt încă în sare, așa că le scufundăm în apă rece (acest lucru nu va afecta calitatea produsului), sarea se dizolvă și vedem în fața noastră mărgele interesante și originale. Acum mărgelele și urșii se unesc între ei. Iar ultimul pas este de a asigura shvenzul. Toate cerceii noștri sunt gata. Purtați-vă la sănătate!

Cercei din lut polimeric

Cercei din argilă polimerică DIY
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat