DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Trefaset spenning fra enfase på 5 minutter
Trefaset spenning fra enfase

Det kan være ganske enkelt å få en trefaset spenning på 380 V fra en enfase 220 V i garasjen. Det tar ikke mye tid, hele kretsen kan kobles til på 5 minutter uten for mye kompleksitet.
For eksempel må du starte en kraftig 3 eller 4 kW motor. Det ser ut til at den kan drives etter det klassiske skjemaet fra en enfaset krets gjennom en kondensator, men den var ikke der. Med denne inkluderingen går den skattede kraften på førti prosent tapt, pluss at lanseringen vil være utrolig vanskelig, eller til og med ikke mulig, hvis motoren først er lastet.
Det er til slike formål det brukes fasesplittere, som hjelper til med å fordele alle verdiene jevnt over alle tre fasene.
Ved å bruke dem er det mulig å drive ikke bare motorer og anlegg med trefasede asynkronmotorer, men også alle andre forbrukere som trenger en trefasespenning på 380 V.

Vil trenge


Du kan lage en enkel fasesplitter fra en kraftig motor. Effekten bør være 1,5 - 2 kW mer enn den drevne enheten. For eksempel, hvis du trenger å drive en kompressor på 3 kW, må du for kretsen ta en kraftigere motor på 4,5 kW og over. I dette eksemplet brukes en 5,5 kW motor.

Fasesplitterkrets


Trefaset spenning fra enfase

Som du ser er ordningen utrolig enkel. Først tilføres en enfasespenning til høykraftsmotoren, en stjerne koblet i henhold til skjemaet. Faseskiftet utføres av en kondensator (den klassiske kretsen beskrevet ovenfor). Og allerede nå fjerner vi den ensartede trefasespenningen fra den.

Hvordan implementert


Først går tilkoblingen til en kraftig motor (det er ingen startkondensator i rammen).
Trefaset spenning fra enfase

Og allerede gjennom batchbryteren slår vi på motoren - lasten.
Trefaset spenning fra enfase

Systemstart


Du må kjøre systemet som følger. Først bruker vi spenning fra et enfase nettverk til en kraftig motor. Akselen er fri for belastning. Motoren begynner å snurre seg gradvis opp. Etter en tid vil hastigheten være optimal. Først da kan lasten slås på ved å klikke på posen.
En tilkoblet motor i rollen som en last kan lett spinne opp selv under belastning.

Hva gir det og hvordan fungerer det?


Når 5,5 kW-motoren snurrer opp, vil den begynne å dele jevn jevn energi mellom fasene. Så snart lasten er tilkoblet (3 kW), som på starttidspunktet bruker enorm kraft. En kraftig motor tar på seg all denne mangelen på energi, siden spenningen i nettverket avtar et øyeblikk, og tregheten til akselen fortsetter å rotere. Naturligvis vil hastigheten synke litt under belastningen. Etter promotering av den tilkoblede motoren vil ekspresshastigheten på akselen til en kraftig motor gå tilbake til normal, og skape et jevnt sprang i nettverket.
I et nøtteskall har motoren i splitteren en særegen rolle som en trefasekondensator eller buffer, som ikke tillater et skarpt spenningsfall, og fordeler faseskift jevnt i faser uten forvrengning.

Se videoen


Kommentarer (87)
  1. amodei54
    #51 amodei54 besøkende 22. mars 2019 2:34 p.m.
    0
    Du har en feil. I kretsen som er knyttet til meg, er alt løst.
Last opp mer
1 2

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner