DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Tesla coil på en enkelt transistor eller Brovin kacher
Jeg presenterer en veldig liten Tesla-spole på en enkelt transistor eller en Brovin-kacher. I Tesla-spolen tilføres en veldig høy vekselspenning med høy frekvens til primærviklingen, og når primærviklingen mater kollektorstrømmen til transistoren, var det Brovin som fant ut at med en slik generatorkrets dukker det opp en høy spenning på kollektoren og oppdaget en ny måte å kontrollere transistoren og kalte denne enheten Kacher, som betyr en oscillator reaktivitet. Kacher er en høyfrekvent høyspenningsgenerator, som et resultat av den såkalte corona-utladningen kan sees ved terminalen. Også rundt det er det et ganske sterkt elektromagnetisk felt som er i stand til å påvirke radioer mobiltelefoner, spesielt berørings- og annen elektronikk. På bildet av arbeidskvaliteten merkes derfor striper i nærbilde. Det var disse enhetene Tesla prøvde å overføre energi på avstand, om han klarte å gjøre dette er ukjent. Nå var det ingen annen bruk som leketøy. Så la oss komme i gang, vi må vurdere ordningen, den er veldig enkel og selgere på 10 minutter.


Jeg redidet den litt, i stedet for induktoren, en likestrømskilde på 12 V og elektrisk. En kondensator med en kapasitet på minst 1000 mikrofarader, jo mer desto bedre.
Transistoren må installeres på en ganske stor radiator, ellers begynner den å varme oppDa er den mest rutinemessige og kjedelige oppgaven å gjøre, L2-spolen må vikles med en veldig tynn ledning på omtrent 0,01 mm eller litt tykkere, men jo finere den er, jo større er effekten


du trenger å vikle den på en markør eller noe sånt, men det må være en plastsylinder, vri den forsiktig til en sving i ett lag. Hvis du slynger deg av og til, kan du belegge med lim ellers vil alt gå ned i avløpet.
Vi stikker en markør på et stativ, en vanlig disk er flott for dette


så vri vi den primære viklingen L1 på 2-5 svinger med en veldig ledning med veldig stort tverrsnitt, i størrelsesorden 2-4 mm, for enkelhets skyld er det bedre å ta en skjelettdiameter, som skal være nesten to ganger markøren


Det nedre trykk fra markøren, som går til bunnen av transistoren, er bedre å legge under disken slik at den ikke berører sekundærviklingen.


Hvis alt er gjort riktig, bør kretsen fungere umiddelbart, det er bedre å sjekke med en lysrør, hvis det ikke er glød, bytter du endene av sekundærviklingen (tykk ledning) eller sjekker om den berører markøren.


Og det er dette som kan gjøres som en ferdig kacher.
Hvis du tar med en utladningslampe til kvaliteten, begynner den å gløDen samme effekten observeres med andre lignende lamper.


Også i en konvensjonell glødelampe kan du se den såkalte glødutladningen som ser ut som en plasmakule ser veldig fin ut


Du kan ganske enkelt berøre noe med metall, utladningen er nesten usynlig, på grunn av kvaliteten
Hvis du lager en stor modell, kan du lage en ionemotor, men her vil den ikke fungere


Resultatet er et enkelt og ganske billig leketøy

De dyreste var
1.Transistor 30 r
2. Radiator 20 r

Resten var allerede på lager, men jeg tror alt totalt ikke vil koste 150 rubler.

OG DE MEST GRUNNLEGGENDE INFLUENSE PÅ MENNESKELIG ORGANISME, Til tross for størrelsen er den ganske liten, slik at det ikke er verdt å bli revet med, ellers kan det oppstå en mild hodepine, og den ser ikke veldig bra ut. ET STERKT ELEKTROMAGNETISK FELT PÅVIRKER DET NERVOSYSTEMET. OGSÅ IKKE RIKT MED UTSLIPPENE HENDER, FOR HØY FREKVENS AV MASKINEN ABSOLUTEN VIL IKKE VÆRE MAKSIMUM, ET LITT FORBURRING KJEMMER, MEN HARM ER SOM MYE SOM FRA USUELLE STRØM, HVIS IKKE MYE.


PS! Video med en stor modell:


Ønsker å gjenta lykke til!

Kommentarer (61)
 1. yaavya
  #51 yaavya gjester 25. september 2013 16:37
  0
  Sitat: Docktor_Martin
  Hei alle sammen, Tror du detaljene fra BP Comp passer for Tesla Coil?

  fra BP passform. enda bedre. Kraftige MOSFET TRANSISTORER. Bare motstander må ta 100 og 300 kilo ohm.
 2. Vova
  #52 Vova gjester 1. oktober 2013 13:16
  0
  om det elektromagnetiske feltet. men det er ingen ideer om hvordan du for eksempel kan drukne ut dette elektromagnetiske feltet slik at det ikke vil være noen bivirkninger ved bruk av denne enheten
 3. sasha
  #53 sasha gjester 19. januar 2014 12:25
  0
  Hei! Jeg har lenge drømt om å ha en korona-utflod på bordet. Jeg vil sette sammen en kacher, bare det er spørsmål.
  Det er kt 819, 840 og japansk J882 (grenseparametere 600v og effekt 490 W)) Hvilken er bedre transistor? Og ennå. Er det ikke farlig? Veldig som Tsjernobyl!
 4. cop5
  #54 cop5 gjester 26. januar 2014 19:24
  0
  kanskje er det mulig på en eller annen måte å blokkere spredningen av det elektromagnetiske feltet ved å rette det i bare en retning
 5. Sumazopp
  #55 Sumazopp gjester 12. april 2014 06:45
  0
  Hallo, men hvordan du strømmer det, koblet jeg strømforsyningen fra den bærbare datamaskinen ikke ruller, mm viser at når kretsen hopper, hopper spenningen til 1189 per sekund, og alt er stille og hvordan kan trans fungere fra en konstant?
 6. Igor 13 år gammel
  #56 Igor 13 år gammel gjester 23. april 2014 19:21
  0
  Jeg vet ikke hva detaljene til c1 r1 r2 i diagrammet
 7. sssemil
  #57 sssemil gjester 15. mai 2014 14:56
  0
  Samlet alt ser ut til å være riktig (men loddet dårlig), men fungerer ikke ...

  Sovjetisk kassettrulle

  [sentrum] [img] http://washerhouse.com/3/no/pictures_users/1/37.jpg [/ img] [/ center]
 8. Alex
  #58 Alex gjester 12. juli 2014 15:42
  0
  og 2 ledninger fra gassen hvor du skal koble til
 9. Boris K.
  #59 Boris K. gjester 30. oktober 2017 12:39
  0
  Hei alle sammen. Jeg samlet denne kacher. Men det fungerer ikke. Kanskje fordi jeg brukte en emaljetråd 1,2 mm tykk. Jeg har ikke tykkere.
 10. Boris K.
  #60 Boris K. gjester 10. januar 2018 03:57 kl.
  0
  Hurra! Tjent! Jeg bare såret primærspolen i feil retning med det første. Takk.
 11. Nikolay Gnusin
  #61 Nikolay Gnusin gjester 13. januar 2018 15:33
  1
  Dette leketøyet for barn har ingenting å gjøre med Nikola Tesla Resonant Transformer.
  Teslas resonanttransformator, som mottok elektrisk kraft fra en liten strømkilde, produserte flere store elektriske krefter ved utgangen. "Hvor kommer denne energien fra," spurte Tesla-reportere? "Fra eterommet som omgir oss," svarte Tesla. I 1892 løste Nikola Tesla energiproblemet til menneskeheten. Denne oppfinnelsen eksisterer virkelig, og det er utstedt et patent og eksisterer. Hvorfor bruker ikke menneskeheten denne oppfinnelsen, men forurenser miljøet? I det periodiske systemet var det også et 0-element kalt Ether, i den nåværende tabellen mangler det også. Det er mange svar på disse spørsmålene som du finner på YouTube med visuelle eksempler i videoen. Det er mulig å lage bilmotorer drevet av hydrogen hentet fra vann, og det er tilfeller av ikke-enhet, men det er ingen masseproduksjon, men grunnen er den samme. Det vil være mer nyttig hvis den nysgjerrige leseren forstår seg selv og forstår disse grunnene, og dette ikke er vanskelig i det hele tatt.
Last opp mer
1 2

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner