DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Evig lommelykt eller lommelykt Faraday
Evig lommelykt eller Faraday lommelykt den såkalte lommelykten med en alternativ strømkilde. Det vil si at denne lommelykten ikke krever batterier eller batterilading. For å "tenne" er det nødvendig å riste det. I selve lommelykten er en generator og batteri.


La oss først bli kjent med fabrikklampen:


Jeg prøvde å male designet så mye som mulig. Hovedpoenget er at den sylindriske konstanten magnet henger fritt i et rør - saken mellom gummiinntrykk eller fjærer (hvor som). Og i midten av røret er en spole såret. Når du rister, løper magneten opp og ned inne i spolen, og skaper vekselvis strøm i den.


Videre kommer denne elektrisiteten inn i diodebroen og blir til konstant og lader batterier med en spenning på 3 volt.


La oss se uten sak.


Vi ser en magnet magnet, en sylindrisk magnet, begrensere, et lite bord med dioder, en bryter og batterier. Å ja, og LED på brettet.


Riste lommelykten og slå den på. Det fungerer!


Og her er vår prototype:


Avkrysningsrute. Røret som spolen er såret på er et legeme fra en kulepenn. Et par magneter fra harddisken, det er noen. Ja, kondensatorer brukes i stedet for batterier. Hvit LED et par dioder.


Ordningen.
Det er et trekk ved spiralvikling. Som du sikkert la merke til fra diagrammet - spolen består av to viklinger, den totale lengden på spolen er 40 mm. Del psykisk truffet. I første halvdel vikler vi 600 omdreininger av den tynneste ledningen med en diameter på omtrent 0,08 mm. Og i andre halvdel av 600 svinger. Det er alt - to seksjonsspoler er klare. Videre i henhold til ordningen.
Ikke glem begrenserne, slik at magnetene frastøter og hopper raskt.

Og her er min kraftigere prøve. Det er allerede brukt en spole med et stort antall svinger og tre seksjonsmagnet.


Jeg ønsker deg vellykkede hjemmelagde produkter!


Kommentarer (57)
 1. fizhik
  #51 fizhik gjester 10. mars 2014 19:50
  0
  Jeg leste et sted at spolen kan vikles i to lag. Det første laget er 600 svinger i den ene retningen, og det andre laget er 600 omdreininger i den andre. Hva tror du kan et slikt design gi nok energi?
 2. Darkus-spillet
  #52 Darkus-spillet gjester 16. september 2014 11:39
  0
  Noen magnet mulig?
 3. Vladislav_iskatel
  #53 Vladislav_iskatel gjester 7. januar 2015 20:49
  0
  Det ville være bedre å lage en diodebro på 4 dioder, bedømt etter skjemaet når magneten flyr gjennom spolen i motsatt retning, kondensatorene lader ikke, noe som betyr halvparten av effektiviteten lavere. Rett meg hvis jeg tar feil.
 4. Sevak
  #54 Sevak gjester 6. desember 2015 09:00
  0
  [b] paier [/ b],
  kondensatori na 16-25 volt 10000mkf
 5. 9rad
  #55 9rad gjester 20. august 2017 10:35
  2
  1200 svinger gir minst 5V på toppen, men det avhenger sannsynligvis av magneten, jeg har en 12 mm diameter neodymiumsylinder, 40 mm lang, satt sammen fra flere magneter, toppstrømmen er mer enn 5 mA, ledningen er 0,125.ikke glem. at likeretteren * spiser * en del av energien.
 6. Wildcat
  #56 Wildcat gjester 15. november 2017 13:50
  1
  Jeg har en slik lommelykt. Vakker, gjennomsiktig! Jobbet, jobbet - og sluttet! Risting, risting - hjelper ikke! Han klatret inn. Spolen er en svindel; i stedet for en magnet, et enkelt stykke jern. Og lommelykten fungerte fra et 2R32-batteri)))
  Jeg tror Michael Faraday i den neste verden lang naboen)))
  Han forlot lykten, han tenkte på å få den til tankene, men hendene rakk ikke alt)
  1. Gjest Nikolay
   #57 Gjest Nikolay gjester 21. april 2019 11:51
   0
   Du er ikke den eneste. Jeg hadde nøyaktig de samme rekvisittene. Så snart batteriene satte seg ned, sluttet å virke, demonteres, sørget for at tull, kastet den bort.
Last opp mer
1 2

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner