DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
broderi bånd - en gammel og uvanlig vakker type håndarbeid. Det er denne teknikken vi bruker for å lage postkort. Tradisjonelt er mønstre brodert på tette og ugjennomsiktige stoffer, men for kort er det mer praktisk å bruke tykt papir eller papp. Selv en person som ikke er kjent med broderi, kan lage et slikt kort.

Vi trenger: et tomt for et postkort, farget papp, krøllete og vanlige saks, lim. Satinbånd: grønn og hvit 3 mm tykk, og blå - 7 mm. Tapestry og vanlige nåler, tynn strikkepinne eller vrang, tråd, lettere.

Til å begynne med, krøllete saks fra farget papp trenger å skjære en firkant. Den skal være ca 1 cm smalere enn arbeidsstykket. Det er dette torget vi skal brodere.

Først på feil side markerer vi stedene der nålen med teipen vil passere gjennom pappen.

Kort brodert med bånd


Nå punkterer vi de merkede hullene med en nål og utvider dem med en vrang- eller strikkepinne.

Kort brodert med bånd


Den sentrale horisontale hullrekken er bedre å gjøre bredere enn resten, fordi vi må trekke båndene gjennom dem to ganger.

Fortsett nå med brodering. Skjær av 20-25 cm grønt bånd. Klipp av spissen av båndet diagonalt, smelt det lett med en lighter og tre det inn i billedteimnålen.

Kort brodert med bånd


Det er nødvendig å smelte endene slik at båndet ikke frosser i prosessen. Nå må båndet festes slik at det ikke sklir ut av øynene under brodering: stikk båndet med nålspissen noen få millimeter fra kanten, og trekk deretter den lengre enden.

Kort brodert med bånd

Kort brodert med bånd


Lim den frie kanten på båndet på innsiden av plassen vår. Vi strekker nålen til forsiden, vri båndet i et rør og gjennom det motsatte hullet, før den til feil side. Vi fikk en stilk. På samme måte lager vi to stammer til. Så klipper vi båndet og limer den gjenværende spissen fra innsiden.

Kort brodert med bånd

Kort brodert med bånd


Vi tar det blå båndet, fikser det, så vel som det forrige og legger det på "ansiktet" gjennom det samme hullet som stilken. (Fig. 8) Nå, fra innsiden, tegner vi en vanlig nål med tråd gjennom båndet. Vi velger båndet på forsiden med en søm “fremre nål”. (Fig. 9) Vi strammer båndet godt og starter det inne og ut. På samme måte lager vi de gjenværende blomstene.

Kort brodert med bånd


Vi binder den resulterende "gjengen" med et tynt bånd.

Kort brodert med bånd


Nå må vi bare feste broderiet til det blanke og postkortet er klart!

Kort brodert med bånd
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner