DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Miljøvennlig fuglemater
Fuglemateren som du og barnet ditt laget med egne hender, vil være en stor glede. Dette er en god tradisjon som lærer et barn å ta vare på mindre brødre, og en fantastisk kreativ aktivitet.
Melkeposer, plastflasker er ikke det beste alternativet for en mater. Vi gjør oppmerksom på øko-matere, som er enkle og interessante å gjøre.
Som et "byggemateriale" trenger du: papp og bånd (innsats, smalt satengbånd eller bare et tau).
Mat: frø og korn (hirse, frø, havregryn, hvete og annet), knuste erter, bær (frosne tyttebær, rips, fjellaske, viburnum er gode), rosiner, revet ost, etc. Det anbefales ikke å bruke ris eller bokhvete: etter inntak sveller de og forårsaker smerter for fuglene.
Mel og en beholder for å lage melpuré vil også være nødvendig.

Miljøvennlig fuglemater

Miljøvennlig fuglemater


Legg oss bordfôret i flate containere. For enkelhets skyld er det bedre å dekke bordet med en serviett, papir, oljeklut, som i prosessen med å tilberede fôrblandingene, sprer flak og spres i forskjellige retninger. Lag emner på båndstrenger som er omtrent 50 cm lange (slik at båndene ikke åpnes, kan du brenne endene forsiktig over bålet).

Miljøvennlig fuglemater

Miljøvennlig fuglemater


Vi forbereder grunnlaget for papp: eventuelle figurer (hjerter, blomster, fisk, etc.) med en høyde på ikke mer enn 10 cm med et hull for båndet, som du deretter vil henge en øko-mater på et tre. I stedet for papp kan du bruke brød (det er vanskeligere å kutte noe uvanlig, men materen vil være 100 prosent miljøvennlig).

Miljøvennlig fuglemater

Miljøvennlig fuglemater


Forbered nå melepastaen. Hell melet i en liten beholder, fyll med kaldt vann og bland grundig til rømme er tykk (i denne rekkefølgen og bare med kaldt vann, ellers vil ikke en homogen masse fungere). Deretter setter du på bål og koker, mens du rører konstant, en stund. Kontroller blandingens tetthet (den skal opprettholde konsistensen av rømme): den vil tykne i brann.
Vi henvender oss til prosessen med å produsere en miljøfeeder. Vi legger melpasta på en pappfigur, og etterlater hull for båndene. Laget skal være tykt nok slik at kornene og flakene blir litt begravet i det.
Hell selve fôret på denne basen, trykk det litt med fingrene. Det avhenger av fantasien til deg og barnet ditt: forskjellige deler av figuren kan legges ut med forskjellige matfarger, du kan legge ut et mønster, etc.

Miljøvennlig fuglemater

Miljøvennlig fuglemater


Figuren skal ikke snus med det samme. Du må la den tørke i omtrent 20 minutter. Legg deretter lime på baksiden og legg ut mønsteret. Nå skal arbeidsstykket tørke godt før pastaen har herdet.
Det gjenstår å trekke båndet eller tauet inn i hullene, og øko-materen er klar!

Miljøvennlig fuglemater
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner