DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Hvordan dyrke avokado fra frø
Jeg har vært veldig nysgjerrig siden barndommen. Resultatet er ikke så viktig for meg som prosessen.
Vel, hvordan kan jeg for eksempel bringe en blomst som dør fra søsteren min tilbake til livet? Det viste seg! Flott - ta det!
Og hvordan kan du dyrke en vannmelon? Vær så snill, få det! Hvordan transplantere en fiolett? Hold fast!
Denne gangen skal jeg vise hvordan du kan dyrke en vakker plante fra en vanlig butikkavokado hjemme!
Hvordan velge en moden avokado?
Avokado er en veldig sunn frukt, moden minner om å smake valnøtter eller pinjekjerner. Jeg vil ikke oppgi et stort antall vitaminer, men jeg kan si at det er rikelig med vitamin E i det, og det har også anti-aldringsegenskaper. Caloric nok til å bli spist. Når du velger en frukt, må du sørge for at huden ikke blir skadet noe sted, og at fargen uten brune flekker er grønn. For å berøre, skal frukten gi litt på trykket, men ikke være for myk inni, bare med slike egenskaper vil frukten ha ovennevnte smak)
Hvis du plutselig kjøpte en umoden frukt - bare legg den på bordet, i et par dager vil den modnes.
Så, du spiste massen, og inne i det er et enormt avlangt bein, som jeg for eksempel beklager å kaste ut og bestemte meg for å spire det)

Hvordan dyrke avokado fra frø


Vi tar beinet, stikker tannpirkene på tre sider, slik at benet senere vil være en halvfortyket base i vann, etter ca 3-5 uker vil en hvit rot klatre i vannet fra undersiden - du kan plante den i bakken. Jeg tok universaljord og drenering til bunnen av potten.

Hvordan dyrke avokado fra frø


Det skal bemerkes at roten er ganske alvorlig, så du må være forberedt på å gi den en større pott etter seks måneder. Jeg lagde tilskudd med biohumus (du kan kjøpe det i hvilken som helst blomsterbutikk), også universal (som jeg var hjemme) hver 2. uke: 1 ts i 1,5 liter vann for å insistere på en dag - deretter vann, som vanlig.

Hvordan dyrke avokado fra frø


Seks måneder senere er planten allerede slik, bladene er lengre enn håndflaten. Planten er veldig glad i lys, men direkte solfylte sommerstråler brenner bladene. Derfor, om vinteren - om våren, kan du holde den på en solrik, varm vinduskarm, om sommeren, rengjør den fra direkte sollys. Elsker fuktigheten veldig, så det er ganske enkelt nødvendig å spraye, gni bladene, en dampgenerator (velg din styrke)!
Se på plantens tilstand, ikke hold den i en tett potte på lenge.
Passerer enkelt tilpasningen av transplantasjon, trimming av toppene (for forgrening eller tinning). Selv om stilken plutselig droppet bladene, må du ikke skynde deg å kaste planten bort - kutt stilken for å leve (der den ikke er tørket og grønn) og vann, som vanlig, hver 2-4 dag, når jorden tørker. Veldig snart vil planten gi nye grener, som ikke annet enn kan glede seg! Gå for det!
Kommentarer (3)
 1. Leah Rudakova
  #1 Leah Rudakova gjester 23. januar 2017 17:28
  0
  Jeg bestemte meg også for å dyrke et slikt tre.Den var allerede 30 centimeter høy. Men jeg dro på utflukt til den botaniske hagen, de fortalte meg at dette treet er veldig giftig. Det kan ikke dyrkes hjemme, berøres og komme i nærheten. Først kan det hende at konsekvensene ikke blir merkbare, men så vil de vises. Guiden sa at på grunn av akkumulering av giftstoffer kan nyrene til og med mislykkes, etc. IKKE RISIKO BEDRE
 2. olga
  #2 olga gjester 7. april 2017 18:07
  0
  [b] Leah Rudakova [/ b],
  Jeg så ikke dette i litteraturen, jeg bestemte meg også for et eksperiment med å dyrke avokado. Jeg bare bretter ut blader ... beklager å ødelegge ...
 3. hiet
  #3 hiet gjester 7. august 2017 12:16
  0
  Leah Rudakova, dette er bare en plante, ikke et kjemisk våpen - de ble fryktelig fanget opp. Ja, i beinene, bladene og skallet i selve avokadoen inneholder faktisk et giftstoff - persin. Men hvis du ikke spiser blader, er planten helt trygg.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner