DIY gjør det selv
Master klasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » » »Dukkeamulett" Plantain "
Når man samler menn på veien, setter jenter (kvinner) sammen med ting sin elskede miniatyrdukke-amulett “Plantain”, laget av biter av tøy, laget av sine kjære. I hendene på dukken var et knippe der flere korn av hirse eller annet korn og tråd var skjult. Krupa var et visst symbol på metthetsfølelse, slik at den reisende alltid var full på veien. Trådene ble lagt med det mål at den reisende alltid klarte å finne veien hjem. Og en slik dukke kan lages veldig raskt og enkelt.

Dukkeamulett


De viktigste nødvendige materialene for arbeid er stoffklaff i følgende størrelser:
kvadrat 16 x 16 cm. i hvitt,
stripe med hvitt stoff 4 x 18 cm.,
en stripe med stofffarge 4 x 18 cm.,
tett farget stoff i form av et rektangel 7 x 18 cm.,
en trekant av farget stoff 16 x 24 x 16 cm.,
firkantet 6 x 6 cm. fra farget stoff. I tillegg til klaffer av stoff, vil vi trenge saks, tråder (vanlige), filler (syntetisk vinterføre), flere hirsekorn.

Dukkeamulett

Dukkeamulett


Vi fortsetter med å produsere en talisman dukke:
Ved å sette en fille på midten av det hvite torget, danner vi en tett ball som vil spille rollen som dukkehodet.

Dukkeamulett

Dukkeamulett


Vi strikker trådene under ballen, og etterlater en liten lengde, kuttet vi bort overflødig vev. Fra en farget stripe lager vi en kriger på dukkehodet: først bretter vi stripen med sidene til midten, deretter i to. Vi legger den resulterende smale stripen på hodet til dukken og knyter den rundt halsen med tråd.

Dukkeamulett

Dukkeamulett


Deretter lager vi en dukkekjole fra et farget rektangel: vi strenger den ene siden av stoffet på en nål og tråd og igjen binder vi med tråder rundt halsen. Så, fra den hvite stripen, på samme prinsipp som krigeren, lager vi dukkehender.

Dukkeamulett

Dukkeamulett

Dukkeamulett


I midten av en liten farget firkant legger vi hirse, tråder og knytter den i form av en knute til dukkenes hender. Vi knytter igjen hendene med knuten med tråder til nakken, legger et skjerf på toppen av dukkehodet (en klut i form av en trekant) og knytter det på baksiden av knuten. Dukke-amuletten er klar.

Dukkeamulett

Dukkeamulett

Dukkeamulett

Dukkeamulett

Dukkeamulett


Kos deg med arbeidet ditt!

Dukkeamulett
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner