DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Elektrisk brenner
Elektrisk brenner


En liten rødglødende spiral, drevet av elektrisk strøm, i dyktige hender blir til en slags blyant, som brenner forskjellige bilder på et tre. Dette er en elektrisk brenner. For sin fremstilling trenger du: en transformator som senker spenningen fra 220 V til 2–4 V, 1,5–2 m av strandet ledning (elektrisk ledning), isolerende tape, nikromtråd med en diameter på 0,5–0,8 mm, lengde 60–80 mm , et treemne med en diameter på 30 mm eller et stykke PCB eller kryssfiner 7–9 mm tykk, skruer og muttere MZ, små skruer, 1 mm tykke messingstrimler, garn. Vi tilbyr lesere to versjoner av den elektriske brenneren, som hver er enkel, pålitelig og trygg å bruke.
Første konstruksjon. Fra en treblokk 30X30 mm, slip et håndtak på en dreiebenk eller bruk et verktøy som er klar til bruk med hvilket som helst verktøy. Bor et hull med en diameter på 7-10 mm for strømledningen langs den sentrale aksen på håndtaket.
Klipp ut to holderplater fra ark messing, bor to hull med en diameter på 3 mm i dem og bøy i rett vinkel. Etter å ha gitt dem formen som er vist på tegningen, fest dem med små skruer til enden av håndtaket og flytt de nakne endene av strømledningen under hodene, og før den gjennom hullet. På motsatt side av holderne, installer klemmer for nikromtråd - to MZ-skruer med skiver og muttere. Bøy endene av varmeapparatet i ringer med en diameter på omtrent 3 mm og klemm mellom plater og skiver.
Det andre designet. Lag et håndtak fra 7–9 mm tykk tekstolit eller kryssfiner, bor fire hull med en diameter på 3 mm og fest messingholderplatene. Koble strømledningen til det siste par holderskruene, legg den langs håndtaket, pakk den i flere lag med isolasjonstape, og snorer deretter over den.
Den elektriske tenningen er koblet til nedtrappingsvikling av transformatoren (første 2 V). Buen til den spisse bøyningen av nikromtråden skal gløde til en litt rødlig farge. Hvis gløden er for lys, vil brenneren raskt brenne ut. For å forhindre at dette skjer, endres varmeelementets lengde fra 60 til 80 mm og størrelsen på påført spenning.
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner