DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
I noen land er det en skikk å bare føde bursdag gaver, laget av deg selv - en kjøpsgave anses støtende. Vi har ikke en slik skikk, men ofte er det et ønske om å gi en bursdagsperson noe originalt, noe som ingen har. Det er ønskelig at denne unike tingen ikke bare var en suvenir, men en nyttig ting i husholdningen. Vel, hva kan være mer nyttig enn myke strikkede tøfler laget av god ull? ..

Strikkede tøfler


Nødvendige materialer:
For ett par mellomstore tøfler (37 ... 40) trenger du omtrent 200 g (opptil 300 g, avhengig av tykkelsen på tråden) av ull av høy kvalitet, rundt 150 g syntetiske tråder, 6 strikkepinner med et punkt på begge sider og en lang krok.

såle
Hun kommer seg ut først. Grunnlaget for beregningen er innersålen til eksisterende sko eller bare en fot sirklet på et stykke papir. Mønsteret kan justeres slik at tøflene ikke skiller seg til høyre og venstre, men kan strikkes under hensyntagen til denne forskjellen.
Antall løkker samlet for sålen og antall løkker som ble lagt til under strikkeprosessen, kan variere avhengig av størrelsen på benet og tykkelsen på garnet. Jeg fikk følgende beregning: strikkepinner nr. 4 ble tatt for størrelse 37, tre syntetiske tråder ble lagt til ullen - tykkelsen på garnet var omtrent lik tykkelsen på strikkepinnen. Til å begynne med ble det skrevet inn 10 løkker (sammen med kantløkkene), i den neste jevnste raden ble det lagt til en sløyfe på hver side, nær kanten. Etter 10 og 20 rader ble ytterligere to løkker lagt på hver side. Deretter tre rader - uten tillegg, påfølgende rader - med reduksjon av en sløyfe på begge sider til det øyeblikk hvor 6 løkker gjenstår på eiken, sammen med kanten. Etter det lukker løkkene seg.

Strikkede tøfler


Strikking, som kan sees på bildet, er et vanlig skjerf. Du kan strikke strømpebukser (alle rare rader - foran, til og med - med vrangmasker) eller annen tyktflytende.

topp
For å strikke toppen langs kanten av sålen, skrives det inn løkker (antallet tilsvarer antall rader, løkker i begynnelsen og slutten - det vil si i mitt tilfelle 60 + 10 + 6 = 76). Settet er laget i tre eller fem eiker, som vist på bildet.

Strikkede tøfler


Dernest strikkes 15 rader med strømpebukser, hvoretter løkker reduseres i tøffelens nese. Dette gjøres på denne måten: på begge sider av de fire løkkene som ble skrevet fra enden av sålen, i hver jevn rad (16, 18, 20 og 22 fra begynnelsen av å strikke henholdsvis toppen), er tre løkker koblet sammen. Odd rader passer uten reduksjon.

Strikkede tøfler


Etter den 23. raden erstattes strikkepinnene vekselvis med en lang krok, som vist på bildet, og et snøre eller bånd trekkes gjennom dem - de vil feste toppen av tøffelen, slik at du kan justere strammingen til fotens fylde.

Strikkede tøfler


resultat
På de ferdige tøflene gjemmer vi oss med en krok alle “haler”, trekker dem for å gi ønsket form. Etter det er det veldig bra å vaske dem i kaldt vann og tørke dem på en blokk. Hvis produktet har vist seg mer enn nødvendig, er det greit - vi vasker det i VELDIG varmt vann, og sprer det forsiktig og strekker det med hendene, tørker vi det igjen på blokken. Tøfler "setter seg", faller i form.
Gaven er klar!

Strikkede tøfler

Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner