DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Bilde på en grammofonplate
I lang tid førte jeg favorittlistene mine, bar dem med meg selv under reiser. Men det er fremdeles ingenting å høre på dem, og å kaste opp en hånd reiser seg ikke. Derfor bestemte hun seg for å gi noen av dem et nytt liv og gjøre dem om til malerier.

Gramofonplate


For et slikt bilde trenger du:
Gramofonplate
Små trespon eller servietter,
PVA lim,
gips,
blyant,
Ulike børster
Primer akryl,
Maling (gouache / akryl).

Gramofonplate


Bare det å male en plate med maling er kornete. Jeg ønsket å gi volum til fremtidsbildet mitt. For å gjøre dette blandes flis med lim og et volumetrisk mønster opprettes ved hjelp av den resulterende massen. Det er mer praktisk å arbeide langs konturen som er skissert med en blyant. Hva slags bilde det vil være, er opp til deg å bestemme deg. Det kan være en berømt gjengivelse (som min) eller ditt eget verk.

Gramofonplate


Til å begynne med brukte jeg pasta laget av mel som lim. Men slik lim viste seg å være uegnet for vinyl og delvis skrellet av sammen med flisene. Derfor er det bedre å ta PVA. Chips kan erstattes med servietter eller toalettpapir - fra et papir impregnert med lim, oppnås også et volumetrisk mønster.

Gramofonplate


Når limet med flisene / papiret tørker, har vi fortsatt vinylhull. Siden jeg skulle bruke gouache til maling, ble det nødvendig å dekke hele overflaten på platen med gips fortynnet med vann. Avlet til flytende tilstand og malt med en bred børste. Ideelt sett trenger tørket gips fortsatt å bli impregnert med en akrylgrunning - malingen på en slik overflate vil legge seg lett og jevnt.

Gramofonplate


En tørrforberedt plate kan males. Arbeidet vil se mer solid ut hvis du bruker akrylmaling. Men for mangel på slik vil vanlig gouache gjøre.

Gramofonplate

Gramofonplate

Gramofonplate


Vi starter med bakgrunnen, går deretter til store gjenstander og maler i det minste små detaljer. Takket være hullet i midten av platen, kan det ferdige bildet lett henges på en liten nellik i veggen.

Gramofonplate
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner