DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Kunnskapstreet om godt og ondt
Jeg interesserte meg veldig for den anvendte, veldig gamle folkekunsten “Vytynanka” for ganske lenge siden, tilbake i 1992. Da var Ukraina akkurat begynt å ta sine første skritt mot gjenoppliving av kultur og nasjonal identitet. Mange glemte skikker, ritualer og kunstformer begynte å "gå ut" fra glemselen på "scenen" i det virkelige moderne livet.

Etter å ha lest mange insinuerende og magre beskrivelser av denne teknikken, der det første som ble skrevet var ordene: ”Dere kuttet alle ut snøflak til det nye året i barndommen. Det var din første vytynanka ... "

Men om selve teknologien, naturlig nok - veldig, veldig lite. Skjebnen hadde med seg en kvinne, en professor, en kunstner. I en samtale uttrykte jeg tilfeldigvis min interesse og bekymring for nytteligheten i forsøk på å finne materialer på teknikken for stansing.

Samme dag, i en uke, mottok jeg bøker og blader. En måned senere lærte jeg allerede valgfri arbeidstimer på barneskolen, og vant barn til den opprinnelige nasjonale formen for anvendt kunst.

For å jobbe trenger du bare noen få ark flerfarget papir, en blyant, et viskelær, små saks (helst manikyr) og lim.

Ah, ja: mer fantasi, utholdenhet og stort ønske.

Skisser for arbeid, du kan tegne deg selv eller skyte ved hjelp av sporingspapir eller karbonpapir fra bøker eller magasiner. Men poenget er å lage noe eget, originalt. Derfor foretrekker jeg å tegne små skisser, forstørre dem og bare overføre dem til et papirark som er brettet nøyaktig i to.

Det er nødvendig å kutte forsiktig, to sider samtidig, siden mønsteret i den tradisjonelle vytyanka, identisk, symmetrisk på begge sider. Dette er allerede en moderne utførelsesteknikk - asymmetrisk og vilkårlig. Når du skjærer, kan du prøve å rotere arket, og ikke vri hånden med en saks, så resultatet blir mye mer nøyaktig.

Det ferdige arbeidet bør strykes og limes på et papirark eller papp i en kontrastfarge.

Kunnskapstreet til det gode og det onde

Kunnskapstreet til det gode og det onde

Kunnskapstreet til det gode og det onde

Kunnskapstreet til det gode og det onde

Kunnskapstreet til det gode og det onde


Arbeidet som presenteres i dag er laget i den tradisjonelle teknikken for å lage et slag, skissen og temaet for verket er originalt, mine. Jeg kalte denne tynanka "Treet om kunnskapen om godt og ondt."
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner