DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Valget av linoleum og stylingen
I lang tid har folk reparert sammenlignet med naturkatastrofer. Inntil nylig tok jeg imidlertid ikke dette vanlige uttrykket på alvor. Vel, hva kan være et arkie av komplekse, for eksempel tapetsering eller legging av linoleum? Ah nei! Folk vil bare ikke si det. Jeg var personlig overbevist om dette da mannen min og jeg bestemte oss for å reparere kjøkkenet grundig.

Valget av linoleum og stylingen


Ganske pyntet med vegger og tak, fortsatte vi til slutt til sluttfasen av reparasjonsarbeidet: legging av gulv. Til å begynne med, bør vi imidlertid bestemme hva slags belegg vi vil legge? Etter å ha vandret rundt i forskjellige nettressurser og besøkt flere byggebutikker, fant vi ut at de vanligste gulvalternativene er:
- linoleum;
- laminat;
- parkett;
- teppe;
- keramiske fliser.
Vi la ned teppet med en gang. Et kjøkken er per definisjon ikke stedet for slikt gulv. Parkett virket for dyr. I tillegg har det, etter vår mening, som et rimeligere laminat ikke en høy grad av fuktighetsbestandighet, noe som er viktig for et kjøkkenrom. Det gjensto å ta et valg mellom linoleum og keramiske fliser. Dette var ikke så farlig. Vi hadde erfaring med å bruke denne typen gulv, slik at keramiske fliser ikke forførte oss. Uten å installere et varmesystem er det keramiske gulvet ganske kaldt. I tillegg droppet nesten alle tilfeldigvis ting på et slikt gulv. Med anledning av disse omstendighetene bestemte vi oss endelig og ugjenkallelig for å ta linoleum. Imidlertid oppsto spørsmålet umiddelbart, hvordan velge den som passer oss fra de mange variantene av dette gulvet? Ved å avhøre salgskonsulenter med fordommer, fant vi ut at for riktig valg av linoleum, må du ta hensyn til dens egenskaper, inkludert:
- søknadsklasse;
- omfang.

Den første indikatoren lar deg bedømme slitestyrken på gulvbelegget. Det er indikert med tallene 21, 22, 23, 31, 32, 33, 34, 41, 42, 43. Dessuten, jo større tallet er, jo sterkere er linoleumet.
Den andre indikatoren bestemmer typen linoleum, avhengig av hvor den skal brukes. I denne forbindelse er det husholdnings-, semi-kommersiell (kontor) og kommersiell linoleum. Som regel tilsvarer husholdningens linoleum 21., 22. og 23. applikasjonsklasser. Semi-kommersiell - 31-34. Kommersiell - 41-43.
I vårt tilfelle var den avgjørende faktoren at linoleum var planlagt som et kjøkkengulv, så vi bestemte oss for å kjøpe husholdningslinoleum av 23 søknadsklasser. Et kjøkken er et slikt rom som opplever maksimal belastning, så det ville være upraktisk å kjøpe gulv til en lavere klasse.
I tillegg til disse indikatorene, henvendte vi oss også til strukturen i linoleum. Det viste seg at de på forespørsel fra kjøperen kan bli tilbudt linoleum på skumbasert grunnlag (preget av økt fuktighetsbestandighet), på stoffbasis (det holder på varmen godt) eller grunnløst (minst holdbart, men det er praktisk talt ingen tegn på slitasje på det). Vi valgte linoleum med en stoffbase av filt.
Da problemet med oppkjøpet ble løst, begynte det mest avgjørende stadiet i vårt reparasjonsarbeid - faktisk prosessen med å legge gulvet. Etter familieråd bestemte vi oss for å ikke ty til hjelp fra tredjeparts mestere, men å takle på egen hånd, med egne hender.
Før vi legger linoleum, la vi den ligge ved romtemperatur i to dager. Parallelt forberedte vi gulvet på kjøkkenet. Vi har konkret.Vi var heldige, etter å ha sjekket gulvoverflaten med bygningsnivå, fant vi ut at det ikke ville være nødvendig å jevne det ut med en betongmasse, men noen ujevnheter måtte likevel være kitt. Linoleumbredden falt nesten sammen med bredden på rommet, så vi trengte bare å trimme overskuddet litt, forutsatt at det var et gap på 5-10 millimeter mellom veggene og linoleumet (dette er nødvendig for å unngå deformasjon). For å innrømme at her gjorde vi en feil: Vi arrangerte ikke en "skjærende sirkel" på kjøkkenet, men i hallen, der den var mer romslig. Gamle linoleum ble brukt som mal. Dette bør imidlertid ikke gjøres. Montering av gulv skal fortsatt være der det vil passe. Faktum er at "mal" -metoden brukt av oss mislyktes - gapet mellom en av veggene og linoleum viste seg å være litt mer enn de ønskede 5-10 millimeter.
Siden kjøkkenområdet vårt er lite og ofte beveger seg møblene vi hadde ikke planer om det, vi la ikke linoleum over hele overflaten: de "plantet" flytende negler bare noen få steder der det var fare for å berøre kanten. Spesielt nær dørkarmen. Sokkelfester ble siste touch på gulvet.
Så med prøving og feiling behandlet vi vår "naturkatastrofe" på kjøkkenet. Jeg håper min beskjedne reparasjonsopplevelse vil være nyttig for noen.
Kommentarer (1)
  1. bv
    #1 bv gjester 20. februar 2014 12:40
    0
    Linoleum rett til betong? Pffff ...

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner