DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Hvordan jeg fryser tomater til vinteren, et nyttig triks
Erfarne husmødre bruker forskjellige metoder for å bevare grønnsaker, inkludert frysing. Men forskjellige grønnsaker etter avriming oppfører seg annerledes. Jeg prøvde på denne måten å holde tomatene i skiver, men etter tining ser de ut som filler, og de har ingen smak. Derfor har jeg de siste årene handlet annerledes.

kjøp


Jeg kjøper tomater med den siste modenhetsgraden på markedet (jeg kaller dem "pimped").
Metoden for å fryse tomat

Selgere gir denne sjarmen for pennies, prøver å kvitte seg med raskere, fordi om en dag vil dette produktet ikke lenger være et produkt. Utsikten de har, er selvfølgelig lite attraktiv, men jeg er ikke så interessert i skjønnhet og ikke engang prisen deres, men hvor mye smak. Det er i dette øyeblikket tomaten er så deilig som mulig.

trening


Jeg vasker grønnsaker, klipper av hardt skadede deler (for det meste svart), kuttet i to.
Metoden for å fryse tomat

Jeg gnir på et grovt rivjern for å skille kjøttet fra skallet.
Metoden for å fryse tomat

Her kan hver elskerinne opptre på sin egen måte. Min bestemor, for eksempel, kokte tomater, og gnidde deretter gjennom en sil eller dørslag. Ved hjelp av en sil kan du bli kvitt ikke bare skallet, men også frøene. Men denne prosedyren tar mye tid. Frø plager meg absolutt ikke, så jeg foretrekker metoden min.

forberedelse


Hell den resulterende væsken i en kjele fra et rustfritt stål, kok opp og la koke i halvannen time for å fordampe overflødig fuktighet (omtrent to tredjedeler).
Metoden for å fryse tomat

Jeg gjorde ikke dette før, men pakket tomaten umiddelbart i plastbeholdere og sendte den til fryseren. Men jeg likte ikke resultatet etter tining: en stor mengde vann og veldig lite tørrstoff. Det er ikke mye plass i cellen, så jeg vil egentlig ikke spare vann.
Eksperter sier at flere vitaminer er lagret i frosne grønnsaker enn i termisk prosesserte. Derfor vil hver kvinne bestemme selv: lage mat eller ikke.
Når du koker en tomat, er det også viktig å ikke overdrive: den må forbli flytende. Siden jeg hovedsakelig koker retter uten å legge til ekstra fett, lar tomatbunnen dem erstattes minst delvis. Den gryter perfekt grønnsaker og brenner ikke.

Pakking og frysing


Jeg hell den avkjølte tomatmassen i liter matkvalitets plastbeholdere. De skal ikke fylles til fulle (alle har undervist i fysikk).
Metoden for å fryse tomat

Produktet som er pakket, blir sendt til frysing.
Metoden for å fryse tomat

slutt


Og til slutt kan du fantasere litt. Hvis du har store problemer med å kjøpe grønnsaker om vinteren, kan du legge gulrøtter, løk og paprika i rå form til høsten vår (per liter ferdig tomat - en gulrot, en løk og en pepper (alt mellomstort)). Men jeg gjør ikke dette, for løk og gulrøtter er alltid tilgjengelige ferske i vintersesongen (og igjen, det er mer vitaminer i de ferske), og jeg fryser pepperen hver for seg. Forresten, pepper for frysing er bedre å ta rød, saftig, søt, men moden.
Det eneste tilskuddet som jeg ikke ville gi opp er greener. Om sommeren er det mye billigere enn om vinteren. Tilsett hakket dill, persille, basilikum (hva du vil) i tomaten når du slår av varmen og bland alt. Under avkjøling absorberer basen aromaen. Denne metoden for å bevare greener, er etter min mening den mest effektive, fordi når tørking, salting eller frysing mister gresset sine aromatiske egenskaper.
Det er alt. Ha det gøy på kjøkkenet ditt!
Kommentarer (6)
 1. Gjest Irina
  #1 Gjest Irina gjester 8. august 2019 08:10
  2
  For ikke å kaste bort mye bensin, kokes saften i 20 minutter, brett den deretter på en sil dekket med to lag gasbind eller klut og sil saften (som cottage cheese er laget). Juster tettheten selv. Bruk juice til konservering av tomat i stedet for vann for å bevare den, det er mulig uten å tilsette eddik.
 2. Lyudmila
  #2 Lyudmila gjester 9. august 2019 08:24
  7
  Oppdag Amerika !!! Vi har stengt denne tomaten så hele livet om vinteren. Og hvorfor fryse? Begravet i lokk i steriliserte krukker eller flasker fra under saften og i kjelleren.
 3. Gjesten Yuri
  #3 Gjesten Yuri gjester 9. august 2019 09:44
  10
  Dette er iskaldt tomatpuré, men hvordan nøyaktig fryser tomater? Det er nødvendig å skrive i det vesentlige.
  1. quay16
   #4 quay16 gjester 13. august 2019 17:53 p.m.
   0
   Men hva som er vanskelig, vask, tørk og frys. Men jeg skal si deg min mening: tomater i sin egen juice i glasskar er uforlignelige med frosne. Men tomatpuré kan fryses - det er praktisk å legge til supper og borscht.
   1. Gjesten Yuri
    #5 Gjesten Yuri gjester 14. august 2019 10:09 kl.
    0
    Vel, igjen, omtrent det samme, gi en oppskrift på hvordan du kan fryse tomater med minimale tap!
 4. Maria
  #6 Maria gjester 15. august 2019 16:28
  0
  Rådene er gratis - hell de rullede tomatene i en 5-10 kilos pose sukker, legg pinnen i pennene, heng den på stoler eller på badet, ikke glem å legge en bolle på bunnen og woo a la, dagen etter, et nydelig tykt stoff. Det er ikke nødvendig å fordampe på lenge.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner