DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Vann, eddik og hydrogenperoksid mot rust - Jeg deler min personlige erfaring med å rengjøre oppvaskmaskiner
Ferie "krøp ubemerket." Det er på tide å gjøre noe som hendene hele året rett og slett ikke rakk.
Jeg så på oppvaskmaskinen min lenge. Hun metall, kjøpt i butikken av økonomien klasse. Kvaliteten er passende. Siden tørketrommelen stadig er i kontakt med fuktighet, ble interiørartiklene etter en stund dekket med et ubehagelig rødt belegg. Jeg prøvde å vaske den med vann og en vaskeklut, men hva er poenget: belegget økte bare og løs rust dukket opp. På bildet er det bare et fragment av gitteret, for å kunne se nærmere på hvordan det så ut.
Vanneddik og hydrogenperoksid mot rust

En gang på Internett leste jeg at i denne situasjonen kan den vann-eddik-sammensetningen hjelpe godt med hydrogenperoksyd, der den behandlede gjenstanden er helt nedsenket. For en slik prosedyre er det nødvendig med minst tolv timer. I vårt hus for å sette ut av handling er en sårt tiltrengt ting i tolv timer en katastrofe. Så de rakk å feriere etter å ha ventet til alle var spredt.

Hva trengte jeg


Jeg husket ikke de eksakte proporsjonene av resepten, men jeg gjorde det på denne måten: Jeg helte en halv liters flaske eddik og en halv 100 ml flaske med tre prosent peroksyd i fem liter vann (den ble pakket på apotek i denne beholderen). Løsningen var i et bredt basseng, hvor hun plasserte sin rustne "skjønnhet". Siden bare den nedre delen av risten var skadet, var en slik mengde væske tilstrekkelig.

rengjøring


12 timer har gått. Etter at jeg tok ut tørketrommelen fra kummen, var jeg veldig opprørt: all rusten var på plass. Fra frustrasjon tok hun en svamp og oppvaskmiddel. Se for meg overraskelsen min når alt veldig enkelt ble vasket, bare i krysset mellom kvistene måtte jeg pusse litt med en gammel tannbørste. Prosedyren tok femten minutter (ikke mer). Døm selv hvor flott det viste seg. Hvis du ser nøye, kan du selvfølgelig se sjeldne små svarte prikker på de stedene hvor det var løs korrosjon. Kanskje du bør se etter noe annet effektivt middel.
Vanneddik og hydrogenperoksid mot rust

I mellomtiden ser det ut til at vår "assistent" har funnet et nytt liv og vil tjene sine mestere litt mer (før neste rensing).
Vanneddik og hydrogenperoksid mot rust

Forresten, den samme løsningen kan brukes flere ganger. I det klarte jeg å vaske en hylle av samme metall, bunnen av en galvanisert bøtte og metalldeler av mikseren.

Jeg håper at min erfaring vil være nyttig for noen.
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner