DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Jeg bestemte meg for å gjøre om laboratoriets strømforsyning. Selv om det er pålitelig, er det tungt og tar mye plass. Skrivebordet mangler alltid. Når du planlegger en omstilling. Jeg bestemte meg for å henge en hengslet hylle og under den er full av plass. Ideen kom raskt, jeg lager en montert laboratoriekraftforsyning.

Vil trenge


Saken vil jeg ha en eske fra det gamle modemet. Den er full av plass, og jeg vil samle den på moduler.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Strømaggregatet er en modul fra Kina. Utgangen til modulen er 24 volt, og de lover en imponerende strøm, som for dimensjonene til modulen.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Jeg vil regulere utgangsspenningen ved hjelp av en ferdig modul. Modulen er ganske vanlig, det er mye informasjon om den, prisen er veldig god.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

I stedet for å stille inn motstander, vil jeg installere justering, innenlandsk. Det er bedre å ta ledningsmotstander, selvfølgelig, men jeg bruker det jeg har. Du må også hente penner på dem.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Jeg har en nettverksvippebryter T3, jeg har dem med skaft.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Terminalene trengs i forskjellige farger, for ikke å forveksle når du kobler til enheter.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Multimeter fra Kina. Veldig godt etablert. Dimensjoner helt riktig.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Produksjon av en laboratorieenhet fra kinesiske moduler


På karosseriet lager jeg markeringer for elementene på frontpanelet. Klipp ut. Plasten er ganske myk, kan kuttes med en skarp kniv.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Prøver på et sted for modulene. Jeg borer hull og installerer modulene. Jeg installerer nettverksmodulen på gjennomføringer. Bøsninger kuttet fra et silikonrør. Jeg skrudd øyeblikkelig ut ledningene fra nettverksmodulen. Han gjennomførte ledningene for justeringsmotstandene. Det gir ingen mening å tegne et diagram; alt er enkelt. Fra nettverksmodulen går ledningene til justeringsmodulen. Ledningene går til terminalene gjennom et multimeter.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyningLoddede ledninger til motstander. Fant penner i forskjellige farger. Det er tre ledninger til strømstyremotstanden, til spenning 2.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Nettverkskabelen loddet til vippebryteren. Fra vekslebryteren går ledningene til modulen. Et veldig praktisk sted var under vippebryteren.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Jeg brukte en stabilisator for å drive multimeteret. Montert stabilisator på TL431. Du kan ikke si det, men bestemte deg for å spille det trygt. Den kan drives fra 24 volt. Stabilisatoren kan beregnes på Internett.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

For jevn justering ble en konstant motstand på 27 kOhm installert parallelt med justeringsmotstanden.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Tilkoblede inngangs- og utgangstråder til kontrollmodulen. Stabilisatoren for multimeteret ble også skrudd fast i modulen. Stabilisatoren fylte termoen med lim.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Jeg lukker den. Jeg slår den på. Jeg koblet billykten til utgangen. Stabilisering fungerer fint.
Kompakt justerbar 24V 5A strømforsyning

Laboratoriekraftforsyning passer perfekt i verkstedet. Tar ikke plass. Praktisk å bruke

Koblinger til moduler:

Se videoen


Kommentarer (6)
 1. Gjesten Yuri
  #1 Gjesten Yuri gjester 29. juli 2019 20:00
  2
  Er dette en 4A imponerende strøm? Ved maksimal belastning vil disse blokkene bli veldig varme. Jeg gjorde noe lignende. Krusninger for laboratorietekniker er ganske enkelt uakseptabelt. Ja, og stabilisering er snakk om. På slutten av videoen på YouTube synker spenningen og strømmen i systemet ditt, men du melder muntert at alt fungerer. Misliker definitivt!
 2. Gjesten Vitaliy
  #2 Gjesten Vitaliy gjester 30. juli 2019 06:29
  2
  Så her med egne hender blir bare foringsrøret vasket ned resten er klar!
 3. Gjest Alexander
  #3 Gjest Alexander gjester 30. juli 2019 15:15 p.m.
  0
  Det er latterlig! Hva hva? angi minst hvilke blokker som ble brukt og hvordan de fungerer. Problemet er klart, det skjer.
 4. Gjest Victor
  #4 Gjest Victor gjester 31. juli 2019 09:11
  2
  Norm idé. Alle kan bare klandre. Jeg møtte lignende, bare liggende på bordet. Ikke tilfelle for deg, ikke design. Alt riktig montert og installert i huset, må du også vite hvordan. Under utviklingen trakk jeg en gjeng halvledere. Krusninger kan bekjempes, på et internett fullt av måter.
 5. Gjest Alexander
  #5 Gjest Alexander gjester 5. august 2019 09:25 p.m.
  0
  ingen sier at ideen er dårlig, du trenger bare å være enklere uten høye overskrifter og gjøre det selv og forklare hva du gjorde
 6. Gjest Oleg
  #6 Gjest Oleg gjester 6. august 2019 11:59
  1
  Denne PSU fra ferdige kinesiske enheter i nettverket er allerede en million bare i tilfeller som er forskjellige. Ingen amatørprestasjoner, fantasier. Jeg samlet mine 23 V og 6 A PSUer fra en pulst PSU fra en skriver og kuttet ut litt endring fra hovedtavlen, og jeg fikk en utmerket 23 V PSU. Justering på samme enhet fra Kina satte bare en 12 V-vifte på og fikk strøm på den og indikatoren (spenningsmåler) fra 7,5 V. Jeg tok inn noe av mitt eget og fikk en utmerket strømforsyning flere ganger å lade bilen, batteriet klarer seg fint og er flott for håndverk. Når det gjelder pulseringene, vel, den som driver med presisjonselektronikk der de trenger den ideelle laboratoriekraftforsyningen i lang tid har enten fabrikk-LBP-er eller transformatorer ... (tror slike mestere det er ikke mange) Når det gjelder reparasjon av TV-er, lavfrekvente forsterkere, justering av forskjellige elektronikk fungerer den indikerte LBP perfekt. Alle suksesser og vennligst introduser noe eget i designet, og det vil være mye mer interessant for oss alle å lese og se på.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner