DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner
Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner

Noen ganger blir det nødvendig å lodde et ekstra rør eller rørdeler (vri, bøye, tee, tapp, etc.) til et polypropylenrør i et eksisterende vannforsyningssystem eller et annet system. Hvis det ikke er noen teknisk mulighet for å stenge av vannet over, kan det selvfølgelig ikke være snakk om noe lodding.
Men selv om vannet er avstengt og trykket er helt fraværende, kan væsken fortsette å dryppe, spesielt i stigerøret, og det er ingen måte å stoppe det på, for eksempel på grunn av nedfall av kranen og dets ufullstendige lukking. I dette tilfellet blir lodding også en vanskelig oppgave, men det er en måte som med litt dyktighet gjør det mulig, og lodding i dette tilfellet viser seg å være av høy kvalitet og ganske pålitelig.
Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner

Et triks for å midlertidig plugge et rør


For å gjøre dette, må du ta en fersk brødkrumm, elte den grundig med fingrene, og når den blir plast, som plasticin, risting og tørk av det akkumulerte vannet, plugger du det dryppende polypropylenrøret med en myknet smule, skyver den litt videre for å lage en slags plugg eller kork.
Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner

Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner

Nå må du handle veldig beskjedent. Loddeenheten må slås på på forhånd og varmes opp til ønsket temperatur. Vi varmer endene på de forseglede rørene eller rørene med rørdeler (i vårt tilfelle er dette en hurtigvirkende ventil) til en plasttilstand, vi kobler dem til og holder dem i denne posisjonen til loddeplassen har blitt helt herdet.
Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner

Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner

Et legitimt spørsmål oppstår: hvordan fjerner brød syltetøy opprettet av våre egne hender fra røret, slik at det ikke forårsaker blokkering og blokkering av vann i systemet? For det første trenger du ikke fjerne noe, og for det andre, når vanntilførselen gjenopptas, vil trykket ta ut den improviserte pluggen vår, etter å ha vasket den først i små fragmenter.
Hvordan lodde et polypropylenrør når vann renner

Er det mulig å erstatte brød med noe annet, mer "pålitelig", som det kan virke for oss, for eksempel tyggegummi eller rå deig. Verken det første eller det andre alternativet er uønsket. Tyggegummi tetter røret nøyaktig og herder under påvirkning av kaldt vann. Rå deig er vanskelig å flytende med vann og kan også skape et problem, opp til forbindelseskontakten for fjerning, og ny lodding. Alt som gjenstår er brød: det holder et lite volum vann godt og mykner lett under væsketrykket, deles opp i små fragmenter og fjernes fra systemet uten rester, og på kort tid.

Se videoen


Kommentarer (1)
  1. Gjest Sergey
    #1 Gjest Sergey gjester 18. juli 2019 10:36
    0
    du kan bruke et toalettpapir for å plugge røret tett og loddeprøvd metode

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner