DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Hvordan koke en eggeplomme
Vil du leke og overraske familien eller vennene dine? Ingenting er lettere! Kokte egg er en uunnværlig komponent i mange retter. Hver husmor bruker dem i oppvasken og hver for seg. Vi tilbyr en veldig original metode for å gi retten eksklusivitet og å glede alle med et uvanlig utseende.
Slik koker du en eggeplomme

Hva du trenger å forberede


Effekten av å "snu" eggeplommen oppnås gjennom bruk av fysiske lover. Du må ha en nylonstrømpe eller strømpebukser, et limbånd og et stykke tråd. Kontroller plasseringen av eggeplommen gjøres ved å belyse den med en liten lommelykt.

Eggforberedende teknologi


Først må du opplyse egget. Bruk en lommelykt som lysoskop, en slik enhet brukes til å sjekke kvaliteten før du legger egg for ruging. Hvis det er skyet, er dette bevis på foreldet, det er forbudt å bruke slike egg i mat. Egget skal være jevnt synlig, proteinet kan ikke ha mørke inneslutninger.
Slik koker du en eggeplomme

Teip eggeskallet tett med teip, det er bedre å jobbe med et tynt teip ca 1 cm bredt. Ikke la områdene være avdekket; betydelige strekkrefter vil agere mot dem. Og naturen laget spesielt skallet på en slik måte at det ikke var redd for komprimering (egget ble holdt intakt i reiret) og lett ødelagt fra innsiden (kyllinger var lettere å komme ut av).
Slik koker du en eggeplomme

Ta strømpebukser, bind en strømpe i en knute omtrent på midten av lengden. Sett inn egget inni, trekk strømpen tett, vri den og bind et stykke tråd på den andre siden.
Slik koker du en eggeplomme

Slik koker du en eggeplomme

Slik koker du en eggeplomme

Nå må du slappe av egget. Hold strømpen med begge hender, vri den rundt 20-30 omdreininger. Da bør du syklisk strekke strømpebuksene til sidene, rotasjonen av egget blir akselerert, når den maksimale verdien er nådd, må du lette på spenningen, egget vil fortsette å rotere av treghet og spinne strømpebuksene i motsatt retning. Så snart rotasjonen stopper, trekk strømpebuksen igjen, egget begynner å rotere i motsatt retning. Du må strekke strømpebuksen på en slik måte at den gir maksimal vinkelhastighet.
Slik koker du en eggeplomme

Slik koker du en eggeplomme

Fortsett å snurre i noen minutter. Hvorfor gjøres dette? Proteintetthet er lavere enn eggetetthet. Under påvirkning av store sentrifugalkrefter, bryter eggeplommen gjennom posen og haster til skallet, og proteinet skifter til sentrum - strømpen fungerer som en sentrifuge. Jo større omdreininger og rotasjonstid, jo bedre blir effekten.
Ved å bruke en lommelykt, lys opp egget igjen, hvis det er mørkt, indikerer dette at eggeplommen har flyttet seg til skallet, kan avviklingen stoppes.
Slik koker du en eggeplomme

Fjern egget fra strømpebuksen, men ikke fjern teipen. Begynn å lage mat, det skal koke i minst fem minutter, så mye tid trengs for hardkoking.
Slik koker du en eggeplomme

Trekk ut egget og dypp det i en bolle med kaldt vann, og kast gjerne is i det. Det er nødvendig å avkjøle seg kraftig, ellers blir skallet veldig dårlig fjernet.
Slik koker du en eggeplomme

Fjern nå teipen, skrell egget fra skallet.
Slik koker du en eggeplomme

Skjær med en kniv i to.
Slik koker du en eggeplomme

Fantastisk, er det ikke?
Slik koker du en eggeplomme

Et slikt triks vil definitivt glede og overraske dine nærmeste og kjære.

konklusjon


Hvis egget ble gult i hele volumet, indikerer dette utilstrekkelig rotasjon, eggeplommen bare blandet med protein, men beveget seg ikke til skallet.
Slik koker du en eggeplomme

Men selv i denne formen kan den brukes til matlaging. For å oppnå ønsket effekt, gjenta prosessen, prøv å gi egget maksimal hastighet.

Se videoen


Gå tilbake
Kommentarer (2)
 1. Vasily
  #1 Vasily gjester 14. juli 2019 17:51 kl.
  2
  kjølig.
 2. Dmitry
  #2 Dmitry gjester 17. juli 2019 2:45 p.m.
  1
  Er noen virkelig engasjert i slikt søppel ?!

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner