DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Vanningssystem uten bruk av spesielle beholdere
Som regel brukes store vanntanker som ligger i hjørnet av stedet for vanningsanlegg i området. En pumpe er koblet til en tank på 3-4 kubikk. Pumpestyrken avhenger også av antall dyser. For å koble flere dyser til vanning samtidig, kan du ikke gjøre det uten en spesiell tank. Men det er en måte å koble vanningsanlegget direkte på vannforsyningen eller brønnen.
For det første, for den koordinerte driften av dysene og systemet som helhet, er et minimumstrykk på tre atmosfærer nødvendig, derfor bør den vanlige automatiseringen for vannforsyning fra brønnen justeres til 3-4,8 atmosfærer for tilstrekkelig vanntrykk.
Rørlegging legges ut ved hjelp av bjelke-metoden.
Vanningssystem uten bruk av spesielle beholdere

Vanningssystem uten bruk av spesielle beholdere

Vanningssystem uten bruk av spesielle beholdere

Fra hovedrøret d. 32 mm. for hver dyse er det et eget rør f.20.
Vanningssystem uten bruk av spesielle beholdere

Vanningssystem uten bruk av spesielle beholdere

I stedet for dysen plasseres en søyle, og selve dysen er skrudd fast til nøkkelen til denne kolonnen. Denne designen er nyskapende. Selvfølgelig er det mer komplisert og dyrt, men i praksis har det vist seg perfekt. Og pengene du risikerer å bruke i fremtiden på reparasjoner nå og da hvis dysene svikter, er det bedre å investere i installasjonen av en pålitelig design. I tillegg endres konfigurasjonen av nettstedet kontinuerlig: gamle planter blir plantet på nytt, nye plantet, og etter et år kan det hende du må legge en halvannen til to meters slange mellom nøkkel og dyse. Selve dysen blir boltet til et stativ med en viss høyde. Når du endrer plasseringen av stativet med dysen og høyden på stativet, flytter du dysen i tre plan. I caisson er det installert en kollektor med antall dyser som tilsvarer antall dyser, en elektromagnetisk ventil er plassert på hver dyse (bedre enn direkte handling). Reléet som kontrollerer aktiveringen av ventilene er plassert på et tørrere sted utenfor boksen. Et godt alternativ er PR-110-stafetten.
Her er et eksempel på et vanningssystem med 12 dyser. Klokka 23 slår den første dysen seg på og går i 15-30 minutter med en pause på 1 minutt. Hele syklustiden er 3 timer og 18 minutter (med 15 minutters dysedrift). Fordelen med dette arbeidet er at du kan bruke hvilken som helst dyse og enkelt bytte plass. Det beste munnstykket med tanke på pris og kvalitet er mekanisk. Dens eneste ulempe er unøyaktig vanningsområde, og vanner der det ikke er nødvendig. På steder der det er behov for mer presis vanning, er det bedre å sette rotasjonsdyser.
Gå tilbake
Kommentarer (1)
  1. Alexander
    #1 Alexander gjester 5. april 2018 12:11
    4
    Hvis du ikke lager et avløp fra hvert rør (og du har mye rør), venter utgravinger etter en god vinter på jakt etter sprengte rør. Om vinteren vil det gjenværende vannet fryse og ødelegge røret.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner