DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Utendørs lysthus for hagen
Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

I løpet av de siste ti årene har alt det aktive livet vært sentrert rundt en stor trekonstruksjon for spill i hagen. Denne klønete bygningen likte virkelig barna, som et piratskip, en hinderløype, en tilflukt fra forfølgelse. Etter hvert som de ble eldre, kunne de imidlertid sees mindre og mindre på hans deformerte tretrapp. Og når kona og jeg forsto at barna har modnet, trenger de noe nytt. Vi var hemmelighetsfornøyd med det.
Nå kunne vi ta kontroll over bakgården vår igjen og gjøre den om til et sted der hele familien kunne tilbringe tid. Vi presenterte et sted hvor vi kunne slappe av i en komfortabel gate av møblertilbringe tid med venner, dele mat, eller kanskje se en film. Etter litt research på Internett, avgjorde vi designen av ett lysthus som kunne gjøre hagen vår til det stedet vi drømte om.
Etter to måneder med design, konstruksjon og dekorasjon tilbringer vi nå mer tid i hagen enn noen gang.

Forberedelse av materialer


Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Materialer til lysthuset (for dimensjoner, bruk tegningen på bildet nedenfor)
 • impregnert trestolper 15 x 15 cm,
 • impregnerte treplater 5 x 25 cm,
 • impregnerte treplater 5 x 15 cm,
 • impregnerte treplater 5 x 10 cm,
 • sokkel for stolper (4 stk.),
 • treskruer (7 cm),
 • 4 vognbolter med en diameter på 12 mm og en lengde på 25 cm.


For konkretisering:
 • 2 x 15 cm brett for å lage forskaling,
 • stolper 3 x 3 cm for innsats,
 • armeringsstang
 • forsterkningsklemmer,
 • klemmer,
 • pukk
 • betong.


instrumenter:
 • gjæringssag
 • drill
 • geiter,
 • trapper og stillaser (valgfritt),
 • spader,
 • trillebår
 • rake,
 • kost,
 • jern til betong.

Gazebo design


Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

I store prosjekter er planlegging fremover det viktigste stadiet. konstruksjon voldtekter er intet unntak. Vi brukte mange timer på å tenke på hva vi ønsket å se i gårdsplassen, inkludert møbeltypen og hvordan de ville ligge. Da det viste seg, påvirket disse beslutningene den endelige størrelsen og formen til lysthuset.
Vi bestemte oss for å legge i den en seksjonssofa for gaten, som har plass til seks eller syv personer. Når vi har dimensjonene på sofaen, kan vi lage noen skisser for å bestemme hvor mye plass som vil trengs i lysthuset i bredden og i dybden, i tilfelle du trenger å legge noen få stoler til. Vi har bestemt at størrelsen 3,2 x 4 m vil gi den plassen vi trenger uten unødig trengsel.
Så fortsatte vi å designe lysthuset. Det var mange alternativer, og vi brukte litt tid på å søke etter / endre designen, som skulle sikre strukturen og ikke være for elegant. Jeg modellerte prosjektet i et datastøttet designsystem, men dette kunne lett gjøres med grafikkpapir.

Konkret forberedelse


Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Jeg startet med å merke nettstedet for betong med innsatser og snorer. Jeg plasserte innsatsen slik at de var omtrent 30 cm fra hjørnene på utsiden. Ved å gjøre det, kunne jeg ta av bakken uten å bekymre meg for ledningene. Det er viktig å sørge for at omkretsen er kvadratisk ved å måle diagonalene. Trenger fortsatt å justere ledningene i nivå. Jeg gjorde dette på vanlig nivå, men det ville være enklere å jobbe med en laser.
Så fjernet jeg omtrent 30 cm jord fra hele stedet. Dette ga meg plass til 18 cm steinsprut og 12 cm betong. Etter å ha fjernet overflødig jord, installerte jeg forskalingen rundt omkretsen. Den var laget av brett som var 5 x 15 cm. Jeg justerte dem i høyden og ordnet dem vinkelrett på jordoverflaten. Jeg ønsket en 3 centimeter helling av stedet, for denne ene siden av forskalingen måtte senkes med dette beløpet. Forskalingen ble festet med skruer på 2,5 x 5 cm knagger, som jeg kjørte ned i bakken.
For å gi lysthuset strøm, var det nødvendig å grave en smal vollgrav fra kanten til garasjen min. Dybden på grøfta varierte fra 45 til 60 cm. Jeg ledet en kabelkanal med en kabel på 2 mm i diameter fra garasjen langs kanten av stedet og førte den til stedet der en av arborstolpene skulle stå.
Etter å ha vært ferdig med vollgraven, dekket jeg stedet med steinsprut. Det er viktig at steinsprut legges i samsvar med nivået, bare på denne måten kan det dannes en ensartet plate. Med unntak av hjørnene der søylene vil være plassert, som hovedbelastningen vil hvile på. Her lagde jeg en fordypning for å lage 15 cm pukk og øke betonglaget med 3 cm.
Til slutt monterer du armeringsstangen. Det kan fikses med spesielle klipp. Forsterkningen min lå 6 cm over steinsprut. Plassen mellom stengene var 45 cm, og de ble avrundet i hjørnene. I tillegg, før jeg øste, forsterket jeg armaturene med klemmer.

Sementfylling


Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Det var definitivt den mest hektiske scenen. Fordi feilene som er gjort, vil det ikke være lett å fikse. Etter å ha gjort litt research og sett et par videoer på Youtube, ble jeg imidlertid trygg på at det var på tide å starte.
Jeg beregnet volumet av betongblanding som jeg trengte. Du kan lage mat selv, men jeg slo meg til valg på levering. Hvis du bestiller den ferdige blandingen, får du spørsmål om de tekniske egenskapene til betongen du trenger. Jeg forklarte detaljene i prosjektet mitt til en bedriftskonsulent, og han hjalp meg med dette problemet.
Lastebilblanderen klarte ikke å kjøre i nærheten av stedet. Derfor måtte løsningen transporteres med en trillebår. Vi startet fra den ene enden og beveget oss gradvis til den andre. Så trimmet vi overflaten med en rake i en avstand på omtrent 50 cm fra kantene, og etter det, ved å bruke et langt brett på 5 x 10 cm, planet vi hele overflaten. Denne teknikken gjør betongoverflaten jevn.
Etter det jobbet vi med sparkel. En utjevningsmaskin er et verktøy som skyver små steiner fra overflaten i dybden, og gjør et betongbelegg uten feil. Siden stedet er på gaten, og når det er vått, skulle det ikke bli glatt, måtte overflaten grov. Vi gjorde dette med en vanlig kost (med et langt håndtak). Da overflaten frøs nok til å tåle sprayen med vann fra slangen, våt jeg puten og dekket den med folie i et par dager. Denne teknikken bremser tørkingen, men området vil bli sterkere.
Jeg var heldig som far og bror hjalp meg med dette. Begge pleide å jobbe med betong, noe som er veldig viktig, gitt den begrensede tiden å jobbe med det. På dette viktige stadiet anbefaler jeg at du inviterer noen kunnskapsrike til å hjelpe.

Arbor konstruksjon


Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Frem til dette tidspunktet ble mye tid og penger (og svette) bare brukt på et konkret sted. Jeg var klar til å starte byggingen.
Jeg startet med å installere stolper med galvanisert bunn i de fire hjørnene på stedet (5 cm fra hver kant) ved bruk av betongankre. Én etter en falt søylene på plass. Metallbunnen ble boltet til den galvaniserte sokkelen av søylene. Etter dette ble stolpene jevnet og fikset midlertidig med brett og staker.
Så boltet jeg to støttebrett 5 x 25 cm mellom fremre og bakre stolper. Før jeg gjorde dette, fikset jeg dem først med skruer, og så boret hull for boltene. Selv mellom stolpene skrudde jeg tverrbjelkene, som jeg plasserte 5 x 25 cm brett, før jeg festet dem. Disse tverrbjelkene ble senere fjernet.
Deretter ble det installert 2 x 15 cm brett, som gikk fra fronten til baksiden. Disse brettene utgjør det første laget av "rutenettet".Før du installerte dem på støtteelementene, ble brettene kuttet i lengde og sporene ble saget på slutten. De er laget på en slik måte at tverrbrettet passer 5 cm på bæreren. Jeg så alternativer når brettet rett og slett ligger på bæreren, men ved hjelp av sporene er utsikten mer nøyaktig og sannsynligheten for deformasjon reduseres. Jeg la merke til plasseringen av sporene på brettene, slik at arbeidet kunne gjøres på bakken. Jeg lagde kutt med en gjæringssag. Prosessen er veldig slitsom, men resultatet er verdt det. I tillegg festet jeg platene på støttebrettene og skru skruene på toppen.
Og til slutt var det nødvendig med en lignende prosess for den andre raden med brett. For disse formålene brukte jeg brett som målte 5 x 10 cm, laget spor i dem og festet dem etter montering med skruer.

Etterbehandling


Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Utendørs lysthus for hagen

Ved hjelp av flere forbedringer kan lysthuset gjøres om til et attraktivt sted for gatefordriv. Jo mer attraktiv den vil være, jo mer vil du bruke den.
 • Hengende lys. Dette er et must. De har en hyggelig, varm glød som ser flott ut om natten.
 • Utemøbler av høy kvalitet. Det vil bli utsatt for regn, solstrålene, hundens skitne poter ... Hvis du har råd til det, kan du kjøpe møbler med stoff av høy kvalitet som vil beholde det originale utseendet i lang tid.
 • Teppe. Det vil bidra til å skape en følelse av at du er innendørs. Det er bedre å kjøpe materiale som tørker raskt.
 • Nattkino. På den ene siden hengte vi et stort ark, og på den andre plasserte vi en projektor. Flott for fester eller familie som ser på film.
 • Druer eller klatreplante. I nærheten av arboret vårt plantet vi druer. Jeg begynte å tilpasse den slik at den vokste til toppen, og senere ga pålitelig beskyttelse mot direkte sollys.
 • Gardiner. Vi har ikke lagt til dem enda, men vi vil sannsynligvis gjøre det snart. Våre lysthus vender mot øst, så om morgenen er det for mye sol i det. Internett har trukket fram mange alternativer der folk bruker dusjforheng eller vanlig stoff for å løse et lignende problem.

Jeg håper at denne mesterklassen får deg til å tenke på hvordan du bruker hagen din, og vil gi tillit til byggingen av ditt eget lysthus.
Kommentarer (1)
 1. Gjest Vladimir
  #1 Gjest Vladimir gjester 8. juni 2018 09:55
  0
  Lysthuset er bare en bombe. Vakkert gjort. Det er bare ikke klart hvordan sofaen ikke blir våt i regnet. Dekke eller ta med inn i huset?

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner