DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Varmrøkt røykhus fra en gassflaske
Varmrøkt gassflaske

I flere år ønsket jeg å få et romslig røykeri. Jeg hadde ikke råd til det på grunn av den høye prisen, og bestemte meg til slutt at den rimeligste måten ville være å lage den selv. Som hovedmateriale valgte jeg et par gamle gassflasker.
Verken jeg eller vennene mine som hjalp meg var profesjonelle sveisere, men etter å ha brukt litt tid på arbeidet, skapte vi noe helt fantastisk.
Redigering: Senere fikk jeg beskjed om at det i noen land er ulovlig å bruke gassflasker til disse formålene, siden de tilhører gasselskaper. I en slik situasjon, som et alternativ, kan du bruke luftmottakeren til den gamle kompressoren eller en annen egnet tank.

Fjerning av røykehusventil


Varmrøkt gassflaske

Ubetinget er den vanskeligste delen av å lage et røykehus å vri ventilen. Før jeg begynte med arbeidet, var jeg overbevist om at det ikke var noen gass igjen i sylinderen, og etter det, etter å ha vendt ventilen tilbake, forlot jeg sylinderen et par dager utenfor. Kanskje er du heldig, og du vil løse dette problemet med en rørnøkkel. Jeg lyktes ikke, så jeg måtte skru av ventilmutteren. Noe kommer lettere ut, og noe mer komplisert. I dette tilfellet lagde jeg tilfeldigvis en stor ringnøkkel med et nesten to meter stort håndtak. Ved skruing av sylinderen ble festet på arbeidsbenken med stropper.

Kontroller om det er gass i sylinderen


Etter å ha fjernet ventilen, fyll sylinderen med vann for å fortrenge den gjenværende gassen. For å endelig sørge for at det ikke var gass i form av bobler, fylte og tømte jeg den 3 ganger. Siden tanken som er fylt med vann er veldig tung, tappet jeg vannet med slanger.

Skorsteinshull


Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

Neste trinn er å kutte ut hullet for å koble skorsteinen med to sylindere. Jeg jobbet en hullsag. Så at hullet var sentrert på ventilens akse, satte jeg inn en hylse som var med på å lage det foreløpige hullet. Hele skjæringsprosessen var ganske vanskelig, siden en sirkelsag i denne størrelsen jevnlig dukket opp. Hvis jeg måtte gjøre dette igjen, ville jeg brukt en plasmabrenner, eller i mangel av et slikt stikksag.

Døråpning


Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

Siden jeg har en plasmakutter, brukte jeg den. For jevn kutting langs sylinderen påførte jeg et jernhjørne, på tvers av tverret - et metallbånd presset med et klembelte. Hvis det ikke er noen plasmabrenner, kan du bruke "kvernen" eller en stikksag med riktig blad.

Lage en skorsteinsutkastregulator


Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

Vi må kontrollere styrken til luft / røykstrømmen gjennom skorsteinen. Vi kom på ideen om å lage et par plater med trekantede utskjæringer i dem. Den ene platen er sveiset til skorsteinen, og den andre er festet til et kort rør som fører til toppen av hovedrøykammeret. Platene roterer rundt aksen, slik at sporene i dem kanskje eller ikke sammenfaller. Vi dekket røret med et visir. Denne detalj er mer for ekstern attraktivitet, med mindre du selvfølgelig ikke kommer til å røyke noe i regnet.
Siden jeg trengte en plasmakutter for en annen jobb, bestemte jeg meg for å gjøre alt sammen. Derfor kan du fremdeles se grillen på noen bilder. Selvfølgelig kunne det være laget av forsterkning.
Vi plasserte en lignende regulator på ovnsdøren for å kontrollere luftutkast.

Tilkobling av røykrommet til ovnen


Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

Mellom ovnen og hovedrøykerommet la jeg til et 125 millimeter rør. Dette røret og hevingen av baffelplaten hjelper til med å forhindre at flammer kommer inn i røykrommet. Men jeg sa det slik at det var nok plass til sveisepistolen min.

Dørinstallasjon


Varmrøkt gassflaske

Vi sveiste et 35 mm stålbånd rundt kanten av hver dør, så når du lukket, lukket de åpningene tett nok. Vi planla å legge pakninger for bedre å isolere røykkammeret, men dette var ikke nødvendig. Men siden jeg allerede har kjøpt dem, kan jeg legge dem i fremtiden.
Hengslene var laget av stålarmering, som ble boret slik at en boltfinger ble satt inn i den. De ble sveiset til stålkanten og i basen til røykeriet. Dørhåndtakene var laget av improviserte midler i form av en grei spak.
Kanskje fremover vil jeg pakke dem med isolerende materiale hvis de blir veldig varme. Kanskje jeg bruker en stålfjær.

Fjerner gammel maling


Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

Siden jeg planla å forlate røykehuset på gaten hele året, trengte hun å bli malt. På grunn av den høye driftstemperaturen var det nødvendig å fjerne restene av gammel maling. Jeg gjorde dette med en vinkelsliper med en peeling-dyse, og en overflatesliper med en håndsliper.

Etterbehandling


Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

Jeg sveiste små jernhjørner i en vinkel på 120 grader for å installere ristene. Deres antall kan nå fire i røykkammeret og ett i ovnen, som en rist. Før jeg malte, malte jeg den litt og avfettet røykhuset med et løsemiddel. Hvis du skal male dine egne, så bruk varmebestandige malinger. Jeg malte bare de ytre delene med maling, som ifølge beskrivelsen er beregnet på griller, og det ser ut til at den holder godt.

Røykhusbruk


Varmrøkt gassflaske

Varmrøkt gassflaske

For øyeblikket klarte jeg bare å bruke røykehuset flere ganger, men jeg kaller allerede arbeidet som er utført. Bare en liten brann kan bygges i den, og det ser ut til at den vil vare evig, og det er bra. Men det er noen leksjoner jeg lærte:
1. For å forhindre at fett drypper ned i bålet, plasser et brett nederst.
2. Som forventet er temperaturen i bunnen mye høyere enn på toppen. Når du tilbereder de samme produktene, må du vurdere dette.
3. Håndtaket varmer veldig opp.
4. For bedre stabilitet er det kanskje bedre å bruke noe bredere som ovn, selv om jeg ikke har hatt noen problemer med dette ennå.
Til slutt er jeg mer fornøyd med røykeriet og gleder meg til neste sommer å bruke det igjen.
Kommentarer (1)
  1. Gjest Alex
    #1 Gjest Alex gjester 2. april 2019, 8:37 kl.
    0
    God dag. Gjorde en lignende design, men horisontal. Jeg vil gjerne konsultere deg om røykeprosessen. Avslutt per e-post.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner