DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Hvordan du raskt dyrker pepper
En god høst av pepper er nødvendig for enhver gartner, og maksimal høsting kan oppnås takket være tidlige frøplanter. Pepper er en varmekjær avling, så veksthastigheten bestemmes hovedsakelig av de klimatiske egenskapene i regionen. Imidlertid er det mulig å oppnå akselerert frøplantevekst under visse dyrkningsforhold. Jo tidligere frøplanter tas i det åpne feltet, jo raskere vil det bære frukt og vil tillate deg å samle inn flere avlinger per sesong.

Frøbehandling før planting


For raskt å dyrke pepper, må du bruke frøene fra fjorårets avling, siden aldring i mer enn ett år påvirker frøplanter av pepper. Frø skal plantes i kasser med svart jord i slutten av februar. For å implementere denne teknikken, trenger du:
 • - tørket pepperfrø;
 • - kaliumpermanganat;
 • - flere nesleblader (kan tørkes);
 • - malt tre aske;
 • - ultrafiolett lampe;
 • - polyetylen og en boks for frøplanter.

Før du går av gårde, er det nødvendig å desinfisere og forsyne de manglende næringsstoffene. For å gjøre dette blir frøene pakket inn i gasbind og senket i 20 minutter i en løsning av kaliumpermanganat. Dette vil beskytte frøplantene mot forskjellige sykdommer og sopp. For å få en løsning, bør 5 g kaliumpermanganat oppløses i 500 ml vann.
Hvordan raskt dyrke pepper

Det er også nødvendig å gi frø vekststimulerende midler. Nettle-infusjon fungerer som et effektivt sentralstimulerende middel. For dette brygges en spiseskje brennesle i et glass. Etter avkjøling til romtemperatur senkes tørre frø i gasbind inn i infusjonen i 30 minutter.
Hvordan raskt dyrke pepper

Deretter kan du begynne å plante de behandlede frøene. For å gjøre dette, er furer laget i en boks med chernozem med et intervall på flere centimeter. Frø legges i furen og helles på toppen med noen få centimeter land.
Nå trenger såing vanning og tilførsel av næringsstoffer. Disse prosedyrene kan kombineres, noe som vil gjøre den raske dyrking av pepper enda mer intens. For å tilberede en næringsoppløsning blir 20 gram hakket tre-aske bløtlagt i 5 timer i en liter varmt vann. Dette må gjøres på forhånd, slik at frøene umiddelbart etter planting vannes med en løsning.
Hvordan raskt dyrke pepper

Tre ask inneholder opptil 30 næringsstoffer som er nødvendige for rask vekst av pepper. Frø holdes varm (ca. 25 grader celsius) til spirer dukker opp.
Hvordan raskt dyrke pepper

Spesielle forhold for rask vekst


Takket være denne teknikken spirer pepperfrø i løpet av to uker. Etter spiring trenger unge skudd ultrafiolett lys og ekstra varme for vekstintensitet. For å gjøre dette trenger du en ultrafiolett lampe, som kan kjøpes i en spesialisert butikk.
Hvordan raskt dyrke pepper

Det vil fungere som en kunstig erstatning for pepperspirer om natten. På en solrik dag kan du sette unge frøplanter i vinduskarmen, men pass på at det ikke kommer inn kald luft fra vinduet. I overskyet vær må du la frøplantene ligge under lampen døgnet rundt.
Avhengig av kraften, installeres en ultrafiolett lampe i en viss avstand fra skuddene. Dette bør gjøres slik at det gir nødvendig varme, men ikke brenner spirene. For en standard 60 W lampe skal avstanden fra spirene være omtrent 25 cm.
Hvordan raskt dyrke pepper

Etter utseendet på fire eller fem blader, bør du dykke. I tillegg transplanteres hver pepperspire separat, hvoretter boksene med dyppede frøplanter legges i et drivhus under polyetylen. Dykking er nødvendig for å styrke rotsystemet, noe som vil sikre rask dyrking av pepper og store frukter. Fritt spirede skudd herder raskere og intensiv vekst oppstår.
Hvordan raskt dyrke pepper

Transplantasjon i et drivhus og herding av frøplanter


Etter et par uker kan du transplantere spirene fra boksene i drivhusjorda. Med jevne mellomrom bør herding av unge frøplanter utføres. For å gjøre dette, i varmt vær, åpnes polyetylen hver dag i 15 minutter. Etter noen dager åpnes drivhuset i 30 minutter og i en time. Videre blir herding utført i løpet av en halv dagslys. Ved overskyet og varmt vær kan frøplanter bli igjen i luften hele dagen. Den optimale temperaturen for pepper er 22 - 25 grader celsius.
Hvordan raskt dyrke pepper

Samtidig skal man ikke glemme vanlig vanning, som bør gjøres når jorden tørker. Omtrent er vanning nødvendig hver tredje dag. Etter en måned med vanlig herding, kan pepper bli stående i friluft døgnet rundt hvis nettene er varme og det ikke er frost. Således, i en alder av 60 dager, blir sterke pepperplanter plantet i åpen mark allerede i begynnelsen av mai.
Hvordan raskt dyrke pepper

Takket være denne teknikken kan du raskt dyrke hvilken som helst type pepper, samt oppnå maksimalt utbytte for sesongen. Det må huskes at pepper er utsatt for avkjøling, krevende varme og også reagerer på hyppig vanning i trinn og frø. Du kan ikke plante skarpe varianter av pepper ved siden av søt, siden pollinering ikke tillater å oppnå ønsket resultat.
Kommentarer (1)
 1. Victor
  #1 Victor gjester 30. november 2017 18:22
  4
  Jeg vet ikke hva eksperter skriver artikler der, men det at den lille blå glødelampen på vridde ledninger ikke er ultrafiolett, bør være klart for barnet ... dette er en vanlig lampe med et blått lysfilter. Jeg skammer meg over ikke å vite dette ...

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner