DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » » »Lage et trehjul fra en handlevogn
I dag er det mange alternativer for hvordan du kan dekorere sommerhuset. Et slikt alternativ er et trevogn. Dette elementet kan legge til glede og gjøre landskapsdesign spesielt. Dette elementet er også bra for landlig stil. Nå vil vi gradvis vurdere instruksjonene for å lage dette elementet av tre. Selv om arbeid krever visse ferdigheter og et spesielt verktøy, kan du spare pengene dine hvis disse to faktorene er tilgjengelige. Du må bare bruke på materiale.

Lage et trehjul


Så for å fullføre dette elementet, trenger vi:
• Elektrisk fretsag;
• Elektrisk plan eller tykkelse;
• Kvern;
• Kvern;
• skrutrekker;
• Scrupins;
• Meisel og mallet;
• PVA lim, lakk, flekker;
• Selvskruende skruer;
• Driller for selvskruende skruer som du vil bruke, samt en fjærbor 30 mm;
• Linjal, firkant, blyant, kompass, børste;
• Skog (brett 50 mm tykt og 25 mm bredt).
Den første fasen av arbeidet er å produsere mønstre. Du må tegne en tegning i forkant av hjulstørrelsene du planlegger å lage. Diameteren vist på figuren er 700 mm. Deretter lages fire mønstre, på hvilke halvsirkler av tre blir kuttet. Halvsirkel-dataene kuttes med et stikksag.

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul


Når de fire halvsirklene er klare, må de limes sammen. For dette vil det være bedre å bruke PVA-lim. Disse fire delene kan midlertidig festes med en metallprofil eller et fyrtårn. Mens limet tørker, kan du på dette tidspunktet gjøre resten av hjuldelene.

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul


Ved hjelp av et kompass tegnes to identiske sirkler med en diameter på 20 - 25 mm på et treplate 30 mm tykt og en stang 50 - 60 mm tykk. Du kan også lage emner for strikkepinner. Lengden på arbeidsstykkene avhenger av størrelsen på hjulet ditt. Totalt 8 emner er nødvendig.

Lage et trehjul


Når hjulet har festet seg og limet har herdet, er det nødvendig å lage 8 reir på innsiden av hjulet, i hvilket eikene deretter skal settes inn. Denne operasjonen utføres med en mallet og en meisel. For å gjøre det enklere å hule ut piggen, kan du bruke en pennebor eller en fresekutter med en spesiell dyse for å velge reirene. Størrelsen på reirene skal svare til størrelsen på eikene. Og det ville være bedre hvis eikene ikke fritt kommer inn i reirene, men tvert imot blir de nødt til å bli hamret med en korpe.

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul


Deretter må du belegge reirene grundig med PVA-lim, og hamre trikkepinner i dem. Når eikene er festet, passer vi hjulet til tegningen for å bestemme den eksakte midten og stikker to sirkler på begge sider. For å feste den indre sirkelen ytterligere med strikkepinner, kan du bruke selvskruende skruer. Siden det vil dannes hull mellom strikkepinnene, må de fylles med trekiler som kan lages ved hjelp av en meisel eller stikksag.

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjulFor å dekorere hjulet og gi det et lite lacy utseende, kan du bruke en kutter med et krøllete dyse. For eksempel kan du ta hensyn til illustrasjonen, der den indre sirkelen er behandlet med en krøllet kutter. Alternativt kan det samme gjøres med alle strikkepinner. På slutten lages et gjennomgående hull midt på hjulet med en skrutrekker og en 30 mm fjærbor.

Lage et trehjul


Deretter fjernes alle ujevnheter fra treets overflate med hjelp av en kvern. Noen steder vil det være vanskelig å bearbeide med kvern, så du må også bruke vanlig sandpapir manuelt. For eksempel mellom strikkepinnene.For å lette denne prosessen er det mulig å bruke en elektrisk høvler, høvler og kvern på forhånd før festing av delene, siden det ikke er veldig praktisk å slipe produktet som allerede er montert. Du kan også vurdere at dette er en hagedekorasjon, og at hjulet vil være på gaten. Derfor er det ikke nødvendig å slipe overflaten grundig og gjøre produktet perfekt glatt.
Etter å ha slipt hjulet, må det åpnes med en flekk. Fargen på flekken kan velges etter eget skjønn og smak. Noen bruker ikke flekker i det hele tatt, fordi de liker fargen på naturlig tre, så de bare åpner den med lakk. Flekker fungerer imidlertid ikke bare som en maling. Den har også en beskyttende funksjon for tre. Etter at du har åpnet hjulet med en flekk, er det nødvendig å lakk produktene for å legge glans. Dette må gjøres i alle fall, enten du bruker en flekk eller ikke.

Lage et trehjul

Lage et trehjul

Lage et trehjul


Du kan være trygg på at dette elementet perfekt kan dekorere din personlige tomt. Dette høydepunktet kan gi komfort og ro til landskapsdesignen på ethvert territorium. Et trehjul vil bli spesielt vakkert kombinert ved siden av leirpotter med blomster, lent på en steinmur. Denne utsmykkingen går bra med naturlige materialer.
Kommentarer (3)
 1. Vladimir Nikolaev
  #1 Vladimir Nikolaev gjester 15. mars 2017 22:59
  5
  Dette er en barneparodi. Så hjulene ble ikke laget og er ikke laget
 2. Dimka
  #2 Dimka gjester 17. mars 2017 07:51
  16
  [b] Vladimir [/ b], Åpne øynene - dette er et hjul til dekorasjon, ikke for å ri på hest i landsbyen din.
 3. Gjest Oleg
  #3 Gjest Oleg gjester 17. september 2018 04:54
  1
  Godt gjort! Flott idé og rimelig utførelse.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner