DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Et gammelt brev er en flott måte å glede sjelkameraten din, fordi det kombinerer et elegant og uvanlig utseende med rørende og oppriktige ord som kommer fra hjertet. For å lage et slikt brev trenger vi: et ark med hvitt papir, en penn, svart blekk, en lighter, pulverkaffe og et bånd. I stedet for en penn og kadaver kan du imidlertid bruke den vanlige svarte pennen, og kaffe kan erstattes med et sterkt brygg.

For å lage et slikt brev trenger du


Det gamle brevet har mest sannsynlig kommet langt, og derfor kan det ikke være helt glatt og rent, så vi må krølle et ark papir litt.

krøll et ark


En av de karakteristiske egenskapene til den gamle bokstaven er gulnet papir, så vi begynner med fargen på arket vi har. For å gi papiret en gulbrun fargetone, bør den legges i teblader eller kaffe.

ha det i teblader


Fargningsintensiteten vil i dette tilfellet avhenge både av hvor lang tid papiret holder seg i fargestoffet, og av konsentrasjonen. For eksempel vil et ark papir dyppet i et tykt kaffekrus bli malt på bokstavelig talt ett eller to minutter, og fargen blir mettet, mens papir dyppet i svake teblader bare blir svakt gule.
Det malte papirarket skal fjernes fra beholderen som det lå i og tørkes i luft.

lufttørr


Etter at papiret har tørket litt, må du stryke arket med et strykejern. Dette vil glatte papiret og gjøre det mer praktisk å skrive tekst.

stryk laken med et strykejern


Nå kan du fortsette å aldre papiret ytterligere: Riv arket litt, drypp voks på det eller til og med la utskrifter ligge på det fra et krus varm kaffe.

rive et lite ark


For å gjøre papiret enda eldre, kan du lett brenne kantene på arket med en tennere. Samtidig må du være forsiktig: du må brenne papiret i nærheten av en beholder med vann slik at du raskt kan slukke kantene og ikke ved et uhell brenne det meste av arket.

brenne ved et uhell

brenne ved et uhell


Nå som papiret er klart, kan du begynne å skrive brevet selv. Selvfølgelig er det best å bruke svart blekk og en fjær til dette, fordi i dette tilfellet teksten vil se mer eldgammel og autentisk ut. Det er imidlertid fullt mulig å bruke en fyllepenn eller til og med en vanlig svart gelpenn.
For å få bokstavteksten til å se gammel ut, er det verdt å bruke de avrundede skrifttypene som er karakteristiske for de siste århundrene med mange bøyer og krøller. Selvfølgelig kjenner ikke alle kunsten til kalligrafi, slik at du kan forhåndsutskrive teksten på en skriver og først deretter overføre den til et forberedt alderen ark. I dette tilfellet vil bokstavene vise seg å være perfekt jevn og vakker, og selve teksten vil være i harmoni med papiret med stil.

Vintage brev


Etter at teksten er skrevet og blekket har tørket, kan du forsiktig rulle papiret inn i et rør og binde det med tape. I stedet for et bånd, kan du også bruke vanlig grov garn - dette vil gi den gamle meldingen en viss enkelhet, og samtidig vil den ikke ødelegge utseendet.

Vintage brev
Gå tilbake
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner