DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Nå foretrekker mange å bruke trekam. Slike kammer er miljøvennlige, skader ikke hodebunnen, håret er ikke elektrifisert, i motsetning til plastiske. Men som oftest er disse kamene ganske enkelt polert godt, uten noen dekor. En trehårkam kan være interessant dekorert med decoupage. Denne teknikken krever nøyaktighet og presisjon. Hvis alt er gjort riktig, vil resultatet sikkert glede. For arbeid kreves ikke dyre materialer og spesielle ferdigheter.

Materialer og verktøy:
trekam;
akrylmaling;
bildet;
svamp;
børster;
lim "PVA";
saks,
akryllakk.

Materialer og verktøy


1. Først må du demontere kammen. Skill børsten fra trevesken. For arbeidet vårt trenger vi bare tredelen, legg børsten til side.

Skill børsten fra trevesken


2. Vi vil lage en kam for jenta, så vi velger riktig tematisk bilde. Bildet kan være på et serviett, postkort. Vi klipper ut bildet, og gir det en oval form og en passende størrelse - vi gjør det litt mindre enn kroppen på kammen.

vi velger et tematisk bilde


3. Klipp ut det andre bildet - et lite hjerte. Det vil være plassert på enden av trehåndtaket.

Klipp ut og det andre bildet


4. Fortsett nå å fargelegge kammen. Vi påfører flere lag rosa akrylmaling. Dette kan gjøres med en pensel, svamp eller et stykke skum. Vi påfører et nytt lag først etter at det forrige har tørket helt. Bruk minst tre lag maling for å få en lys og mettet farge.

fortsett å fargelegge kammen


5. Mens malingen på trebunnen av kammen tørker, fortsetter vi med å forberede bildene. De er kuttet fra et postkort, så de må tynnes. Vi legger begge bildene i varmt vann i 10 - 15 minutter for å bli våte. Så skiller vi toppsjiktet, som vi vil bruke i fremtidig arbeid. Dette må gjøres veldig nøye for ikke å skade bildet, da vått papir lett river.

ha i varmt vann


6. På baksiden smører vi bildene med lim fortynnet med vann. Påfør litt lim slik at det ikke stikker utover kantene på bildet. For å unngå dannelse av rynker og ujevnheter limer vi bildet, starter fra midten, glatter det forsiktig. I tilfelle skifte i mønsteret eller utseendet på rynker, kan du heve kanten på bildet og justere det.

smøre bilder med lim

forsiktig glatt


7. Komplement dekorasjon kammer med gule prikker. Dypp baksiden av børsten i gul maling og sett prikker rundt de limte bildene, så over hele kammen. Du kan bruke poeng med en tannpirker eller trestokk, viktigst av alt at de er i samme størrelse. Etter tørking av påført maling, åpne overflaten med lakk. Bedre å åpne flere ganger.

åpne overflaten med lakk


8. Tredelen av kammen er klar. Decoupage kammer er ferdige. Det gjenstår bare å samle alle detaljene, og du kan begynne å bruke den. En liten fashionista vil glede seg over en slik kam, for ingen andre har slik, og kan ikke være det!
Også denne trekammen vil være en flott gave.

DIY-decoupage

Decoupage-kammer
Kommentarer (1)
  1. Helena
    #1 Helena gjester 15. oktober 2014 16:45
    0
    Tusen takk for den detaljerte MK !!!

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner