DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Noen ganger har vi alle et ønske om å plukke opp en pensel og prøve å fremstille noe. Dessverre er det ikke alle som får talent. Derfor kom menneskeheten antagelig opp med en så interessant måte å vise deres individualitet - batikk, maleri på stoff. I denne fantastiske kunsten er kunstnerens talent absolutt ikke nødvendig - du kan lage mesterverk uten å prøve å male før det.
Først må du besøke en kunstsalong eller en brevpapirbutikk og kjøpe maling, konturer for arbeid, knapper for å feste materiale til båre, børster. Vel, selvfølgelig - stoffet. Ideell for batik - naturlig silke. Jeg anbefaler en nybegynnerkunstner å velge billigere materiale - kunstig silke, crepe de chine, cambric, chiffon. Det valgte materialet må vaskes og strykes. Mange stoffer krymper etter vask, så du bør ta vare på dette på forhånd. Fabrikkimpregnering på overflaten kan skade renslighet og skjønnhet i bildet - det må fjernes med såpevann.
La oss starte med konturen eller reservere, som fagfolk kaller det. Konturen brukes slik at fargene på stoffet ikke sprer seg og ikke blandes med hverandre. Profesjonelle batik-mestere utviklet sitt personlige reservepersonell. Men vi trenger bare et rør kjøpt i en butikk. Du kan bruke en væskereserv, som påføres tegningen ved hjelp av et spesielt glassrør. Den inkluderer bensin, så det anbefales ikke å bruke den i boliglokaler.

Kan bruke


Slik at bildet er nøyaktig, og bildet er nøyaktig slik du hadde tenkt det - stoffet må festes på båren og trekke det godt. Du kan kjøpe en underramme eller lage den selv fra et kuttet tavle eller kryssfiner ved å pakke det inn med tape for ikke å skade stoffet. Materialet er festet til det med vanlige skriveknapper, gjerne med høye hoder, slik at det er mer praktisk å fjerne.

skyvepinner


Så alt er klart for kreativitet. Stoffet vaskes, strekkes på en båre. Den mest interessante kunsten begynner. Du kan lage en skisse på et stykke gammelt tapet, du kan bruke et bilde som er funnet på Internett, eller bare lage en fantasitegning uten spesifikke konturer. Noen av inkarnasjonene dine på stoffet vil være fantastisk takket være moduleringen av farge og originalitet. Det anbefales å fylle skissen mellom underrammen og materialet slik at den sitter tett inntil stoffet.

tett mot stoff

tett mot stoff


Sakte, prøv å ikke gå glipp av forbindelsen mellom linjer i tegningen, tegne konturene til det fremtidige mesterverket. Vær ekstremt forsiktig og oppmerksom - konturen som har kommet på feil sted vil ikke bli vasket bort av noe og kan ødelegge integriteten til bildet ditt. Etter at reservatet har tørket, må du sørge for å sjekke at alle tilkoblingene er lukket, slik at lekkasje av maling i et uoppdaget smutthull ikke ødelegger stemningen. Dette gjøres veldig enkelt med en våt børste, vi tegner langs hele konturen i figuren - der fuktigheten begynner å lekke - vi maler den.
Malingen til batik er flytende - så det er nok bare å skrive den på børsten og overføre den til tegningen.

Væske til batikvæske


Børster skal bare brukes naturlig - fra ekornhår eller en søyle. Prøv en interessant effekt - hell litt kjøkkensalt på den fortsatt våte malingen og la den tørke - effekten vil forbløffe deg. Når du har fylt bildet helt med farger - gi det muligheten til å tørke på båre i minst et døgn.

batikk

DIY batikk

batikk

batikk


Deretter skal den fjernes og strykes med et varmt strykejern uten damp i 5-10 minutter, vask. Ikke bli skremt hvis vann er farget under vask - all maling vil ikke vaskes av, men bare overflødig. Det tørkede produktet må strykes, behandles kanter og settes på misunnelse fra andre.
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner