DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » Hva trenger en nybegynnere såpeprodusent?
Tenker du på å lage hjemmesåpe, men vet ikke hvor du skal begynne?
Først må du klargjøre alle nødvendige råvarer og utstyr. For å gjøre dette kjøper vi fra listen nedenfor alt som trengs for fremstilling av håndlaget såpe.

1. Såpebase (heretter kalt MO).

Såpebase


Den er gjennomsiktig, hvit og farget. Selges i spesielle butikker for såpeprodusenter. Den er produsert av både russiske og utenlandske selskaper. Ulike MOs skiller seg fra hverandre når det gjelder gjennomsiktighet, plastisitet, lukt, farge, effekt på huden, skumming og selvfølgelig pris. Det produseres nå Mo som ikke inneholder natriumlaurylsulfat, eller som en krem. Det er MO som gløder i mørket, det er gelé. Farget MO er dyrere enn gjennomsiktig, så det er bedre å lage et slikt grunnlag selv ved å bruke fargestoffer.

2. Silikonform.

Silikonform


Veldig praktisk å bruke former for såpe. På grunn av sin fleksibilitet blir formen ganske enkelt snudd på innsiden og fjernet fra såpen som en strømpe. Mylice kan tas ut litt varm. Former kjøpes i jernvareforretninger som "isformer" eller "bakeformer". I slike butikker selges de i tallerkener, 4-8 identiske stykker per ark. Utvalget er ikke veldig stort. I såpebutikker selger de dem individuelt.

3. Plastform.

Plastform


Deres enorme variasjon, for enhver smak. De er tøffe, og såpen kan bare fjernes hvis den er frossen. Ved sterkt trykk kan formen brytes.

4. Volumetriske former.

Volumetriske former


Det er også 3D-former. Såpen i dem er "omfangsrik". Slike former består av to halvdeler med et hull for å helle smelten. Halvdelene festes med en lås. De er mange ganger dyrere enn flate former.

5. fargestoffer.

fargestoffer


Fargestoffer brukes veldig forskjellige. Det er matfarger, det er mineralpigmenter, det er neon- og gelmaling. De selges både i tørr form og allerede skilt. Konsentrerte fargestoffer er nok for noen kg såpe.

6. dufter.

dufter


For å gi såpen en behagelig lukt, brukes kosmetiske dufter. Det er mange av dem i butikkene. Du kan kjøpe eteriske oljer på apoteket og også legge dem som dufter til såpen. Du kan kombinere lukt og lage din egen duft.

7. Smeltetanker.

Smeltetanker


Det er best å smelte MO i en mikrobølgeovn i tyktvegget glass eller plastglass med forskjellige kapasiteter. Et plaster limes på glasset, hvor det er praktisk å merke smeltenivået for en bestemt form.

8. Rør pinner.

Rør pinner


Det er tryggere å røre smeltingen med glass eller trepinner (fra land). Det er bedre å ha flere av disse pinnene for hver farge på MO.

9. Kniver og driller.

Kniver og driller

Kniver og driller


Det er lettere å skjære MO med en stor kniv, og hakket mellom de flerfargede lagene, ferdigbehandlingen av den ferdige såpen og korreksjonen av små mangler gjøres best med en liten kniv eller til og med en skalpell. Ulike runde hull lager bor med forskjellige diametre.

10. alkohol.

alkohol


For at de flerfargede lagene i såpen skal binde bedre, bruk alkohol i sprøytepistolen. Alkohol (eller en hvilken som helst antiseptisk løsning) kjøpes på apotek.

11. Glitter og perlemor.

Glitter og perlemor


Hvis du legger glitter (glitter) eller perlemor i forskjellige farger til en gjennomsiktig MO, vil såpen vise seg å være veldig vakker, som om den glødende og skimrende fra innsiden.

12. dekorasjon og frimerker.

Dekor og frimerker

Dekor og frimerker


Ferdig såpe kan dekoreres med forskjellige dekorative elementer: leker, valmuefrø, glassperler, etc.Du kan bruke forskjellige frimerker som på baksiden av såpen gir vakre utskrifter.

Hvis du har forberedt alt dette, er tiden kommet for å vise mesterverket ditt for verden. Lykke til.
Kommentarer (2)
 1. Katherine
  #1 Katherine gjester 15. desember 2016 19:01
  0
  god artikkel, mange takk til forfatteren!
  Jeg vil bare se flere baseoljer på denne listen. Hvilken anbefaler du å kjøpe først? det er mange av dem.
  på forhånd takk
 2. matveenkova tatyana sergeevna
  #2 matveenkova tatyana sergeevna gjester 6. november 2018, 09:27 kl.
  0
  veldig interessant artikkel

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner