DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Brann har alltid vært noe fortryllende og forlokkende for en person. Derfor er det ikke overraskende at mange av oss ikke er likegyldige til stearinlys: store, små; voks, parafin eller gel. I butikker kan du finne mange stearinlys dekorert på en rekke måter. Men du kan også dekorere det mest vanlige lyset selv, for eksempel ved hjelp av perler.

For arbeid trenger du:

du trenger


• Stearinlys. Det kan være av hvilken som helst størrelse, farge og form, det viktigste er ikke å gelere.
• Perler. Valget av perler avhenger også av dine preferanser og den kreative ideen du vil implementere.
• Ledning. Perler vil bli strammet på den, så tykkelsen bør være passende. Alternativt kan du bruke en fiskesnor eller tråd. Fordelen med ledning er at den kan bøyes slik du trenger.
• Filtpenn og penneaksel. Først må du sjekke fra bunnen av stearinlyset om en markør eller markør er slettet fra overflaten.
• Hårføner. Det er nødvendig å myke (“smelte”) litt voks eller parafin. Det anbefales ikke å bruke åpen ild, for eksempel et annet stearinlys, ettersom arbeidslyset ditt kan bli røykfylt og bli svart.
Først, med en filtpenn, trekker vi lyset på mønsteret eller ornamentet du vil implementere.

tegne på et stearinlys


Bruk en tom stang fra en penn eller en annen skarp, men ikke for tynn gjenstand, og gjenta mønsteret slik at små "riller" dannes der perlene vil passe.

tegne på et stearinlys

stablede perler


I den ene enden av et lite stykke tråd knytter vi en knute og strenger perlene.

stablede perler


Vi fester ledningen med perler til tegningen vår og presser litt inn i stearinlyset, men ikke så mye at den ikke begynner å smuldre.

stablede perler


Slå på hårføneren og hold den noen sekunder over området til stearinlyset, som er i drift.

Slå på hårføneren


Klem igjen perlene forsiktig i den allerede mykgjorte voks. Forsikre deg om at perlene ikke lener seg sidelengs hvis dette ikke er en del av planene dine.

trykk perler

trykk perler


Trekk tråden langsomt i bunten.

trykk perler


Vi strenger perlene igjen og gjentar den kjente “prosedyren” til vi er ferdige med tegningen.

Pynt et stearinlys


Dermed kan du lage temalys for forskjellige høytider: Nyttår - med bilde av grangrener og juleleker, påske - med selje og påskeegg, etter valentinsdagen - med hjerter. Det er enkelt, raskt og unikt.

Pynt et stearinlys
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner